OPCJE WALUTOWE - journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

GRASZ NA OPCJACH ???

TAK i to regularnie
5
5%
TAK, ale tylko czasami
5
5%
KIEDYS cos tam probowalem
16
14%
NIGDY nie uzywalem czegos takiego
85
77%

Liczba głosów: 111

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Ja czytam. Mam tutaj trzy ulubione dzienniki. Nie licząc swojego ;). Ten jest jednym z nich.

Tak z ciekawości, jak bilans? Wrzucisz jakieś zestawienie tych 12 opcji zawartych do tej pory?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Ja też czytam :)

Dzisiaj wejście na dołku w EUR/USD na około 1.3200 z opcją above 1.3280.
I na moje nieszczęście będąc poza domem postanowiłem sprawdzić czy na aplikacje z IG Index mogę się zalogować na konto z IG Markets.
No i okazało się że można co mnie kosztowało około 75 pkt bo zamknąłem na "próbę" pozycję która dzisiaj ładnie poszybowała :D
Ehhhh

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

Stforex pisze:Tak z ciekawości, jak bilans? Wrzucisz jakieś zestawienie tych 12 opcji zawartych do tej pory?
napisalem jakos przed weekendem o tym
poki co jestem na minimalnym +
jakies "wieksze i szczegolowe" podsumowanie zrobi sie po 20-25 zakonczonych opcjach
:)
daromanchester pisze:Zapomniałem że mam aplikacje na telefonie pod IGindex a nie mam pod IGMarkets.
No i nerwowo dzisiaj poszukiwałem dostępu do kompa z netem po ludziach zamiast cieszyć się wypadem do pubu ze znajomymi.
daromanchester pisze:I na moje nieszczęście będąc poza domem postanowiłem sprawdzić czy na aplikacje z IG Index mogę się zalogować na konto z IG Markets.
No i okazało się że można co mnie kosztowało około 75 pkt bo zamknąłem na "próbę" pozycję która dzisiaj ładnie poszybowała
czyli jednak dalo rade :)
jednak czasami lepiej jest "zrobic madry trejd", wylaczyc platforme, wylaczyc komputer i wrocic nastepnego dnia sprawdzic jak sie to zakonczylo...
oczywiscie kilka razy juz sie o tym przekonalem..."na szczescie" dla mnie nadal nie mam telefonu z dostepem do platformy w terenie hehe

Stforex pisze:Ja czytam.
daromanchester pisze:Ja też czytam
dzieki :)
fajnie ze ktos zaglada hehe
bo patrzac po ilosci odwiedzin to temat "tomeczek wychodziz dlugow" osiagnal 3 razy wiecej wejsc przez weekend niz ten temat przez 3 tygodnie hehe

ostatnio zaczalem jakies dziwne kombinacje na FX i mam ogonie "ciezkie dni" hehe
oczywiscie zaowocowalo to "trendem spadkowym na pozycji balance"
tak mniej wiecej od piatku tydzien temu
mam nadzieje ze niedlugo sie z tym ogarne i tez wiecej opcji zacznie sie tutaj pojawiac

:)))

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

bo patrzac po ilosci odwiedzin to temat "tomeczek wychodziz dlugow" osiagnal 3 razy wiecej wejsc przez weekend niz ten temat przez 3 tygodnie hehe
To raczej zaleta tego dziennika ;).
tak mniej wiecej od piatku tydzien temu
mam nadzieje ze niedlugo sie z tym ogarne i tez wiecej opcji zacznie sie tutaj pojawiac
Tak. To jest problem psychiki w każdym systemie. Człowiek zaczyna się czuć pewniej i zaczyna kombinować. Jeśli masz zasady zajmowania pozycji (wystawiania opcji), to polecam je spisać i często/gęsto kontrolować.

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

OPCJA nr 14
TYP: European Digital BELOW
INSTRUMENT: GBPUSD
CENA: 13,19
RR: 6,59
TARGET: ponizej 1,5800
TERMIN: 30.03.2012 godz: 16:00
OPIS: na odbicie od oporu z konca lutego :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Bardzo sympatyczna opcja. Tylko czasu bardzo mało... :(
D1 wskazuje na silny popyt.

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Stforex pisze:Bardzo sympatyczna opcja. Tylko czasu bardzo mało... Sad
zobaczymy :)
dzis w sumie ladnie spadlo...zostalo jeszcze okolo 50p na chwile obecna
najgorsze bedzie sytuacja jak jutro spadnie ponizej 1,58 a w piatek wystrzeli w gore i wtedy sie okaze ze czasu jednak za duzo dalem hehe :))

OPCJA nr 15
TYP: European Digital ABOVE
INSTRUMENT: GOLD
CENA: 20,00
RR: 4,00
TARGET: powyzej 1680,00
TERMIN: 29.03.2012 godz: 16:00
OPIS: szybka opcja do jutra na odbicie od fibo 50...niestety poki co zloto sie nie posluchalo i spadlo jeszcze nizej...poki co do 61,8% :)

Obrazek

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

i jeszcze jedna opcja sprzed chwili

OPCJA nr 16
TYP: European Digital ABOVE
INSTRUMENT: AUDUSD
CENA: 15,36
RR: 5,51
TARGET: powyzej 1,0560
TERMIN: 03.04.2012 godz: 16:00
OPIS: jest fajny (pomaranczowy) poziom S/R z D1 testowany juz z 7 razy....jest fibo 50 pociagniete od 15 grudnia 2011, jest tez linia trendu z D1...nic tylko rosnac :D
dwie ostatnie korekty byly rowne praktycznie co do pipsa...zobaczymy czy trzecia tez sie do nich dostosuje...
teoretycznie jezeli tak bedzie powinno to sie odbyc do poniedzialku...ale AUDUSD dostal jeden dzien wiecej czyli potrzeba okolo 175p do wtorku
:)

Obrazek

Ozon
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Ozon »

Witam
Mam pytanie do forum
Jakie są warunki otwarcia konta w IG Czy ktoś ma otwarte tam konto? Czy trzeba mieć jakis adres zameldowania w UK albo jakis inny warunek Chodzi mi o to jak wygląda sprawa płacenia podatków od dochodów kapitałowych ( czy tam są takie podatki czyli tzw u na podatek Belk) Jaka jest tam minimalna wpłata? Jeżeli ktos ma a po postach domyślam się że sa tu takie osoby to czy mógłby coś na ten temat napisać albo chociaż podać link do strony gdzie mógłbym więcej informacji uzyskać Z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony 29 mar 2012, 11:31 przez Ozon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Podatek belki płacisz na podstawie miejsca zamieszkania w Polsce. Tyle z mojej strony.

ODPOWIEDZ