Trolololowanie rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Jaką masz minę przyjmując porażkę na klatę?

Dobrą
11
8%
Złą
12
9%
Kwaśną
30
22%
Pokerface
36
26%
Nie mam lustra
12
9%
Nie mam twarzy
35
26%

Liczba głosów: 136

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Jak ogólnie chodzą te pary z Aud? Jaki jest zakres ruchu przeciętny ? Bo tak się zastanawiam czy np. nie zamienić Kabla na Gbp/aud. Wtedy miałby Eur/Usd + Eur/jpy + Gbp/aud, wydaje mi się to dobrym zestawieniem, bo wiem, że na więcej niż 3 pary nie mam siły.

Co o tym myślisz?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Witaj.

GBP AUD nigdy nie grałem, więc trudno mi powiedzieć. Raczej unikam par z GBP, dla mnie zbyt mało płynne i rozchwiane.

AUD USD i AUD JPY ładnie trendują, dlatego lubię na nich grać. No i mam niski spread (1p. oraz 2p.). Zasięg 100-170, średnia wychodzi ~130. Zatem ciut więcej, jak na EDziu, ale całkiem przyjemnie. Tyle, że trzeba pamiętać o silnym związaniu kangura ze złotem.

EUR JPY wyleciał u mnie z trójkącika, bo mi nie pasował przy korelacjach i miał spread największy, 3 pipki.

PS. Strasznie dużo napisałem o sobie :). Chodziło mi o mój punkt widzenia. Jeśli EJ i ED razem Ci nie przeszkadzają, to ok. Ale wydaje mi się, że są zbyt podobne (EJ chyba stabilniejszy).

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Dzięki za odpowiedź.

Wziąłem pod uwagę Gbp/Aud, bo widziałem, że Czerwinek i chyba ktoś tam jeszcze kosi na tej parze ładnie na ZL'ach, które ostatnio mnie zainteresowały i zgłębiam wiedzę na ten temat. A co do Ejka i Edka to już się do nich przyzwyczaiłem i w sumie lubię sposób w jaki się poruszają + na edku mam spread 0.9-1.2 bodajrze. Ejek trochę męczy spreadem (coś tam koło 1,5-3 mam jeśli dobrze pamiętam), ale ostatnio jak się dobrze wstrzeli to można z małym SL'em fajne pipsy wycisnąć. Za to Kabel jest dla mnie dziwny strasznie. Lata jak chce, czasami robi 7-8 razy góra dół po 30-40 pipsów, tworzy jakieś dziwne świeczki na h1 i od razu cały dzień na tej parze odpada, bo nie mogę pojąć co tam się dzieje. Dlatego właśnie szukam jakiejś alternatywy dla Gbp/Usd, a z racji, że ostatnio widziałem parę osób ładnie cisnących na parach z Aud to chyba się tym zainteresuję. Jutro popatrzę na Aud/usd, Aud/jpy i Gbp/Aud i ocenię jak to wygląda o ile znajdę czas. A jak na razie czas zasiąść z browarkiem przy TV i obejrzeć jak Milan wygrywa z Barceloną (w co wierzę, ale niestety wątpie :D)

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Rynek mnie skontr-trololował. Niezły wkurw z rana... :evil:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Witam.
Wpakowałeś sie w strefe popytu/podaży.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

No i pod tę strefę ustawiłem szorta. Jak pokazują ciała świec, nie było za nisko. Tylko te knotyyy :(. Gdybym dał ciut mniej nonszalancki SL, to by było dobrze :). Ustawiłem go w oparciu o pinbar schodzący się z ciałami świec. No ale ten SPREAD!...

Ach, muszę to jakoś przeboleć. Tyle pipek uciekło :(

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Kurde, co to znaczy 2-5? Że jak TP to 2, a jak SL to 5? W dzień zresztą też jest 2-5. Trochę to irytujące jest. Idę się przejsć... Ktoś ma pomysł na jakiegoś lepszego brokera?

Jak to jest ze spread'em np. u Dukasa? Wiem, że ECN-y mają zmienny spread, ale czy przypadkiem nie wychodzi i tak korzystniej?

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

W Dukascopy Europe, na parze AUD/JPY, spread teraz waha się w granicach 1,0 - 1,5. Do tego dochodzi jeszcze prowizja w wysokości $48 za milion $ obrotu - czyli do przeliczonego na dolary 1 lota dopłacasz $9,60.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

$9,60 dla jednego lota to niecały 1 pips. Zgadza się? Tyle że prowizja nie ma wpływu na realizację zlecenia na poziomach stop/limit w przeciwieństwie do spread'u.

Muszę to jeszcze porównać z kontem pro u Admirali, bo już mnie drażnią te cuda na standardzie :?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Esco pisze:
maniek74 pisze:czyzby kolejne falszywe wybicie na edku tj wczoraj przed kolejna zwala :wink: radze spojrzec na indeks gieldy w Chinach, prawie 4 procent na minusie- to dobrze nie wrozy dla sesji europejskiej
EUROPEAN STOCKS: Major European bourses are initially seen trading lower
Thursday. Spreadbetters Cantor Index are calling the FTSE down 29, the
DAX down 23 and the CAC down 11.
Mam nadzieję Esco, że nie masz nic przeciwko temu, żebym cytował Twoje wpisy z DT. Przy czym najbardziej interesują mnie te opcyjne ;). Gdybyś zechciał wrzucać je tutaj od razu, to wiedz, że zostaną docenione :).

ODPOWIEDZ