http://www.filmweb.pl/film/Chciwo%C5%9B ... 011-568905
"ICH ZYSK TWOJA STRATA"

Kod: Zaznacz cały
Mimo że stosunek 0.1 lota do depozytu 200-300 funtów, którymi bawielm sie przez ponad 4 miesiace jest taki sam jak sosunek 1 lota do depo 2000 funtów to kwoty jaki pojawiały sie w kolumnie profit wręcz mnie przytłoczyły, pojawił sie niesamowity stres efektem czego w niecałe 2 tygodnie rozwaliłem 1900 funtów.
a skąd wiesz jaką gra strategią ? Może to skalp ? Co nazywasz rozsądnym SL, dla mnie to 6-10 pips, jak widzisz kwestia stylu gry. 2000 funtów przy skalpie można więcej jak lotarabit pisze: A po drugie to Twoje MM jest tragiczne 1 lot przy depo 2000 ? Jak tam postawic rozsadny SL ? Przy SL 15 pip ryzykujesz okolo 10% a moze nawet wiecej (dokladnie trudno okreslic) , czyli po kilku stratnych pozycjach depo bardzo sie skurczy i nawet nie bedziesz mogl otworzyc juz tak wysokiej pozycji , nastepnie bedziesz probowal odrobic straty ale to bedzie trudniejsze i wiecej czasu zajmie . I to byl Twoj najwiekszy blad .
Dopuki autor sie nie wypowie to tego sie nie dowiemy . Ale obawiam sie ze to MM bylo najwiekszym winowajca kolejnych MC .Microbi pisze:a skąd wiesz jaką gra strategią ? Może to skalp ? Co nazywasz rozsądnym SL, dla mnie to 6-10 pips, jak widzisz kwestia stylu gry. 2000 funtów przy skalpie można więcej jak lota
Mógł byś mi podrzucić fragment w którym cos takiego stwierdziłem ?Po pierwsze czy dalej uwazasz ze inwestowania mozna nauczyc sie w trzy tygodnie a reszta to psychika ?
To było MM z chciwości a nie z rozsądkuA po drugie to Twoje MM jest tragiczne 1 lot przy depo 2000 ?
Przeciez napisales ze otworzyles real po kilkudziesieciu tranzakcjach na demie a po zaliczeniu MC stwierdziles ze to byla wina psychiki .colt113 pisze:Mógł byś mi podrzucić fragment w którym cos takiego stwierdziłem ?
colt113 pisze:Ja nie twierdze ze psychika jest najwazniejsza próbuje ci tylko uzmysłowić ze jest równie ważna i mylisz sie twierdząc ze jak obcykasz jakąs technike gry na demie to już na koncie real bedzie łatwiej. Na demie analizujesz tylko wykres, zapominając o sobie.
rabit pisze:Ja nigdzie nikomu nie wmawiam ze nie ma roznicy , bo jest ale moim zdaniem dzieki odpowiedniemu treningowi na demo mozna ja zniwelowac .
Gdybys pogral na demo kilka miesiecy z takim MM to bys zrozumial do czego to prowadzi .colt113 pisze:To było MM z chciwości a nie z rozsądku
Wiesz to z wlasnego doswiadczenia po kilkumiesiecznej grze na demo czy po prostu poczytales forum ? Moim zdaniem to kwestia indywidualna .Jones pisze:nic by nie zrozumiał takie straty na demo to szybko sie zapomina i otwiera nowe konto
hej
Zapewne grałeś kiedyś w Monopol, Eurobiznes czy moze jaká strategie komputerową i podejmowałes ryzykowne decyzje, nauczyły cie one czegoś? Podejrzewam że nie bo to tylko na niby....każdy tego musi doświadczyć przychodzą refleksje, które powinny wycisnąć trwałe piętno.