VinciPro Journal

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
biotiq
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: biotiq »

Cadermo pisze:
biotiq pisze:bo cena była konkurencyjna
Wszystko na ten temat. :mrgreen:
Prosiłem o nie trolowanie itd. Uszanuj to proszę.

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

biotiq pisze:Postanowiłem podpiąć się do journala, bo korzystam z systemu Vinciego.
Nie no q .wa wy sobie serio jakieś jaja robicie ...
Rozumiem, że w czasie od ostatniego journala do rozpoczęcia tego Vinci zdążył już opracować własny autorski system, stał się guru, a nawet poświęcił miesiąc czasu na wyszkolenie ucznia ...

Tylko tyle ponieważ
VinciPro pisze:od początku roku rozszerzył mi się zakres obowiązków w pracy
Esco pisze:Journal przeniesiony do odpowiedniego działu.
Bardzo słuszna decyzja ...

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

VinciPro pisze:Podwójna stawka i mamy w ruchu na 30 pips 45 pips.
:lol: :lol: :lol: naprawdę niezłe....

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

biotiq pisze:Prosiłem o nie trolowanie itd. Uszanuj to proszę.
Ja myślę Kolego, że Ty trollujesz ...

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Pytasz co robiłem przez te 4 miesiące. Tradowałem, ewoluowałem. Odpowiadam po kolei:
1. Zrezygnowałem ze współpracy z Zicmarem, więc nie widziałem dalej potrzeby prowadzenia dziennika.
2. Oczywiście, że handlowałem na normalnym koncie. Zarabiałem na tym, jednakże trzeba było się trochę napocić, żeby zarobić.
3.Od 10 do 30 pips dziennie. Prowizje nieco męczyły, a gdy oddaliło się wykres widać jedynie było chmurę zleceń. Byłem przez to nerwowy. W pewnym momencie postanowiłem łaczyć tą technikę z Zero Line, inaczej jakby SD. Zaczęło wychodzić powoli lepiej i przede wszystkim spokojniej.
4. Po zrobieniu multum transakcji i tradowaniu z odpowiednim zarządzaniem kapitałem - takie same. FX to jednak kwestia treningu i jeśli coś się opanuje, to nie widać dużej różnicy. Robimy wszak to samo.
5. Co spowodowało zmianę TF'a? Zmiana poglądów na cenę. TF-y to jakbyśmy oglądali cenę w zbliżeniu i oddaleniu. Tak naprawdę poziomy popytu i podaży wszędzie są takie same lecz wizualnie obierają inną strukturę. Wejścia wciąż mam daytrading i są spokojniejsze. To co łapałem w 5-10 trade'ach, łapię teraz w jednym.
6. Czemu założyłem dziennik? Lubię czasem popisać, wcześniej jeśli popatrzysz na moją historię postów zobaczysz, że udzielałem się w wielu dziennikach i kombinowałem ze swoimi, względnie prymitywnymi systemami. Czy byłem oszustem? Nie. Pokazałem, że traduje na realnym koncie i tyle. GWH w swoich prowokacjach i wymyślnych zarzutach tak sprowadził rozmowę, że ja wyszedłem na czarną owcę. Bywa i tak, co na to poradzić.

Pozdrawiam
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

VinciPro pisze:Od 10 do 30 pips dziennie. Prowizje nieco męczyły, a gdy oddaliło się wykres widać jedynie było chmurę zleceń.
Czyli generalnie nie było żadnej róznicy miedzy demo a realem?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Ładne rzeczy tu sie dzieją ;) vinci sam sie dopiero uczy a juz własnych uczniów ma :509:

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Archanioł pisze:Czyli generalnie nie było żadnej róznicy miedzy demo a realem?
Nie odczułem tego, szczerze się przyznaję. Jak już mówiłem, wynikało to ze żmudnych treningów i maglowaniu schematów.

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

VinciPro pisze:1. Zrezygnowałem ze współpracy z Zicmarem, więc nie widziałem dalej potrzeby prowadzenia dziennika.
Czyli prowadziłeś dziennik tylko dlatego, że "współpracowałeś" z Zicmarem?
Można wiedzieć co miałeś z tej "współpracy"?

A teraz z kim współpracujesz?

Dodano po 1 minutach:
VinciPro pisze:Nie odczułem tego, szczerze się przyznaję. Jak już mówiłem, wynikało to ze żmudnych treningów i maglowaniu schematów.
Hmm dziwne...
Bo dla mnie podstawowa różnica to poślizgi, które występują na realu, a których nie ma na demo .. ...

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nie tylko, ale po pewnym czasie też uznałem, że nie potrzebuję dziennika - mogę wszystko archiwizować na komputerze i dyskach zewnętrznych. Obecnie z nikim nie współpracuję.

Dodano po 1 minutach:
Archanioł pisze:Bo dla mnie podstawowa różnica to poślizgi, które występują na realu, a których nie ma na demo
W dukasie nawet na demo były poślizgi. Widełki na 1,5 pipsa mam włączone więc nie miałem z tym jakoś problemu. Fakt, że czasem SL zostanie ominięty o 1-2 pipsy ze względu na oferty cen, ale myślałem że pytasz o ogólne odczucia.

Zablokowany