nauka boksu/kickboxingu
- jasonbourne
- Pasjonat
No ale czyż nie na tym właśnie polega piękno Muay Thay? Sorry za ironię, nie mogłem się powstrzymać.pawel2907 pisze:niestety tak bardzo angażował się w to co robił na ringu że przypłacił to utratą zdrowia

Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
chłopie .... myslisz ze kiedykowliek bedziesz walczył na zawodowych ringach albo na arenie Lumpinee w bangkoku z jakimis killerami ?
facet kopnal tysiace razy nogą czy uderzyl ręką i mialo prawo mu zdrowie odmowic posluszenstwa ..
jak chcesz byc az takim fighterem to sorry, rozumiem twoje obawy
facet kopnal tysiace razy nogą czy uderzyl ręką i mialo prawo mu zdrowie odmowic posluszenstwa ..
jak chcesz byc az takim fighterem to sorry, rozumiem twoje obawy
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.
- NicDoStracenia
- Gaduła
Jason walki nie da sie nauczyc z ksiazek z tego samego powodu, z ktorego nie nauczysz sie spekulowac z ksiazek, filmow instruktazowych itd. W przypadku sztuk walki jest to wrecz szkodliwe, poniewaz wyrabia nieprawidlowe nawyki. Jedynym sposobem sa lata treningu, krwi, potu i lez pod nadzorem dobrego trenera, a umiejetnosci przychodza wraz z doswiadczeniem proporcjonalnie do czasu i wysilku jaki wlozyles w trening. Te wszystkie dyskuje na temat "skutecznosci" sa kuriozalne i mozesz sobie wyobrazic, ze ktos wypowiadajacy sie w tym gusice nie ma bladego pojecia o czym mowi, wyobraz sobie udowadnianie , ze srednie sa lepsze od PA, a ichimoku jest zabojcze w porowaniu do S/R. Podoba ci sie boks?Kup sobie worek, skakanke, rekawice, znajdz dobrego trenera i po prostu boksuj.
"Frankly, in my experience, I`ve known few people who have gotten rich off technical analysis. " Jim Beeland Rogers
- jasonbourne
- Pasjonat
Też odniosłem takie wrażenie. Co do teorii, oprócz tego co podał seba znalazłem takie filmiki i to mi w zupełności wystarczy.NicDoStracenia pisze:Te wszystkie dyskuje na temat "skutecznosci" sa kuriozalne i mozesz sobie wyobrazic, ze ktos wypowiadajacy sie w tym gusice nie ma bladego pojecia o czym mowi,
http://www.ringpolska.pl/akademia-boksu-ringpolska-pl
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
- NicDoStracenia
- Gaduła
Tu masz najlepsze polskie forum sztuk walki:
www.budo.net.pl
Wielu z forumowiczow ma swoje kluby i sa utytulowanymi zawodnikami, mozesz zasiegnac ich opinii, poznac historie odpowiednich stylow, interpretacje technik i moze wybierzesz cos dla siebie. Najlepiej przejdz sie po paru klubach, pierwsze zajecia sa czesto za darmo i wybierz to co ci najlepiej odpowiada.
www.budo.net.pl
Wielu z forumowiczow ma swoje kluby i sa utytulowanymi zawodnikami, mozesz zasiegnac ich opinii, poznac historie odpowiednich stylow, interpretacje technik i moze wybierzesz cos dla siebie. Najlepiej przejdz sie po paru klubach, pierwsze zajecia sa czesto za darmo i wybierz to co ci najlepiej odpowiada.
