Chcę się przekwalifikować na etatowego fx tradera

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Post autor: besot »

profession pisze:Według mojego rozumowania gra dla jaj na koncie ze 100zł to po prostu zabawa i nie ma tam elementu tak lubianej przez was "psychiki" bo nie może być.
Normalna sprawa, zgadzam się z Tobą całkowicie, strata w tym przypadku to jedno piwo mniej, na pewno zaboli . :D

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Post autor: Piotr_P »

IMHO nie ma znaczenia kwota poczatkowa depozytu na koncie realnym, a własciwie powinna byc taka, aby zyski z niej osiagniete nie wzbudzały emocji typu "ale zarobiłem kasy, jak zwiekszę pozycję to zarobie jeszcze wiecej" - to jest poczatek konca :twisted:
Trzeba wiec na poczatku inwestowac kwotę, której strata zaboli, ale nie zniechęci do dalszej nauki . Dla jednego to bedzie 100 zł dla drugiego 10.000 zł.
Problem tylko w doborze odpowiedniego brokera do małych kwot ponizej 500 zł (100-150 euro) - tutaj tylko pozycje 10 i 100 jednostek waluty bazowej, czyli nanoloty.
I czesc wywodu na ten temat tutaj :
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19427

Cadermo

Post autor: Cadermo »

Ale przecież po to człowiek pracuje ,żeby zarobić .Ja już z tym sobie poradziłem. Ciężko jest to opanować ,ale się da . Przede wszystkim trzeba być zadowolonym z obecnej sytuacji finansowej(osoby ,które żyją na poziomie ,który ich nie zadowala mają gorzej) . Czas też dużo daje ,bo człowiek po prostu się przyzwyczaja do tego . Jest to normalna rzecz i nie traktuje tego jako kopalni złota ,tylko jako zwykłą pracę.I chyba najważniejsze NIE PLANUJ dopóki nie masz potrzebnych $ na koncie w banku. Jednym słowem nie ma się co podniecać ,jak będzie to będzie i wtedy można się cieszyć ,a nie na zapas.

Pozdrawiam

Cadermo

Jones pisze:wszyscy co drwią (taa wiem niech będzie nie dowartościowują) z konta ze 100 PLN są dla mnie niedorzeczni nie wiedzą na czym polega zarabianie
Popieram jak najbardziej .Człowiek ,który nie będzie szanował pieniędzy zbyt długo się nimi nie nacieszy.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: profession »

Jones pisze:wszyscy co drwią (taa wiem niech będzie nie dowartościowują) z konta ze 100 PLN są dla mnie niedorzeczni nie wiedzą na czym polega zarabianie
Napisałem przecież, że nie chodzi mi o Twoje konto. To był tylko przykład na logiczne rozumowanie.
profession pisze:Nie chodzi mi tutaj o Ciebie konkretnie ale o ogólne zasady które rządzą tym rynkiem.
Jones pisze:nie chodziło mi o wielkość konta tylko o % wielkość zarobku
No w końcu się do tego przyznałeś, właśnie o to mi cały czas chodzi.
Jones pisze:różnica polega na emocjach
nie napisałem że utraty pieniędzy tylko że na emocjach
To nie wiem na czym już te emocje mają polegać jeśli nie na lęku o utratę realnych pieniędzy. Każdy mówi coś innego ...

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: rabit »

Cadermo pisze:
Popieram jak najbardziej .Człowiek ,który nie będzie szanował pieniędzy zbyt długo się nimi nie nacieszy.
Rownie dobrze moge powiedziec ze kto nie szanuje gry na demo ..........bla bla ....
Cadermo jesli moge zadac pytanie , ile czasu poswieciles na nauke przed otwarciem reala i ile czasu grales na demo ?
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Jones pisze:tak nauczysz się szacunku do demo
Z pewnoscia , to mialem na mysli!
:wall: :doh:

Cadermo

rabit pisze:Cadermo jesli moge zadac pytanie , ile czasu poswieciles na nauke przed otwarciem reala i ile czasu grales na demo ?
rabit proszę Cie ,nie możesz porównywać wirtualnych pieniędzy do realnych zarobionych pracą ...

