Systemy 3000%miesięcznie ?

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

profession pisze:jak?
Jak już mówiłem system systemem ,ale potrzeba dobrych filtrów. Ja do uzyskania wyższej skuteczności przerzuciłem się na scalp (tylko testuję ) i oczywiście BE musi być . Bez tego nie ma mowy o dobrej skuteczności ,albo jest ruch albo dupa :mrgreen: Scalp jest o tyle dobry ,że w każdym dniu coś wytniesz i w dodatku łatwiej jest mieć 2 zyskowne transakcje niż w grze o większą ilość pipsów . 10 zyskownych na czysto po tygodniu i jest bardzo dobrze.Potem dopasować sobie MM i jechane.
Marius pisze:To po roku będzie bogatszy od Billa Gatesa.........
Weź pod uwagę ograniczenia u brokerów względem maksymalnego lota lub depozytu .W ECN nie masz już lewara 500 ,tylko 100 ,a to ogromna różnica .

Marius
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Marius »

maksymalny spadek depozytu to 9,4% a zysk to 1148% więc raczej nie możemy mówić o szczęściu czy strzelaniu na oślep itp.
Byłeś kiedykolwiek w kasynie? Grałeś w ruletkę? słyszałeś o prawie serii?

ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 »

Chyba dobra passa się skończyła :wink:
Z 1000% przeskoczył na 300% To chyba świadczy, iż grał z wielką pomocą szczęścia :roll:

Jestem ciekaw czy grałby tak samo na realnym koncie :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam i pipsów życzę

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

ferdekfx6600 pisze:Chyba dobra passa się skończyła
Z 1000% przeskoczył na 300% To chyba świadczy, iż grał z wielką pomocą szczęścia

Jestem ciekaw czy grałby tak samo na realnym koncie
Masz racje jednak wtopił, ale nie zmienia to faktu, że nadal jest na plus. I to dość spory. Tylko mi chodzi o tę konkretną osobę. Ale ogólnie o osoby który wykręcają takie wyniki. Jest ich tam bardzo wiele. Nie znam takich metod które pozwalają osiągnąć taką skuteczność przez kilkanaście dni.
Marius pisze:Byłeś kiedykolwiek w kasynie? Grałeś w ruletkę? słyszałeś o prawie serii?
Gieła i ruletka do dwie zupełnie odrębne sprawy pod kątem statystyki. Dlaczego? Niektórzy wierzą, że jak raz wypadnie czerwone to przy następnym losowaniu jest większa szansa na czarne. Nic bardziej mylnego. Dlaczego? Ponieważ są to zdarzenia losowe od siebie nie zależne. Przy każdym losowaniu wynik czarne lub białe to 50% szans. Nie wpływają one na siebie.

Natomiast giełda kieruje się trendami więc poprzednie ruchy góra dół mają wpływ na aktualne i przyszłe zmiany cen. Nie ma więc tutaj zupełne losowości. Jeśli się z tym nie zgadzasz spróbuj codziennie sprzedawać w silnym trendzie wzrostowym. Dlatego strategie typu martingale itp które opierają się o losowość prędzej lub później upadają. Trzeba brać pod uwagę analizę.

Moim zdaniem gość ma sygnały które mają bardzo wysoką skuteczność rzędu 80-90% i to jest jego sukcesem. Czy znacie tego typu systemy cechujące się taką skutecznością?

Dlaczego cały czas o to pytam? Ponieważ nie znam odpowiedzi na to pytanie. Na wszystkie pozostałe dotyczące MM itp znam. Na to jedno niestety nie :(

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Proffesion pytasz JAK.

Moja teoria jest dość prosta,w ile jesteś w stanie wyzerować konto? mi się zdarzało w kilka h.
Uwierz,jestem w tym dobry,nie mam z tym żadnego problemu.
Teraz pomyślałem,skoro tak łatwo można stracić,wcale nie przez SL,tylko przez zwykłe piramidowanie to może próba odwrócenia tego w drugą stronę przyniesie odpowiedni rezultat?

Ciężko będzie to zrobić w 1 transakcji,ale w kilku...wstrzelić się w 3 takie ruchy jak mamy ostatnio,na ejku sięgają po 200 pips,i piramidować do końca...

Cadermo nie zgodzę się że system nie ma znaczenia.
Piszesz że wystarczy wysoka skuteczność-ale z niczego się ona nie bierze,tylko właśnie z systemu,jaki by on nie był,czy to jedna kreska,czy 10...czy 1 wskaźnik czy 50...

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Songo89K pisze: Cadermo nie zgodzę się że system nie ma znaczenia.
Piszesz że wystarczy wysoka skuteczność-ale z niczego się ona nie bierze,tylko właśnie z systemu,jaki by on nie był,czy to jedna kreska,czy 10...czy 1 wskaźnik czy 50...
System może być każdy jaki jest dostępny ,wystarczy przefiltrować sygnały. O to mi chodziło.

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

Ja uważam że nie ma tu żadnej filozofii , trzeba "mniej więcej" orientować się w którą stronę podąża cena oraz liczyć na odrobinę szczęścia.

Nie ma ustawionego SL , dobierał wielkości lota tak , aby wytrzymywał ewentualną pomyłkę.

W ostatnich 2 transakcjach widać że kapitał nie dał rady , 800 lot :)

W realu nie do wykonania , nikt normalny nie poświęcił by kasy na taką "inwestycję".

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Songo89K pisze:,tylko przez zwykłe piramidowanie to może próba odwrócenia tego w drugą stronę przyniesie odpowiedni rezultat?
Świetna sugestia. Dzięki :)
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Marius pisze:
maksymalny spadek depozytu to 9,4% a zysk to 1148% więc raczej nie możemy mówić o szczęściu czy strzelaniu na oślep itp.
Byłeś kiedykolwiek w kasynie? Grałeś w ruletkę? słyszałeś o prawie serii?

:lol: :lol: :lol: Niejaki Piskorski Paweł tłumacząc się z majątku stwierdził, że wygrał w kasynie. Istne prawo serii musiał wygrać prawie 150 razy pod rząd. :lol:

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Zgadzam się z mdmainside
Ja uważam że nie ma tu żadnej filozofii , trzeba "mniej więcej" orientować się w którą stronę podąża cena oraz liczyć na odrobinę szczęścia.
Lub mieć opanowany własny system do perfekcji. Cała filozofia inwestowania na FX

ODPOWIEDZ