100 po 10

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
power2311
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: power2311 »

mam podobną sytuację :) zaczynałem 2 tyg temu i na start 1 demo i 1 real 350 zł.
Sam początek, leciałem "na pałe" wiedziałem ze mam kupić jak rośnie i sprzedać jak maleje o dziwo dobiłem do 450. A potem stawiałem wszystko na 1 transakcje i bu chwile sie zagapiłem myślałem ze odbije i straciłem 200 zł. Niedawno zacząłem się edukować na ten temat. Zostało mi 120 zł :)
A i jeszcze kompletna głupota że gram na plus500 ^^ ciekawe czy wypłaca :)
Plus500 było proste w obsłudze na pocz. ale po 2 dniach juz wiedziałem ze źle zrobiłem.

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: devport »

Ja przesiaduję w Alior Banku (Demo i REAL).
MajorGC proszę powiedz, że te wejścia były jako Kupna, osobiście na Spadki w takim wykresie bym nie liczył... tym bardziej m5... nie widziałem tego time frame już ładny tydzień :).
Obecnie edka widzę, że poleci do 1,30730

power2311
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: power2311 »

epoxer pisze:Ja przesiaduję w Alior Banku (Demo i REAL).
MajorGC proszę powiedz, że te wejścia były jako Kupna, osobiście na Spadki w takim wykresie bym nie liczył... tym bardziej m5... nie widziałem tego time frame już ładny tydzień :).
Obecnie edka widzę, że poleci do 1,30730
Też mi sie tak wydaje, może nawet do 1,30700.
Mnie denerwuje w plus500 słabe wykresy. Nieczytelne i brak narzędzi, nic nie można rysować itp.
18:30 Członek FOMC Fisher przemawia
Wie ktoś jaki to może mieć wpływ na USD ?

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Wydaje mi się, że USD poleci na korzyść Euro... czemu? na H4 edka stworzył się nieładny pinbar... + momentum jest na minus, a leci ku plusowi z tego co widzę... to już mamy 2 sygnały ku północnemu kierunkowi euro.
Dalej u mnie SMA 55 pokazuje wzrosty... i w dodatku obecnie cena siedzi na wsparciu 1,31000 więc jak dla mnie to są 4 sygnały na wzrosty Euro.

Obecnie przebiło 1,31 i ciekawi mnie 1,307 czy wytrzyma...
Najwyraźniej 1,31 nie jest mocnym wsparciem... podobnie z 1,307... ale 1,306 jest już konkretne... więc niżej dziś nie powinno spaść... ale zobaczymy co ta 18:30 nam przyniesie...

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Prezentuje dzisiejsze wejscie.
Troche spoznione, przez to ze nie bylem przy kompie, ale byl widoczny potencjal na dalsze wzrosty.

Wejscie tylko na polowe wielkosci pozycji. Zgarniete 20pips.

Obecny stan 10.5/100
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Jeżeli pozwolisz, też coś zrobiłem i zapuściłem się na Sprzedaż :) 2x bo TP mi wyłączało... ;]
Pozycja 1: 1,3148 wejście
TP 1 - 1,3127

Pozycja 2: 1,3133 wejście
TP 2 - 1,3122

30 pipsów +
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Ten dziennik byc moze umrze za jakis czas smiercia naturalna. Prawdopodobnie pozegnam sie z FX na zawsze.
Obecne depo jest ostatnimi pieniedzmi jakie wplacilem do jakiegokolwiek brokera.
Jak rozegram wszystko bedzie mialo wplyw czy dalej tu bede czy nie.

Po 2,5 roku moje saldo jest nadal ujemne i nie idzie mi od dluzszego czasu jego podreperowanie, wiec trzeba bedzie sie przyznac przed soba ze widocznie nie nadaje sie do tego typu zajecia, badz tez warunki w jakich odbywa sie moj trading nie sa odpowiednie co przeklada sie na wyniki.

W miare mozliwosci bede wrzucal jeszcze jakies wejscia, ale ogolnie rzecz biorac to juz bedzie raczej jako zabawa niz proba zdobycia pieniedzy.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Hej, wskakuj na DEMO.
Opracuj strategię, wejścia... i zapomnij o 5m !!! (1h wejścia i 4h analiza)
Dużo straciłeś? ja jestem 1000zł w plecy w ciągu 2 miesięcy... To takie moje początki, a i tak mnie to nie nakłoniło do rezygnacji całkowitej z rynku forex. Wraz z moimi próbami na tym rynku, znajomy równolegle ze mną grał... utopił 300zł i zrezygnował. Ale z nim to była inna bajka, nie wierzył w żadne formacje, linie R/S itp. To tak jak by krowę uczyć kultury. :)

Proponuję założyć dziennik wspólny (nie wiem czy jest taki tutaj na forum).
Na jednym Jurnalu, dwóch graczy... CEL -> Utrzymanie DEPO, ale w DEMO... by wyuczyć u siebie poprawne wejścia. Co Ty na to?

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

epoxer jakbym stracil tylko 1k zl to bym sie nie mial czym przejmowac.
Na demo juz nie widze sensu wracania, bo u mnie tkwi inny problem, problem w popelnianiu tych samych bledow i narzucania sobie presjii odrabiania strat. Do tego od czasu do czasu zastosuje pechowo przy zlym wejsciu zbyt duza pozycje i w rezultacie jestem w tyle.
Ogolnie nie trzymanie sie zasad. Jest chyba zbyt malo konsekwentny.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

MajorGC
czytalem i sledzilem Twoje poprzednie posty. Calkiem dobrze Ci szlo jakis czas temu do momentu wielkiego fiku - miku (na edku chyba to bylo).
mam podobne przemyslenia do Twoich i tez bylem juz bliski rezygnacji
.
Najdziwniejsze sa takie sytuacje jak teraz:
ogolnie mi nie idzie, bylem juz 30% do przodu, teraz jestem znowu, standardowo stratny.
wrzucilem wszystko na Lki na EURCHF (celem odbicia wszystkich strat na FX)- nie mam teraz nawet mozliwosci otwarcia innej pozycji.
z nudow (czekajac na rakiete na EURCHF) bawie sie teraz na demo i przez 2 dni mam 80% zysku grajac taka sama metoda jaka gram real. Zobacze jak mi sie to uda rozegrac przez dluzszy okres ale na realu nigdy takiego zysku nie mialem przy takich samych parametrach gry. (wcale nie czuje excytacji tym ze zrobilem 80% na demo co pozwala mi sie skupic na dalszym pomnazaniu demopieniedzy)
Na demo gra sie inaczej opadaja emocje nie tyle obawy przed strata ale podniecenie z duzej wygranej bo i tak nie wyplace tych demo pieniedzy - na pewno jeszcze dluga droga przede mna ale nie poddam sie tak latwo bo mam wazny cel w tym zeby zostac traderem!
MajorGC pisze: Na demo juz nie widze sensu wracania, bo u mnie tkwi inny problem, problem w popelnianiu tych samych bledow i narzucania sobie presjii odrabiania strat. Do tego od czasu do czasu zastosuje pechowo przy zlym wejsciu zbyt duza pozycje i w rezultacie jestem w tyle.
Ogolnie nie trzymanie sie zasad. Jest chyba zbyt malo konsekwentny.
Jestem przekonany ze nie bedziesz popelnial tych bledow na demo bo nie masz presji na odrobienie/wyplacenie tych demo pieniedzy.
Demo uczy chyba jeszcze wiekszej cierpliwosci i potrafi podreperowac psychike (uwierzyc ze to nie system jest zly)

ODPOWIEDZ