AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

pittnyc pisze:Umowe moze podpisac kazdy
Nie ,nie jest tak.
Umowę możesz podpisać TYLKO z uprawnionym do tego pracownikiem Alior Banku.
Nie każdy pracownik ma takie uprawnienia,

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

Umowę możesz podpisać TYLKO z uprawnionym do tego pracownikiem Alior Banku.
Nie każdy pracownik ma takie uprawnienia, :D

ze spokojem Maniak ZZ

mysle, ze kazdy o tym wie,
czy klienci sa zadowoleni z tego brokera??
Pamietam, ze jak wystartowali na samym poczatku otworzylem konto, ale nie przelalem pieniedzy i nie gralem u nich, bo mialem za duzo kont.
Teraz sadze, ze moge do nich wrocic, wplacic troche wiecej i po inwestowac!
Tylko jakie macie zdanie, ostatnio pamietalem, ze wylaczala sie demo i real rachunek!

Pozdrawiam

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

kuchara23 pisze: Teraz sadze, ze moge do nich wrocic, wplacic troche wiecej i po inwestowac!
Tylko jakie macie zdanie, ostatnio pamietalem, ze wylaczala sie demo i real rachunek!
Pozdrawiam
Wpłać, poinwestuj, przekonasz się.
Każdy ma inny punkt widzenia, jednych strasznie irytują rozłączania czy mułowatość platformy z dużą liczbą wykresów i wskaźników, inni dostosowali swój sposób inwestycji do tych "kwiatków" i skupiają się na zyskach ;)
Platforma i serwery (bo pewnie rozłaczania to ich sprawka) mają swoje mankamenty, ale da się regularnie zarabiać mimo żalu z dzielenia się zyskami poprzez dosyć duże prowizje ;)
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

esperer34
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: esperer34 »

witam,
w zwiazku z dosc licznymi lukami cenowymi wystepujacymi najczesciej po awarii platformy, chcialbym zapytac sie kogos kto mial otwarta pozycje w tym czasie, jak zostala ona rozliczona, jesli TP/SL zostal ustawiony w luce cenowej. Osobiscie nie mialem jeszcze takiej stytuacji, ale ciekawi mnie jak wyglada ewentualna reklamacja, wynikajaca z braku plynnosci z winy ich awarii. Nie mowa tu o luce po weekendowej. i Czy wszyscy mamy takie same luki? Obecnie mam luke od 14.48 do 14.59. Na Eur/Usd od 1.3322 do 1.3309. U innych brokerow taka luka nie wystepuje. W kazdym razie, nie u Admiral Markets.
pozdrawiam.

marco321
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marco321 »

esperer34 pisze:witam,
w zwiazku z dosc licznymi lukami cenowymi wystepujacymi najczesciej po awarii platformy, chcialbym zapytac sie kogos kto mial otwarta pozycje w tym czasie, jak zostala ona rozliczona, jesli TP/SL zostal ustawiony w luce cenowej. Osobiscie nie mialem jeszcze takiej stytuacji, ale ciekawi mnie jak wyglada ewentualna reklamacja, wynikajaca z braku plynnosci z winy ich awarii. Nie mowa tu o luce po weekendowej. i Czy wszyscy mamy takie same luki? Obecnie mam luke od 14.48 do 14.59. Na Eur/Usd od 1.3322 do 1.3309. U innych brokerow taka luka nie wystepuje. W kazdym razie, nie u Admiral Markets.
pozdrawiam.
Dzwoniłem w takiej sprawie do Aliora i dostałem informacje, że reklamacja bedzie w takiej sytuacji rozpatrzona pozytywnie. Nawet jest szansa jak masz pozycje otwarta bez SL i bedzie awaria platformy Aliora, to pozytywnie rozpatrzą reklamacje i zwrócą straconą kase.
P.S.
W WIELKI PIĄTEK 06.04.2012 platforma Alior Trader działa, dzwoniłem, pytałem sie kilka minut temu.
"Lepiej stracić okazje, niż pieniądze"

pittnyc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pittnyc »

esperer34 pisze:witam,
pozdrawiam.
Jezeli nie zabezpieczyles pozycji przez sl a pojawi sie awaria 5-10 godzinna to jest twoj problem. Moze nastapic poslizg sl. I pojawi sie problem jezeli postawiles sl na poziomie 2% kapitalu. Po naprawie jezeli trend poszedl w przeciwnym kierunku mozesz stracic 10-20% kapitalu. Wszystko najlepiej sprawdzic samemu na koncie real.
Alior Bank dzieki Naszej awaryjnosci stracisz wszystko.

esperer34
Stały bywalec
Stały bywalec

pittnyc pisze:Jezeli nie zabezpieczyles pozycji przez sl a pojawi sie awaria 5-10 godzinna to jest twoj problem.
Wydaje mi sie, ze nie do konca jest to tylko moj problem. Jesli nastapila awaria po ich stronie, to nie moga wypiac sie na klientow ktorzy z, niezrozumialych dla mnie co prawda powodow, nie ustawili SL. Jesli nastapi luka cenowa wynikajaca z braku plynnosci na rynku, co czasem sie zdarza, to fakt. to juz moj problem. Ale sytuacja jest inna jesli strace na pozycji, ktora chcialbym zamknac recznie, ale awaria mi to uniemozliwila.

marco321 , dzieki za dopowiedz i info o piatku!

enderius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: enderius »

marco321 pisze:
P.S.
W WIELKI PIĄTEK 06.04.2012 platforma Alior Trader działa, dzwoniłem, pytałem sie kilka minut temu.

Czyli w święta nie będzie żadnych przerw w dzianiu rynku ?

esperer34
Stały bywalec
Stały bywalec

Wyglada na to, ze nie bedzie. Ale jak z plynnoscia w tym okresie? jesli bedzie podobnie jak w swieta/nowy rok to rownie dobrze mozna sobie odpuscic i postukac sie wesolo jajkami bez stresu. Spread wiekszy, nawet u ECN, luki itp. Wiem, ze na w naszym foreksowym swiecie nie ma sztywno powtarzajacych sie sytuacji, ale pamietacie jak to bylo w zeszlym roku?

Nigdy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nigdy »

Czy da się ustawić aby wykres wyświetlał więcej niż 10 000 słupków? Pragę przejrzeć moje transakcje z poprzedniego roku na krótszym interwale czasowym jednak program pozwala wyświetlić mi tylko ograniczoną ilość danych.

Konto real.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