GNIEW JASONA BOURNE'A

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Esco pisze:Zastanówcie się wszyscy co ma być tematem tego dziennika.
Jest w pierwszym poście. Zdjęcia można wklejać, ale ładne i z umiarem. Wszelkie posty głupie, dziecinne i bez polotu będą zgłaszane do moderacji i mam nadzieję, że również usuwane. Szkoda czasu na takie rzeczy.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Posprzątane. Proszę w przyszłości powstrzymać się od prowokacyjnych postów.
Każdy ma swój gust.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Jason napisz coś więcej. Daj troszkę historii może (wiadomo, że na historii wszystko można pokazać, ale da bardziej to naświetli) Mnie osobiście fale bardzo interesują i ciekawy jestem czy coś z Twojej koncepcji mogę użyć do swojej.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Akhh pisze:Jason napisz coś więcej.
Mi się wydaje, że nikt nie gra tak ja. Chociaż system tajemnicą nie jest. Opiera się na proporcjach, uproszczona wersja pre-constructive rules of logic, jak ktoś czytał wie o co chodzi. W praktyce działa tak, że struktura wewnętrzna nie ma znaczenia, jako fale impulsu oznaczam zarówno piątki jak i trójki, korekty tak samo mogą być trójką lub piątką, choć to akurat jest normalne. To służy do wyznaczania trendu, wejścia i wyjścia to osobna bajka.

W praktyce teraz mam oczywiście sygnał na shorta, najlepiej wejście w okolicach 1,3250, ale chyba nie cofnie się aż tak wysoko.

Dobra, i może teraz pogram sobie tak z miesiąc co najmniej, bo takie gadanie o systemie, który nic nie pokazał jest dla mnie dość frapujące. Mniej gadać, więcej grać. Staram się odpowiadać na pytania, ale jeszcze przyjdzie czas na to. Albo i nie.;)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

jasonbourne pisze:
Akhh pisze:Jason napisz coś więcej.
Mi się wydaje, że nikt nie gra tak ja. Chociaż system tajemnicą nie jest. Opiera się na proporcjach, uproszczona wersja pre-constructive rules of logic, jak ktoś czytał wie o co chodzi. W praktyce działa tak, że struktura wewnętrzna nie ma znaczenia, jako fale impulsu oznaczam zarówno piątki jak i trójki, korekty tak samo mogą być trójką lub piątką, choć to akurat jest normalne. To służy do wyznaczania trendu, wejścia i wyjścia to osobna bajka.

W praktyce teraz mam oczywiście sygnał na shorta, najlepiej wejście w okolicach 1,3250, ale chyba nie cofnie się aż tak wysoko.

Dobra, i może teraz pogram sobie tak z miesiąc co najmniej, bo takie gadanie o systemie, który nic nie pokazał jest dla mnie dość frapujące. Mniej gadać, więcej grać. Staram się odpowiadać na pytania, ale jeszcze przyjdzie czas na to. Albo i nie.;)
Może jakiegoś screena wklej. Właśnie czytam tą książkę po tym jak o niej napisałeś (może coś ciekawego do usprawnienia swojego systemu znajdę), ale przebrnięcie przez nią i zrozumienie to nie są 2godziny, a nawet 2 dni.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Akhh pisze:Może jakiegoś screena wklej.
Jak tak bardzo chcesz na historii, proszę bardzo. Dzisiaj było wejście z rana, ale nie byłem przy kompie i już jest stracone. Tutaj widać dokładnie to o czym pisałem, korekta jest bardziej impulsywna niż impuls, ale dla mnie to nie ma znaczenia. Teraz mam zgryza, bo muszę wchodzić na drugi impuls, a nie wiem czy to już początek spadku czy na przykład trójkąt lub fala B, ale cóż takie życie.

Generalnie nie będzie tu wejść potencjalnych, historycznych, "prawie udanych" i "w ogóle rewelacyjnych tylko cena nie zachowała się tak jak powinna", ale jak kolega sam tak prosi, to wrzuciłem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

oczekująca krótka 1,3070 SL 10 (skasowany)

krótka 1,3057 SL 10

SL na BE, TP 1,2950

Pokaż suczko co potrafisz.

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

Po ilu dajesz na be? Dałbyś jakieś screeny z otwieranych pozycji :)

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

pmleczko pisze:Po ilu dajesz na be?
Nie mam takiej zasady. Postaram się wrzucać screeny jak tak bardzo chcecie.;)

Ostatnia pozycja zamknięta na BE, czyli wynik bez zmian 0,0%.;)

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

pmleczko pisze:Po ilu dajesz na be? Dałbyś jakieś screeny z otwieranych pozycji :)
Właśnie - a swoją drogą Twój screen, który dałeś jako przykład nie mówi zbyt wiele - ot fala impulsu i wiadomo po korekcie otwieramy.

Jest jedno, ale jak to zwykle bywa to ale decyduje o wszystkim - kiedy jest koniec korekty? Z samego zniesienia fibo to by było zbyt mało. I jeśli już określimy koniec korekty jak otwierasz zlecenie i gdzie SL.

Czyli właściwie wszystko ;)

No możesz jeszcze dodać czy SL i TP są sztywne.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