"Frankly, in my experience, I`ve known few people who have gotten rich off technical analysis. " Jim Beeland Rogers
NicDoStracenia pisze:Te wszystkie dyskuje na temat "skutecznosci" sa kuriozalne i mozesz sobie wyobrazic, ze ktos wypowiadajacy sie w tym gusice nie ma bladego pojecia o czym mowi,
cwiczylem niemal 3 lata MT i to pod okiem rewelacyjnego trenera wiec wiem, że nie jest to przereklamowany sport - przereklamowują go jedynie osoby ktore pochodzą miesiąc, dwa nauczą sie jednej kombinacji i później sie spinają - na baletach chodzą jak by trzymali telewizory pod pachami itd
jason chce jak sam napisał - dojebać jakimś kolesiom - a skoro napisał że są lepsi w boksie zasugerowałem żeby atakował nogi bo wiem po sobie że to BOLI
i jestem pewien co do skutecznosci MT, nikt mi nie powie ze nie mam bladego pojęcia o czym pisze
- NicDoStracenia
- Gaduła
Pawel, pojecie "skutecznosci" jest czysto abstrakcyjne. Jest tylko wygrany i przegrany. Pomysl o tym w ten sposob: mieszkam w Wielkiej Brytanii, w ktorej "kultura uliczna" znacznie sie rozni od polskiej, te wszystkie napompowane chlopaki, ktore sialy postrach na polskich osiedlach i dyskotekach, nagle spuszczaja wzrok przed malutkim Somalijczykiem bo wiedza, ze w razie konfrontacji ta chudzinka spusci z nich powietrze nozykiem jak z balona. Co sie stalo?Spadla nagle "skutecznosc" ich stylu? Byl tez taki film Szeregowiec Ryan, w ktorym zolnierz zostal zastrzelony od tylu przez jakiegos placzka. Co sie stalo, ze skutecznoscia tego zolnierza, zaprawionego w boju? Czy wydaje ci sie, ze Mamed bedzie sie przytulal i turlal na ulicy z jednym z opryszkow, ktorzy go zaatakowali w pieciu, dlatego, ze w sportowej hali, w ringu, z ograniczonymi regulami sportowymi, przy uczestnictwie sedziego, rozgrzany, jeden na jeden, z ograniczeniem czasowym, rundowym, przygotowamy, znajacy slabe punkty swojego przeciwnika, ktorego celem nie jest zabicie go i przetrwanie, "skutecznie" stosuje bjj zeby wygrac ksw?
przeciez tu w tej kopnkretnej dyskusji ktorą rozpoczal Jason chodzi o trening pod jakimis zasadami - nikt nie mowi o mordobicuiu ze sprzętem 5 na 1
wiadomo że na nóż nie ma nic lepszego niż mocne płuca, które nie odmowią posluszenstwa gdy bedzie sie uciekało ... nie wiem po co zachaczasz o takie extrema
tylko nienormalny człowiek nie boi się noża lub siekiery
podalem konkretny przyklad - ,,prostego" low kicka. Dlaczego Jason pominał milczeniem filmy które pokazałem ? Czulem i sam zadawalem takie kopniecia na treningach wiec wkurzylo mnie gadanie o ,,przereklamowaniu" - stad moje pytanie czy to oznacza ze to nie skuteczne, nie boli itd ? Moje cialo mnie oszukalo i jakies falszywe wybicie bólu mi dało a tak naprawde dalej mogłem stać ? Lub ten 120 kilowy schab który zaczepiał mojego kolege pod baletami ? Mój koles wazy okolo 80 kg - co miał sie z nim wymieniac na ciosy bokserskie ? Z boku wyglądało to tak jak by go złamał tym kopnieciem - chłop nie mógł wstać dobre 10 minut i co kto mi powie ze to nieskuteczne ???
http://www.youtube.com/watch?v=FjM6EUwdpTU - znany chyba wszystkim kto kiedys cos cwiczyli filmik z ustawki
zobacz na 5:03 sekunde - wielkie bydle a kuleje po ,,głupim" kopnieciu
wiadomo że na nóż nie ma nic lepszego niż mocne płuca, które nie odmowią posluszenstwa gdy bedzie sie uciekało ... nie wiem po co zachaczasz o takie extrema
tylko nienormalny człowiek nie boi się noża lub siekiery
podalem konkretny przyklad - ,,prostego" low kicka. Dlaczego Jason pominał milczeniem filmy które pokazałem ? Czulem i sam zadawalem takie kopniecia na treningach wiec wkurzylo mnie gadanie o ,,przereklamowaniu" - stad moje pytanie czy to oznacza ze to nie skuteczne, nie boli itd ? Moje cialo mnie oszukalo i jakies falszywe wybicie bólu mi dało a tak naprawde dalej mogłem stać ? Lub ten 120 kilowy schab który zaczepiał mojego kolege pod baletami ? Mój koles wazy okolo 80 kg - co miał sie z nim wymieniac na ciosy bokserskie ? Z boku wyglądało to tak jak by go złamał tym kopnieciem - chłop nie mógł wstać dobre 10 minut i co kto mi powie ze to nieskuteczne ???
http://www.youtube.com/watch?v=FjM6EUwdpTU - znany chyba wszystkim kto kiedys cos cwiczyli filmik z ustawki
zobacz na 5:03 sekunde - wielkie bydle a kuleje po ,,głupim" kopnieciu