Nie ,nie jest tak.pittnyc pisze:Umowe moze podpisac kazdy
Umowę możesz podpisać TYLKO z uprawnionym do tego pracownikiem Alior Banku.
Nie każdy pracownik ma takie uprawnienia,
Pozdrawiam.
Nie ,nie jest tak.pittnyc pisze:Umowe moze podpisac kazdy
Wpłać, poinwestuj, przekonasz się.kuchara23 pisze: Teraz sadze, ze moge do nich wrocic, wplacic troche wiecej i po inwestowac!
Tylko jakie macie zdanie, ostatnio pamietalem, ze wylaczala sie demo i real rachunek!
Pozdrawiam
Dzwoniłem w takiej sprawie do Aliora i dostałem informacje, że reklamacja bedzie w takiej sytuacji rozpatrzona pozytywnie. Nawet jest szansa jak masz pozycje otwarta bez SL i bedzie awaria platformy Aliora, to pozytywnie rozpatrzą reklamacje i zwrócą straconą kase.esperer34 pisze:witam,
w zwiazku z dosc licznymi lukami cenowymi wystepujacymi najczesciej po awarii platformy, chcialbym zapytac sie kogos kto mial otwarta pozycje w tym czasie, jak zostala ona rozliczona, jesli TP/SL zostal ustawiony w luce cenowej. Osobiscie nie mialem jeszcze takiej stytuacji, ale ciekawi mnie jak wyglada ewentualna reklamacja, wynikajaca z braku plynnosci z winy ich awarii. Nie mowa tu o luce po weekendowej. i Czy wszyscy mamy takie same luki? Obecnie mam luke od 14.48 do 14.59. Na Eur/Usd od 1.3322 do 1.3309. U innych brokerow taka luka nie wystepuje. W kazdym razie, nie u Admiral Markets.
pozdrawiam.
Jezeli nie zabezpieczyles pozycji przez sl a pojawi sie awaria 5-10 godzinna to jest twoj problem. Moze nastapic poslizg sl. I pojawi sie problem jezeli postawiles sl na poziomie 2% kapitalu. Po naprawie jezeli trend poszedl w przeciwnym kierunku mozesz stracic 10-20% kapitalu. Wszystko najlepiej sprawdzic samemu na koncie real.esperer34 pisze:witam,
w zwiazku z dosc licznymi lukami cenowymi wystepujacymi najczesciej po awarii platformy, chcialbym zapytac sie kogos kto mial otwarta pozycje w tym czasie, jak zostala ona rozliczona, jesli TP/SL zostal ustawiony w luce cenowej. Osobiscie nie mialem jeszcze takiej stytuacji, ale ciekawi mnie jak wyglada ewentualna reklamacja, wynikajaca z braku plynnosci z winy ich awarii. Nie mowa tu o luce po weekendowej. i Czy wszyscy mamy takie same luki? Obecnie mam luke od 14.48 do 14.59. Na Eur/Usd od 1.3322 do 1.3309. U innych brokerow taka luka nie wystepuje. W kazdym razie, nie u Admiral Markets.
pozdrawiam.
Wydaje mi sie, ze nie do konca jest to tylko moj problem. Jesli nastapila awaria po ich stronie, to nie moga wypiac sie na klientow ktorzy z, niezrozumialych dla mnie co prawda powodow, nie ustawili SL. Jesli nastapi luka cenowa wynikajaca z braku plynnosci na rynku, co czasem sie zdarza, to fakt. to juz moj problem. Ale sytuacja jest inna jesli strace na pozycji, ktora chcialbym zamknac recznie, ale awaria mi to uniemozliwila.pittnyc pisze:Jezeli nie zabezpieczyles pozycji przez sl a pojawi sie awaria 5-10 godzinna to jest twoj problem.