Chcę się przekwalifikować na etatowego fx tradera

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Jak ktoś nie widział to polecam:

http://www.filmweb.pl/film/Chciwo%C5%9B ... 011-568905

"ICH ZYSK TWOJA STRATA"

:wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

rabit
To w jaki sposób wybiórczo potraktowałes moja wypowiedź to zwykła manipulacja moze i nawet prowokacja. Na siłe próbujesz ośmieszyć fakt ze postanowiłem uczyć sie na koncie real nie podajac konkretnych argumentów. jesteś do tego stopnia stronniczy, ze nawet w fragmencie

Kod: Zaznacz cały

Mimo że stosunek 0.1 lota do depozytu 200-300 funtów, którymi bawielm sie przez ponad 4 miesiace jest taki sam jak sosunek 1 lota do depo 2000 funtów to kwoty jaki pojawiały sie w kolumnie profit wręcz mnie przytłoczyły, pojawił sie niesamowity stres efektem czego w niecałe 2 tygodnie rozwaliłem 1900 funtów.
nie starasz sie/ nie chcesz zauwazyć jak wielką role odegrała w moim przypadku psychika-strach. Nawet jesli nie wiedziałem co robie to: Demo - zyski :arrow: Mały depozyt - powolne stratry :arrow: Duzy depozyt - szybkie straty, czy ty naprawde nie widzisz czym jest to uwarunkowane?
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

colt113 moja wypowiedz nie miala byc manipulacja ani prowokacja . Po pierwsze czy dalej uwazasz ze inwestowania mozna nauczyc sie w trzy tygodnie a reszta to psychika ? A po drugie to Twoje MM jest tragiczne 1 lot przy depo 2000 ? Jak tam postawic rozsadny SL ? Przy SL 15 pip ryzykujesz okolo 10% a moze nawet wiecej (dokladnie trudno okreslic) , czyli po kilku stratnych pozycjach depo bardzo sie skurczy i nawet nie bedziesz mogl otworzyc juz tak wysokiej pozycji , nastepnie bedziesz probowal odrobic straty ale to bedzie trudniejsze i wiecej czasu zajmie . I to byl Twoj najwiekszy blad .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

rabit pisze: A po drugie to Twoje MM jest tragiczne 1 lot przy depo 2000 ? Jak tam postawic rozsadny SL ? Przy SL 15 pip ryzykujesz okolo 10% a moze nawet wiecej (dokladnie trudno okreslic) , czyli po kilku stratnych pozycjach depo bardzo sie skurczy i nawet nie bedziesz mogl otworzyc juz tak wysokiej pozycji , nastepnie bedziesz probowal odrobic straty ale to bedzie trudniejsze i wiecej czasu zajmie . I to byl Twoj najwiekszy blad .
a skąd wiesz jaką gra strategią ? Może to skalp ? Co nazywasz rozsądnym SL, dla mnie to 6-10 pips, jak widzisz kwestia stylu gry. 2000 funtów przy skalpie można więcej jak lota :mrgreen:

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Microbi pisze:a skąd wiesz jaką gra strategią ? Może to skalp ? Co nazywasz rozsądnym SL, dla mnie to 6-10 pips, jak widzisz kwestia stylu gry. 2000 funtów przy skalpie można więcej jak lota
Dopuki autor sie nie wypowie to tego sie nie dowiemy . Ale obawiam sie ze to MM bylo najwiekszym winowajca kolejnych MC .

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Po pierwsze czy dalej uwazasz ze inwestowania mozna nauczyc sie w trzy tygodnie a reszta to psychika ?
Mógł byś mi podrzucić fragment w którym cos takiego stwierdziłem ?

Ja nie twierdze ze psychika jest najwazniejsza próbuje ci tylko uzmysłowić ze jest równie ważna i mylisz sie twierdząc ze jak obcykasz jakąs technike gry na demie to już na koncie real bedzie łatwiej. Na demie analizujesz tylko wykres, zapominając o sobie.
A po drugie to Twoje MM jest tragiczne 1 lot przy depo 2000 ?
To było MM z chciwości a nie z rozsądku ;)

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

colt113 pisze:Mógł byś mi podrzucić fragment w którym cos takiego stwierdziłem ?
Przeciez napisales ze otworzyles real po kilkudziesieciu tranzakcjach na demie a po zaliczeniu MC stwierdziles ze to byla wina psychiki .
colt113 pisze:Ja nie twierdze ze psychika jest najwazniejsza próbuje ci tylko uzmysłowić ze jest równie ważna i mylisz sie twierdząc ze jak obcykasz jakąs technike gry na demie to już na koncie real bedzie łatwiej. Na demie analizujesz tylko wykres, zapominając o sobie.
rabit pisze:Ja nigdzie nikomu nie wmawiam ze nie ma roznicy , bo jest ale moim zdaniem dzieki odpowiedniemu treningowi na demo mozna ja zniwelowac .
colt113 pisze:To było MM z chciwości a nie z rozsądku
Gdybys pogral na demo kilka miesiecy z takim MM to bys zrozumial do czego to prowadzi .

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

OK starczy już, zycze Ci abyś dopracował swoją technike na demie tak zeby nie sprawiała ci kłopotu na koncie real.

Powodzenia

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Jones pisze:nic by nie zrozumiał takie straty na demo to szybko sie zapomina i otwiera nowe konto
hej
Wiesz to z wlasnego doswiadczenia po kilkumiesiecznej grze na demo czy po prostu poczytales forum ? Moim zdaniem to kwestia indywidualna .
colt113 gdybs pogral na demku z takim MM przez kilka miesiecy widzac do czego to prowadzi na realu skusilbys sie na tak ryzykowne trejdy ?

Mam taka propozycje , czy mozna zalozyc ankiete typu ile czasu gralem na demo zanim otworzylem real ?

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

rabit
Ciężko powiedzieć. Wpłacając pierwszy depozyt powiedziałem sobie ze gdy go strace to wracam na demo. Po zaliczeniu pierwszego MC(i oby ostatniego :P) stwierdziłem ze gra na demie nie ma sensu i tak zostałem na koncie real.
Jednego jestem pewien najwięcej mnie nauczyły największe straty.
...każdy tego musi doświadczyć przychodzą refleksje, które powinny wycisnąć trwałe piętno.
Zapewne grałeś kiedyś w Monopol, Eurobiznes czy moze jaká strategie komputerową i podejmowałes ryzykowne decyzje, nauczyły cie one czegoś? Podejrzewam że nie bo to tylko na niby.

ODPOWIEDZ