ForexCup 2012

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

lekarz2 Jesteś jak taka zbłąkana owieczka :) a nawet udowodnić nie potrafisz tak prostego zagadnienia :) jak ty sobie dajesz rade w trejdingu ? :)

Ja jestem właścicielem US i A, daj 10 milinów $ a ci to udowodnię :509:

lekarz2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lekarz2 »

dobra spadam.

Ink. wiedza kosztuje i to dużo, ale jeszcze więcej będzie Cię kosztowało granie na FX bez niej.

Nuvolari
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nuvolari »

Don't feed the Troll :569:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

lekarz2 pisze:dobra spadam.

Ink. wiedza kosztuje i to dużo, ale jeszcze więcej będzie Cię kosztowało granie na FX bez niej.
Ah ty mój mały matematyku :509:

Scorpiman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Scorpiman »

jak mają się te rankingi do tego (albo tam są jakieś historyczne albo nie wiem o co kaman):

http://waluty.onet.pl/forex-cup-2012-za ... news-detal

R33
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: R33 »

lekarz2 pisze:Dodano po 1 minutach:
forexsowicz91 pisze:1000% w dzień, tak jak piszesz jest możliwe, ale to musi być odpowiednio duży ruch ceny. A dziś takiego nie było. Może jutro kto wie Rolling Eyes
Da radę

"matka wie że ćpiesz ? "

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

boze moj boze
zawsze uwazalem ze na tym forum przesiaduja bardzo inteligentni ludzie...
ale naprawde sa takie dni kiedy watpie w poziom uzytkownikow tego forum i dzisiejszy dzien jest idealnym tego przykladem...
Ink. pisze:nash 1000% przy tym lewarze nie jest realne, koniec kropka, niby trejderzy pownni zanć sie na matematyce a tu taki zonk Wink
Ink. pisze: Powtórzę jeszcze raz, przy dostępnej dźwigni, i zakresie ruchów nie było możliwe wyciągnąć 1000%
Nie da sie, wracać do szkoły uczyć sie matematyki ;p
250 pip zakres ruchu, załóżmy że gość wykorzysta cały dostępny zakres ruchu i co 10 pip będzie zwiększał pozycje aby wykorzystać max lota co nam daje
25 okresów po 6 % przyrost każdy kolejny okres daje max................... 430 %
forexsowicz91 pisze:1000% w dzień, tak jak piszesz jest możliwe, ale to musi być odpowiednio duży ruch ceny. A dziś takiego nie było.
ludzie ogarnijcie sie ;)
najpierw milion postow tych, ktorzy uwazaja ze mozna zawrzec 50 transakcji przez caly konkurs, a teraz jeszcze genialni matematycy i ich wyliczenia :)

ponizej wykres ZLOTA
Obrazek

na szybko akurat ten wykres bo na pierwszy rzut oka ZLOTO mialo dzis najwieksze wahania:

ruch nr 1: 450p
gramy 2 loty
zysk: 2776 zl
kapital: 12776 zl

ruch nr 2:
1320p
gramy 2,5 lota
zysk: 10190 zl
kapital: 22966 zl

ruch nr 3:
2780p
gramy 4 loty
zysk: 34333 zl
kapital: 57299 zl

ruch nr 4: 580p
gramy 11 lotow
zysk: 19685 zl
kapital: 76974 zl

- od kazdego zakresu odjalem spread 80p (chociaz w ciagu dnia jest duzo mniejszy..chyba 25p...odjalem za kazdym razem wiecej zeby nie bylo zaraz marudzenia)
- nie ma zadnego dodawania pozycji w czasie najdluzszego ruchu (nr 3) czyli od 10:45 do 14:47....a w ciagu tych 4h mozna bylo dodac tyle PLN ze maaaasaaakraaaaa
- w waszych genialnych obliczeniach chyba mowicie ze "nie da sie 1000% przez caly dzien" czyli 24h, a ja policzylem od 0:00 do 16:00...bo o 16:00 chyba sa publikowane wyniki

w mega uproszczeniu, patrzac tylko na GOLD i z pominieciem dodawania pozycji w najwiekszym ruchu nr 3 wychodzi okolo 670%

czyli podsumowujac 1000% bylo dzis jak najbardziej mozliwe
jakby sie w to zaglebic, wziac pod uwage kazdy pojedynczy ruch, inne instrumenty i przesledzic dokladnie zakresy to by moze i nawet 1500-3000% by sie uzbieralo...

=======================================================================================
Ink. pisze:ja sie założę Smile
Ink. pisze:a ty tu wyskakujesz z jakimiś 50 zł, przestań przyjacielu marnować mój czas,
na te wyliczenia, robienie screena i pisanie posta zmarnowalem 20 minut mojego zycia
skoro 50zl to dla ciebie marnowanie czasu to mozesz mi wyslac np 5.000zl
numer konta wysle ci na PW jak chcesz

a jako podsumowanie tego wszystkiego kolejny cytat:
Ink. pisze: Boże widzisz i nie grzmisz n
tyle ode mnie
pozdrawiam
:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

nash
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nash »

seba, zglosilem post o przyznanie pochwaly za merytoryczne wyjasnienie sporu ktory to juz ciagnal sie w tym temacie od kilu stron...

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

pewnie, że się da zrobić 1000% w ciągu całego dnia. Bym zrobił może i podobny wynik jakbym mógł funkcjonować 24h na dobę...

tylko że ten wynik wisiał kiedy inni z top 10 mieli jeszcze nieco ponad 100% :>

Mam 73%, i tylko tyle, bo zaangażowałem się w zabezpieczający headge zamiast ryzykować i i zrobić 60% depo w pierwszej nocy kiedy szedłem spać :) rano miałbym już coś kolo 90% i jazda w drugą stronę, bo dwukrotnie zamknąłem 3 minuty za wcześnie rozpędzony trend i w każdym o ok. 25% więcej można było wyciągnąć, a dziś w nocy nie dotrwałem do zamknięcia dwóch trejdów za 30-45% każdy. Lista blędów jest długa. No cóż - szkoda że walka jest jedynie o mercedesa - promują jedynie tego jedynego zwycieżce - reszta dostanie "ochłap" - tablet :) Walczę jedynie o tableta :)

Powodzenia

PS
Kilka lat temu w trakcie nocy zrobiłem 13000% na real ze 'stówki'. @INK -To jest możliwe - jednak wysoki spread na wielu parach i ograniczenia - dość mocno zmniejsza możliwości...
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
balu_rst
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: balu_rst »

poprostu pomnożyli w exelu zamiast przez 100 to przez 1000 i im takie procenty wyszły :D wielkie halo 8)

ODPOWIEDZ