100 po 10

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Jak wczesniej wspominalem, wprowadzam drobne modyfikacje do pierwotnych zalozen.
Pierwse z nich jest otwieranie pozycji na polowe wielkosci z wczesniejszych zalozenia. Dopuszczam przy tym 15 do max 30 pipsow SL. Jesli zobacze ze ruch bedzie jednak szedl w moim kierunku dokladam druga polowke. Tym razem z max 10pipsowym SL.
Wejscia i Wyjscia oparte na moim starym systemie, tyle ze juz nie bede korzystal z M1. To nie jest interwal dla mnie, a druga rzecz ze nie mam zbyt duzo czasu na obserwacje wykresu.
Interwaly wedlug, ktorych traduje to H1 i wejscie na M5.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Ledwo co wprowadzilem zasade a juz ja zlamalem. Nie do konca w zamierzony sposob.
Zamiast przesunac SL, poprostu go zdjalem. Niespodziewany wystrzal na EURUSD i dwie pozycje minusuja troche powyzej dopuszczalnej.
Chwilowo czekam na rozwoj sytuacji i pozamykam je. Szkoda bo przed wyjsciem plusowaly...
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: devport »

Dało by radę podpatrzeć Twojego screena ?

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

epoxer w tym momencie nie jestem w stanie.
Pozycje zamkniete. Niestety ze zbyt duzym minusem sumarycznie 55pips na calej pozycji.

9.5/100. Zbyt duza cofka.

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Oto jak ja to dziś widzę... Edek podskoczył 1,31360 i leci obecnie w dół... ale myślę, że maksymalnie do 1,31150-1,31050.

Pragnę wymieniać się spostrzeżeniami, więc podaję swoje analizy...
więc proszę nie traktuj mnie źle :)

Daję screena jak naznaczyłem S/R
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

epoxer nie martw sie, nie traktuje nikogo zle za to ze wystawia swoj pomysl, a im bardziej konstruktywna analiza tym bardziej chetnie ja przeczytam.

Journal prowadze wlasnie po to zebym i jak i inni mogli mnie wspomoc pomyslem.
Dzisiejsze moje jedno wejscie bylo uzasadnione wlasnie R/S lekko spoznione ale profitowalo, bledem bylo to ze zamiast przestawic SL na BE lub juz zabankowac 17pipsow profitu to zdjalem calkowicie SL i poszedlem na lunch. Nie spodziewalem sie gwaltownego odbicia, a to oznacza ze wylaczylem swoja uwage na to co rynek moze zrobic. Dzisiaj juz byc moze nie ustawie zadnej pozycji, ale teraz musze wyciskac sie znowu powyzej tego co juz mialem.

Zreszta nie ma co pisac w tym momencie, trzeba zajac sie analiza.

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

A możesz określić w jaki sposób wyznaczasz S/R ? Tzn. czy kierujesz się świeczkami, jaki TF (1H) ?
Wracam po latach przerwy....

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

epoxer roznie, w zaleznosci w jakim czasie rozpatruje pozycje. Zwykle M5 i H1.
Gubi mnie jednak tak jak dzisiaj fakt ze jezeli rozpatruje wsparcia i opory na M5 to czasem zmieniam patrzenie na pozycje na dlugi termin i oczekuje zbyt duzego zwrotu z niej no i ja przetrzymuje.

Do wejscia w pozycje kieruje sie S/R ale rowniez ukladem swieczek, troche pomocniczo MA i Fibo.

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Polecam ustawianie S/R na 1H lub 4H... i nie na wykresie świeczkowym, a liniowym... odzwierciedla on dokładnie góry i dołki... i między nimi mamy linie wsparcia lub oporu. Tak stosuje Asmodeus8 z tego forum... i szczerze bardzo dobre podejście, które sam wykorzystuję... Co do samego mnie to straciłem już 1k zł na forex'ie, lecz to było z tzw. hura na początku i dawno temu... od miesiąca wróciłem do giełdy i siedzę nad własną strategią inwestowania na rachunku DEMO. Postanowienie -> wypracowanie sobie odruchu zarabiania :P na DEMO i po 2-3 miesiącach próba sił na REAL.
Same wejścia na 5m jak dla mnie też są od pewnego czasu masakryczne... 30m jeszcze jeszcze... ;] ale 5m ma zbyt wielkie ruchy cenowe by cokolwiek oszacować prawidłowo.
Wracam po latach przerwy....

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Zalaczam te dwa wejscia. Pierwsze moge uznac za prawidlowe. Drugie niestety w tym momencie nie jest dobre, ale z drugiej strony wydawalo mi sie ze bedziemy kontynuowac ruch. Juz w tym momencie malo istotne.

Ja juz mialem swoje momenty na demo, tam zarabialem i kilka miesiecy z rzedu i wychodzilem na plus. Na real mialem prawie rok zarabiania i zamykania kazdego miesiaca na plus. Z koncem zeszlego roku zmienilo sie wszystko. Z poczatkiem tego zawalilem wiele rzeczy, w tym momencie jestem na etapie naprawiania wielu bledow i poprawiania strategii, ktora w pewnym momencie przestala byc skuteczna lub wynikla tez z oslabienia psychiki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