GNIEW JASONA BOURNE'A

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

pmleczko pisze:Co jest esencją definicji impulsu u Ciebie ?
No proporcje pomiędzy falami. Coś w stylu Neelego, że on patrzy na monowave i oznacza :5 lub :3. Na podstawie proporcji i zniesień właśnie. A nie na podstawie liczby fal wewnętrznych bo w monowavkach ich po prostu nie ma. Jego zasady zajmują, he, he, 30 stron książki, moje są znacznie prostsze, ale i tak nie potrafię opisać w kilku zdaniach definicji impulsu, bo jest dużo różnych wariantów ich występowania.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Długa 1,3080 SL 10

SL -2%, stan konta -2%
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Już myślałem, że będę grał krótkie a tu znowu zmiana i czekam na wejście na długą. No chyba że znowu coś się zmieni.;) Coś w tym miesiącu nudno, mało sygnałów.

W ramach relaksu krótki sprawdzian wiedzy na temat mojej idolki.;) Czyż ona nie jest fantastyczna? :D

http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=26 ... medium=rss
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

długa 1,3116 SL 10, SL -2%, stan konta -4%

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Oczekująca długa 1,3127 SL 10

Mam złe przeczucia, ale system jest system.

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

Mam złe przeczucia, ale system jest system.
Święte słowa. W tradingu emocje muszą odejść na drugi tor.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Skasowany, zabrakło jednego pipsa.;)

Oczekująca długa 1,3150 SL 10, SL -2%, stan konta -6%

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

krótka 1,3198 SL 10

Znowu bardzo dziwnie się czuję grając tak, ale cóż poradzić, sygnał jest sygnał.;)

SL na BE, TP 1,3098

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

długa 1,3230 SL 10

To jednak jeszcze nie wybicie, SL -2%, stan konta -8%

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nie będzie podsumowania, bo w zasadzie nie ma co podsumowywać. Dziennik zostaje zakończony, bo nie chce mi się już go prowadzić. Ja oczywiście wciąż uważam że system jest fajny i ma duży potencjał, może nie aż tak wielki jak moja idolka, ale przecież wiadomo, ideał może być tylko jeden.;) Na pewno jeszcze muszę dopracować wejścia, najsłabsza część systemu. W sumie dla mnie DD 8% nie jest jakimś wielkim problemem, ale wydaje mi się (warto podkreślić "wydaje mi się"), że w tym systemie można śmiało zejść do DD 2-4%. Zresztą większość SL w tym dzienniku było po błędach.

Aha, co prawda to temat o którym większość osób nie chce mówić, ale jak ktoś ma jakieś fajne wejścia, którymi chce się podzielić, to chętnie się zapoznam. Oczywiście wejścia z SL 10 pips. Dobre wejścia to dla mnie wejścia ze skutecznością co najmniej 50% licząc BE jako wejście udane. To nie są zbyt wysokie wymagania. Nie liczę na wielki odzew, ale może ktoś napisze coś sensownego, choć na tym forum to założenie dość ryzykowne.;)

ODPOWIEDZ