Systemy 3000%miesięcznie ?

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
robertg9
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: robertg9 »

Cadermo pisze:Panowie o czym wy teraz gadacie? :wink: Jeśli ktoś opiera grę na szczęściu to gratuluję podejścia.
Czytaj uważnie , chodzi o grę w konkursach max lotem i robienie tysięcy procent w kilka dni a nie normalną inwestycje gdzie masz lata czasu i nie ryzykujesz 100% konta na trejd , także to opiera się na szczęściu i to raczej w większym stopniu .

Co do tematu jest taka możliwość możesz sobie poćwiczyć na demie.
Wystarczy mieć kilkadziesiąt rachunków przypuśćmy 22 znajomych. na 11 long
11 short , wtedy duża szansa że na połowie kont zrobisz 100% , ale zawsze cena może koonsolidować i wyłożyć wszystkie rachunki zależy od sposobu gry.
potem 5 long 6 short itd . Możliwe że niektorzy tak grają , chyba najłatwiejszy sposób na konkursy.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

profession pisze:Ostatnio przeglądałem różne konkursy i zastanawia mnie na czym opierają się tamte systemy. Bardzo często myślałem, że oni głównie opierają się na szczęściu. Ale szczęście jest dobre na 5-10 dni a raczej nie na 30 dni. Sam fakt przetrwania bez MC i wyniki rzędu 2000% miesięcznie budzą we mnie zaciekawienie tematem.

Pisałem PM do nich ale nikt praktycznie nie odpisał. Część z tych z gorszymi wynikami pisali o PA i Martingale.

Tutaj ciekawy przykład:
http://www.myfxbook.com/members/BKJEPAR ... ara/257688

maksymalny spadek depozytu to 9,4% a zysk to 1148% więc raczej nie możemy mówić o szczęściu czy strzelaniu na oślep it
E tam. Jak sprawdzisz to ten gość z przykładu otwierał transakcje na razie w ciągu 10 dni. Transakcji nie ma też dużo. Więc po prostu mu się udało - choć zapewne ma jakieś tam reguły wejść.
Skuteczność 100% i brak SL'a mówi wsio.
Gość gra dużą stawką - co nie dziwi w końcu to konkurs i demo - ale zamyka tylko gdy ma zysk. Problem w tym, że straci tylko raz.
Green
Obrazek
Obrazek

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Konkurs konkursem i demo demem.
Ale chodzi mi o zupełnie co innego.Wynik kilkuset procent w wciągu miesiąca jest osiągalny przy dobrym mm i wysokiej skuteczności.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

ferdekfx6600 pisze:100% dziennie zrobic na demo to wiele osób potrafi (kilka razy sam tyle zrobiłem), ale w realu to mało kto
Ja wiem tylko nie wiem czy zauważyłeś ale te osoby nie trafiły sobie raz. Tylko np 10-15 razy pod rząd co już nie jest takie łatwe. Mam na myśli to, że każdy może sobie próbować trafić na farta ale ileż można trafiać? Zapewne po 5 - 10 dniach konto zaliczy MC. Przetrwać miesiąc jest o wiele trudniej niż trafić raz 100%. Przeglądnijcie sobie konkursy dokładniej. Często te same osoby mają bardzo wysokie wyniki kilka razy z rzędu. Czyli to już nie jest miesiąc czasu a np dwa miesiące.

Poza tym osoby te nie mają jak piszecie 22 kont tylko mają 1 konto na jeden konkurs. Są rejestrowane z imienia i nazwiska.

Jeśli uważacie, że to takie banalne to załóżcie jedno konto i powtórzcie tego typu wynik. Wygrajcie taki konkurs co stoi na przeszkodzie?

Szczęście czyli trafianie na farta albo zarobie 100% albo stracę jest dobre na kilka dni. Wątpię by ktoś miał szczęście w 3 konkursach pod rząd co daje 2 miesiące czasu i nie zaliczył MC. To raczej kwestia dobrych sygnałów o dużej skuteczności.
Cadermo pisze:i wysokiej skuteczności.
Dokładnie tak. Zgadzam się z Tobą. A dlatego to podkreślam bo zasady MM można przeczytać na każdym forum. A metody dające wysoką skuteczność to rzadkość :(

robertg9
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: robertg9 »

Wiesz to wszystko było do linka który pokazałeś chętnie zobacze wyniki tych osób które maja w kilku konkursach dobre wyniki i trejdów więcej. Bo patrzac na ten link co podales to wlasnie tak to wyglada jak pisalem , ale mozliwe ze sa osoby ktore czesciej cos wygrywaja ale az tak nie przeszukiwalem .

