pikus przyznam sie ze czytalem twoje oba posty juz chyba z 5 razy...
wieczorem albo jutro przeczytam jeszcze ze 2 razy i postaram sie cos odpisac co do twojego toku rozumowania
a zdradzisz u jakiego brokera grasz?
bo sadzac po twoich wypowiedziach cos tam pewnie dzialasz w temacie opcji
rabit pisze:seba ja bynajmniej jakichs skoplikowanych analiz nie robilem
ja nie mowilem ze ty robiles takie analizy

ogolnie mowilem o niektorych "wizjonerach" z dzialu DT hehe
chociaz jest jeden taki uzytkownik...nicka nie bede wymienial, ale w jego analizach cena zawsze albo wzrosnie albo spadnie hehe... swoja droga moze by sie sprawdzil w opcjach...bo skowo "wie" kiedy i o ile spadnie albo wzrosnie to nic tylko stawiac opcje na pozostanie albo wybicie z jakies tam kanalu
daromanchester pisze:Zapomniałem że mam aplikacje na telefonie pod IGindex a nie mam pod IGMarkets.
No i nerwowo dzisiaj poszukiwałem dostępu do kompa z netem po ludziach zamiast cieszyć się wypadem do pubu ze znajomymi.
Szkoda gadać...... powinienem się leczyć
hehe
tez ostatnio sobie myslalem czy przypadkiem nie zakupic sobie: jakiegos smartfona, albo tabletu, albo malego netbooka (mozliwe ze glupio napisalem bo chyba wszystkie netbooki sa male hehe)
bo w mojej obecnej nokii, ktora zreszta bardzo lubie uzywam funkcji takich jak: polaczenia, smsy, mmsy, aparat, kalkulator, stoper, radio i budzik...i jak do tej pory podobalo mi sie to bo to przeciez telefon a nie komputer...ale ostatnio zaczalem sie zastanawiac czy by mi sie nie przydalo jakies takie urzadzenie, zeby wlasnie w "roznych miejscach" mozna bylo zajrzec i zobaczyc co sie w forexowym swiecie dzieje...
ale potem przez chwile pomyslalem ile razy bym tego uzyl przez ostatnie pol roku i chyba narazie jeszcze sie wstrzymam hehe
jakies sugestie co lepsze? smarfon, tablet czy netbook?
daromanchester pisze:Jak widać zamknąłem wczoraj opcje na kablu na 1.5 godziny przed wygaśnięciem a cena była 30 pips ponad moim poziomem wtedy.
Cena zamknięcia 96.4 pkt czyli spread był 3.6 pkt zaś w XTB w tej samej sytuacji byłoby jeśli dobrze pamiętam 74 pkt czyli spread 26 pkt
0,68 teraz zrobili...czyli spread na krotki czas przed wygasnieciem wynosi
0,32pkt
chcoiaz na 1,5h przed wygasnieciem i "tylko" 30p ponad poziomem to podejrzewam ze mogloby byc znacznie wiecej
============================================================================================
a co do opcji
EURCHF po wystrzale do gory w srode i spadku w czwartek powrocilo do malej zmiennosci i porusza sie znowu w waskim kanale.
pomyslalem sobie ze to znowu moze byc dobra opcja do zagrania opcji digital range na pozostanie w kanale
wyznaczylem znowu obszar 17pipsow (taki sam zasieg jak w poprzednich opcjach) - i co widze???
cena opcji - 0,8565 !!!!!!!!!!
ostatnio takie same opcje byly po okolo 50pkt..teraz sa po 85pkt...
tak wiec RR zamiast 0.70 - 1.00 wynosi teraz 0.17

czyli trzeba trafic 6 opcji zeby pokryc jedna strate
dla porownania poprzednie opcje kosztowaly mnie 61.45pkt, 56.98pkt i 57.11 pkt
takze po kolejnej wspanialej inicjatywie XTB handel na opcjach z EURCHF zostal praktycznie ograniczony do zera
i zeby nie bylo ze cena jest jakos super po srodku tego kanalu..dokladnie mowiac byla przy dolnej granicy kanalu (poprzednio takie opcje kosztowaly okolo 50pkt)
screen ponizej:

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.