jasonbourne pisze:Znacie jakieś fajne materiały edukacyjne o boksie i kickboxingu?
Trenuj ,trenuj i jeszcze raz trenuj. Teoretycznie możesz się podszkolić z różnych materiałów w sieci. Ja kilka lat trenowałem taekwondo :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Taekwondo
Kupiłem tylko jedną książkę z ważnymi technikami i radami ,ale to i tak mało mi dało. Dużo więcej mi dał regularny trening ,ćwiczenia ,dbanie o kondycje. Niestety kontuzja kolana przerwała mi to fajne hobby ,ale jak tylko w 100 % się wykuruję to znów będę trenował ,ale raczej coś w stylu boxu/kickboxingu.Ważna jest praca nad własnymi słabościami ,nad strachem w walce z silniejszym (takich było najwięcej przynajmniej u mnie ).To dużo daje ,bo oswajasz się z teoretycznie lepszym przeciwnikiem.U mnie dobrym pomysłem było zrobienie mięśni brzucha

Polecam ,bo często ciosy szły na brzuch.
Brałem też udział w kilku zawodach z dobrymi wynikami .W tym sporcie liczy się bardziej technika i szybkość niż siła mięśni .Więc teoretycznie nawet "mniejszy" może Ci zrobić niezły wjazd
Jednym słowem trening ,dbanie o kondycje i częste sparingi z lepszymi od Ciebie zrobią z Ciebie wojownika

Pozdrawiam