Pozatym że ktoś ma dobre wyniki nie wyklucza że ma inne konta do grania , im ma więcej tych kont tym większa szansa na wygrana nawet na jego głownym koncie , jesli dobrze to rozegra.

Jeden sposób taki a inny to po prostu ktoś jest w tym dobry , potrafi inwestowac a tego jak już się raczej nie dowiesz od nich ani od nas :P

Pozatym nie widziałem żeby ktoś w miesiac na realu zrobił 3k % bo skoro na demo tak czesto robi , to czemu mialby nie sporobowac ?? "Bo wie ze praktycznie niema szans ?"

PS : Grasz w aktualnym konkursie DF Markets ?

Awatar użytkownika
ccac0la
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ccac0la »

robertg9 pisze: Pozatym nie widziałem żeby ktoś w miesiac na realu zrobił 3k % bo skoro na demo tak czesto robi , to czemu mialby nie sporobowac ?? "Bo wie ze praktycznie niema szans ?"
To mało kolega widział.
Bodajże w konkursie blackhorsefx na rachunku real od 1k USD, jak mnie pamięć nie myli 3 pierwsze miejsca miały ponad 3000%, a co końca TOP10 wyniki były <1000%.
Co lepsze, wygrał jeden z bywalców forum.

Trzeba wiedzieć co się robi i wyniki do osiągnięcia.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

ccac0la pisze:Trzeba wiedzieć co się robi i wyniki do osiągnięcia.
Dzięki za wsparcie w temacie bo bardzo dużo tutaj niedowiarków. Tylko my cały czas dyskutujemy czy się da a mnie bardziej interesuje jak? Jakie metody można znaleźć o takiej skuteczności? Jak osiągnąć takie wyniki? :)
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
ccac0la
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ccac0la »

profession pisze:
ccac0la pisze:Trzeba wiedzieć co się robi i wyniki do osiągnięcia.
Dzięki za wsparcie w temacie bo bardzo dużo tutaj niedowiarków. Tylko my cały czas dyskutujemy czy się da a mnie bardziej interesuje jak? Jakie metody można znaleźć o takiej skuteczności? Jak osiągnąć takie wyniki? :)
IMHO skalpując, ale mogę być nieobiektywny, bo praktycznie nie wchodzę wyżej niż h1.
Mam swój pogląd na fx. Nie wojuję z rynkiem, nie robię ślicznych tradów, nie łapię stricte szczytów/dołków, bo nie umiem, więc super metody Ci nie podam.
Jestem takim foreksowym rzemieślnikiem - podpinam się do ruchu na krzywy ryj do sprzedających/kupujących i jadę z nimi. Na rynku nie obowiązują zasady savoir vivre, dlatego robię to na bezczelniaka z bardzo dużą skutecznością i częstotliwością. Czasem się mylę, ale od czego jest MM.

Statystycznie łatwiej złapać 4-5p niż 40-50p.
Co do metod, to temat rzeka. Pierwsza lepsza jaka przychodzi mi do głowy to lokalna zamiana wsparcia w opór i na odwrót, formacje 1-2-3, przebicia/odbicia SR. Dla każdego coś fajnego.
Skuteczność to wypadkowa m.in doświadczenia. Dla mnie wysoką skutecznością charakteryzują się przebicia dobrze zdefiniowanych poziomów s/r , zasysam się jak pijawka i kilka pips przytulę z niskim DD. Da się z tego wykrecić naprawde wysoki % :twisted:

FX to goliat, my to Dawid i wbrew pozorom działa to na naszą korzyść. Wykorzystaj więc to.

Marius
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Marius »

To po roku będzie bogatszy od Billa Gatesa.........

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

latwiej sie obraca mniejszym kapitałem - myslisz ze taki soros inwetuje swoje miliardy codziennie ? pewnie puszcza jakies kilkaset milionow max co dla FX pzrzy obrotach paru bilionow dziennie i tak jest niczym
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

ODPOWIEDZ