W sumie to nawet nie pamiętam ,że miałem demo ,ale patrząc wstecz to chyba miesiąc i to raczej oglądałem niż grałem ,może zawarłem z 10 transakcji.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Cadermo pisze:rabit proszę Cie ,nie możesz porównywać wirtualnych pieniędzy do realnych zarobionych pracą ...
Nie do konca o to chodzi , przeczytaj moje wczesniejsze posty a zrozumiesz co mam dokladnie na mysli .

Cadermo pisze:W sumie to nawet nie pamiętam ,że miałem demo ,ale patrząc wstecz to chyba miesiąc i to raczej oglądałem niż grałem ,może zawarłem z 10 transakcji.
Wpierw dla wyjasnienia dlaczego to pytanie skierowalem do Ciebie . Piszesz ze zarabiasz na fx i tylko z tego sie utrzymujesz czyli jestes jedna z niewielu osob na forum w takiej sytuacji , dodatkowo wczesniej w innym temacie pisales ze pieniadze na gre w realu pozyskales przez zaciagniecie kredytu . Skoro zarabiajacych na fx jest kilka procent to ilu jest takich jak ty ? Teraz piszesz ze zrobiles to bez przygotowania . Jesli to prawda (bynajmniej nie twierdze ze nie i prosze nie odbierz tego w taki sposob) to oznacza ze posiadasz do tego zajecia talent . Jak w takiej sytuacji twoja opinia ma sie w stosunku do zwyklych uzytkownikow ktorzy znalezli sie tutaj w pogoni za szybkim wzbogaceniem sie ?
Moim zdaniem jedna z najwazniejszych cech na fx to rozsadek i dlatego twierdze ze bez sensu jest otwieranie real zanim nie stworzymy sobie strategii i nie nauczymy sie jej stosowac i trzymac sie zasad . Po drugie grajac na demie masz okazje zauwazyc jak nieprzewidywalny i bezlitosny jest rynek .

Cadermo

rabit pisze:dodatkowo wczesniej w innym temacie pisales ze pieniadze na gre w realu pozyskales przez zaciagniecie kredytu
Nigdy tak nie mówiłem ,bo nie jest to prawdą . Pieniądze na start miałem ze źródeł innego typu i nie ważne jakich :wink: Nawet nie miałem wtedy zdolności kredytowej. Więc nie wiem skąd ten pomysł ,który jest największa głupotą na świecie.
rabit pisze: to oznacza ze posiadasz do tego zajecia talent
Nie posiadam żadnego talentu :wink: Nie obiecywałem sobie złotych gór i wiem ,że tu też się traci . Najgorzej jest zejść na ziemię ,kiedy obiecywano same zyski ,a nagle się okazuje ,że tu można też stracić .To chyba największa bolączka początkujących.
rabit pisze:pogoni za szybkim wzbogaceniem sie ?
Nadal realizuję swój plan działania ,które ma taki cel. Jednakże idę inną drogą niż większość tego forum ,bynajmniej tak mi się wydaję.Bo czytając to forum przez kilka miesięcy nie trafiłem na osoby ,które robią to w podobny sposób.
rabit pisze:bez sensu jest otwieranie real zanim nie stworzymy sobie strategii i nie nauczymy sie jej stosowac i trzymac sie zasad
Zgadza się . System stosuję ten sam ,ale na różnych interwałach ,już to o tym pisałem. Teraz np. dodatkowo testuję sobie LT na scalpingu ,bo lepiej pasuje do mojego mm niż dłuższe trejdy. Co do trzymania zasad to na demo na pewno się tego nie nauczysz. Albo gramy jak prawdziwi trejderzy i podejmujemy ryzyko i zarabiamy prawdziwe pieniądze ,albo jesteśmy pseudo trejderami na demo.Linie Trendu od zawsze i na zawsze.

Pozdrawiam i życzę miłych ,spokojnych świąt.

ODPOWIEDZ