100 po 10

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

mah1y pisze: Pod kazdym traderem jest pokazany czas rejestracji na forum (fakt moga grac dluzej na fx niz sa zarejestrowani, ale przewaznie jest to dobra wskazowka co do doswiadczenia z fx). Jesli trader jak jasiu86 pisze cos to proponuje to najpierw, przeanalizowac pozniej postarac sie zrozumiec NIGDY NIE KRYTYKUJ OPINII TAKIEGO TRADERA on wie/przezyl cos co ty moze przezyjesz za kilka lat.
pozdrawiam
dziękuję za miłe słowa uznania ze względu na staż na rynku fx :) aczkolwiek jak pokazuje tu mój przykład, staż niestety nie będzie wyznacznikiem sukcesu... nikomu nie życzę takich porażek i utraty wiary w dalsze powodzenie na rynku, jakie miałem okazję doznać.

zgadzam się ze wszystkim, co napisał MajorGC...
w pewnym momencie praktycznie każdego spotka taka sytuacja, iż zarabiając regularnie... podejmie ryzyko... w końcu system, moja strategia jest taka dobra... raz, drugi, za trzecim, tudzież n-tym razem jednak noga się podwinie... myślę, że niewiele jest osób, które są w stanie w 100% wyłączyć czynnik emocjonalny w tradingu... czas pokazał, że ja nie potrafiłem...

czy ty brother będziesz potrafił?

życzę powodzenia... pamiętaj tylko, że 95% traderów traci, zatem statystycznie i tak już przegraliśmy.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

jasiu86 pisze:w pewnym momencie praktycznie każdego spotka taka sytuacja, iż zarabiając regularnie... podejmie ryzyko... w końcu system, moja strategia jest taka dobra
Właśnie dzięki temu, że ma strategie nie podejmie ryzyka, którego owa strategia nie uwzględnia(przysłowiowy 1%). Nie wiem może mam inne podejście, ale inaczej nie ma to sensu. Pomijam osoby, które grają dla rozrywki czy z nudów, w przeciwnym wypadku nie można ryzykować więcej niż można. Czy w zwykłym biznesie kupiłbyś/wyprodukował 10 razy więcej towaru niż zwykle robisz to w ciągu miesiąca? mimo iż twoje wyliczenia opierałyby się na sprzedaży/produkcji danego produktu/towaru wg 10 razy mniejszego zbytu?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

brother jeszcze jedno: nie proboje udowodnic ze na FX nie da sie zarabiac. Nie uwazam tak, wrecz pare miesiecy temu prowadzilem rejestrowane konto na myfxbook, po to zeby pokazac ze taki leszcz z ulicy jak ja jest w stanie regularnie zarabiac.
Dzien w dzien, miesiac w miesiac uzytkownicy forum mogli obserwowac moje poczynania. Cieszylem sie z tego ze moge "wspomoc duchowo" osoby, ktore sa swiezakami i szukaja dowodu na to ze mozna zarabiac na forexie. Ja zaczynajac nie mialem zbyt duzo namacalnych dowodow ku temu, procz przekolorowanych opowiesci z neta i TV.

Ciagle wydaje mi sie ze troche zle przyklady podajesz.
Firma produkcyjna to nie to samo co trading. Trading mozna przyrownac bardziej do kaskadera niz do czlowieka pracujacego na tasmie, czy tez nia zarzadzajacego.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

brother pisze: Właśnie dzięki temu, że ma strategie nie podejmie ryzyka, którego owa strategia nie uwzględnia(przysłowiowy 1%). Nie wiem może mam inne podejście, ale inaczej nie ma to sensu. Pomijam osoby, które grają dla rozrywki czy z nudów, w przeciwnym wypadku nie można ryzykować więcej niż można. Czy w zwykłym biznesie kupiłbyś/wyprodukował 10 razy więcej towaru niż zwykle robisz to w ciągu miesiąca? mimo iż twoje wyliczenia opierałyby się na sprzedaży/produkcji danego produktu/towaru wg 10 razy mniejszego zbytu?
no i tego się trzymaj :)
powodzenia i dobrej nocy życzę

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

jasiu86 pisze:pamiętaj tylko, że 95% traderów traci, zatem statystycznie i tak już przegraliśmy

z tym się nie zgodzę :) statystycznie reszta jest gorsza <- tak powinniśmy sobie wmawiać :)

Druga sprawa, człowiek zaczyna tracić im więcej zaczyna wiedzieć, tylko dlaczego? bo zaczyna czytać fora książki, zaczyna się wahać bo widzi multum różnych sprzecznych sygnałów a w całej tej literaturze jest 99% wiedzy teoretycznej 1% wiedzy praktycznej a każdy wie jak sie ma teoria do praktyki ;)
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2012, 00:45 przez Ink., łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:tak powinniśmy sobie wmawiać :)
no właśnie :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Oj tam oj tam, czepiasz sie ;) chodziło mi o to że chcąc coś osiągnąć nigdy nie wmawiaj sobie że jesteś gorszy, tylko załóż że 95% to cieniasy i tyle

95% tracących i 5% wygrywających pasuje mi do przekroju społeczeństwa

95% taboretów i 5% normalnych ludzi ;)

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

heh, nie no zgadzam się, pozytywna motywacja to podstawa ;)

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

Ink. ankieta w Twoim journalu też wiele mówi dlaczego więcej jest tracących...

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

EURUSD
Poziom na chwile obecna do obserwacji to 1.3140-45. Potencjalne miejsce odbicia i zapakowania sie w L. Dlaczego? teoretycznie solidne wsparcie po ostatniej konsoli. Do tego na h4 zblizamy sie do MA14...

Zobaczymy jak sie to rozegra :mrgreen:

1.3153 zajeta pozycja w L.
SL 15 pips
TP 1.3180

Wejscie jednak zbyt szybko. Dalem sie nabrac na dwoch swieczkach m5. Pozycja utrzymana.

Zamkniete na +14pips. Wyglada na to ze ruch sie w tym miejscu moze zakonczyc, lub skorekcic.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

ODPOWIEDZ