Moje pierwsze starcie z FX w realu.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Miris
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Miris »

Darkey

Moglbys podac blokera na ktorego wplaciles te 300 zl tez zaczynam swoja przygoda na forex narazie na xtb zrobilem przez tydzien 90% zysku ale to na wirtualnych :D

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Darkey pisze:Zdałem sobie sprawę że czyste LT w moim przypadku się nie sprawdza, nie mam na tyle czasu, nie wiem jeszcze co ale muszę coś zmienić i to szybko, tak dalej być nie może. Pamiętając o swoim celu : Być dobrym "zawodowym" traderem. Zacząłem szukać sam nie wiem czego, na nawi wpadłem na +1900pips GREENFX napisał że w czymś tam pomaga mu Stoch, pisałem w google co popadnie forex, stoch, sysem, course, i wiele innych jakimś cudem natrafiłem na jakąś stronę gdzie autor używał taki o to ustawieńa 9,3,3 wklepałem i jazda na historię. Patrzę podwójna albo potrójna dywergencja przeważnie się sprawdza i odbija. Ok mam nadzieję że dzisiaj zaliczyłem podwójne dno, w sumie nad moim SR to i mocniejsze powinno być.
Dobry trader, dobry traade pamiętaj!
Nie jestes w stanie przewidzieć kolejnego ruchu ceny na podstawie LT,jest to jakieś prawdopodobieństowo i tyle zadziała lub nie,musisz do tego przywyknąć ,rynek jest losowy i tylko ścisłe stosowanie reguł mimo,że Cię wyrzuci z niego daje efekty pomijając złote strzały,które są miłe ale rzadkie.....

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Miris depo mam w Admiralu http://www.admiralmarkets.pl/ 3 dni mi zakładanie zajęło tak że szybko tam wszystko się toczy. A i takie udogodnienie że zero papierów do domu przysyłają, znaczy dotychczas, pewnie jakiś pit przyślą jak o niego poproszę. Jeśli uważasz że jesteś gotowy to polecam rachunek ze skromnym depo :) zrobisz kilka razy te 90% i już jakaś sumka się uzbiera. Tylko ostrożnie nie ma co szaleć jak to dopiero początek :) tak jak ja 0,01 lota bo 0,02 się dotychczas źle kończyło :D a zresztą to sprawa indywidualna :) Mr.T zdaję sobie z tego sprawę :) tak to jest raz ją uwzględnią, raz przebiją, innym wykoszą SL i wrócą do niej to jest rynek :D
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

MastaMari
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MastaMari »

co do admirala przy zakładaniu konta musiałeś mieć screany dowodu w załączniku ? czy nie jest to wymagane ?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Darkey pisze:Dzięki Ink. w pełni się zgadzam z twoim zdaniem :) Ktoś do tych 5% należy, warto tam wpić między innymi dla własnej satysfakcji,

Właśnie o to chodzi :) ten dziennik założyłem właśnie z myślą żeby udowodnić że się da przejść drogę od przysłowiowego zera do dobrego tradera nie zaliczając przy okazji MC, wiem że przede mną jeszcze nie jedne perturbacje i tego typu dziwne zdarzenia jednak od MC zamierzam się trzymać z dala, ba nawet chcę dzięki tym 300zł zbudować sobie jakieś solidne depo, ile czasu mi to zajmie nie mam pojęcia, mam jedynie nadzieję że będzie to szybciej jak później. Popełniam masę błędów i jestem z tego powodu happy bo każda obsuwa uczy mnie czegoś nowego, "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" ta maksyma przez 22 lata mojego życia sprawdza się w 100%. Jest ryzyko jest zabawa :) wszystko trzeba robić z głową.

Nie można się nauczyć tego fachu nie zaliczając MC? No to patrz .... :)
Młodość, achhh... :roll:

O! Screen'y :). O, skalp na M1 pod prąd? :shock:

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Darkey pisze:mdmainside dzięki :) hym screeny mogę dać ale ja dopiero się uczę :) tak że nic za wiele z nich nie wynika dopiero tworzę swoją strategię. To tak screeny te mniej więcej dobre, są też i tragiczne ale o tym później. Wiem czego chcę i do tego dążę to o zapał się nie martwię :D to dla mnie wyzwanie i dobra zabawa.
Na pierwszym screenie miejsce na SELL idealne ale conajmniej w persektywie M15.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

MastaMari raczej jest wymagane :) względnie paszport jakoś muszą twą tożsamość potwierdzić.
Stforex pisze:O! Screen'y Smile. O, skalp na M1 pod prąd? Shocked
To co dla ciebie jest jazdą pod prąd dla mnie płynięciem z falą :D jak słusznie zauważyłeś jest to skalp :) SLa się nie boję hehe na screenie widać że często zaliczam :) 3/1 Widzisz ty wierzysz że początkujący nie jest w stanie przetrwać na m1 ja całe szczęście takiego ograniczenia nie uznaję i sobie działam na tej m1 :D Najlepsze jest to że jeśli chodzi o mnie to ja mam rację, a jeśli chodzi o Ciebie to ty masz rację mimo iż mamy przeciwstawne podejście co do jednej kwestii, człowiek kowalem swojego losu.
Esco pisze:Na pierwszym screenie miejsce na SELL idealne ale conajmniej w persektywie M15
Jak stoch dobija do bandy na m1 przechodzę na m5 jak tam sytuacja się ma na chwilę obecną (spoglądam na m1 przy korekcie i jeśli stoch na m1 idzie szybciej niż cena to zostawiam pozycję, jeśli wolniej to zamykam), czasem głupawe zabezpieczenie pozycji mnie wywala bo za szybko je przestawiam na plus, no ale to się dopracuje nie od razu Kraków zbudowano. Raz miałem tak że pozycja na +15 skończyła się na -5, a innym razem wywaliłem w 1/4 ruchu :D Być dobrym traderem, to dopiero w niedalekiej przyszłości :) a nie że już.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

Miris
Bywalec
Bywalec

Darkey okej a mozesz podrzucisz ciekawe linki zeby poczytac i wiedziec o co chodzi z tym m1 itp. ;] powiedzmy ze juz mam minimalne podstawy zrobienia transkacji na xtb w 2tygodnie zrobilem 90% kapitalu na demo ale jak "inwestowalem" to raczej bez jakiejs grubszej analizy tylko typowe wykresy i jakos sie zarobilo :D

Miris
Bywalec
Bywalec

a i jakie konto na tym admiral zrobiles ;p

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

m1 to taki TF time frame, czas w którym rysowane są świeczki :D
m1- 1 minuta, m5- 5 minut, m15- 15 minut są jeszcze m30, h1, h4, d1, w1 i mn.
Co do konta to oczywiście standard :) handlujesz przy pomocy mt4 na youtube sobie zobacz jak to działa. Jeśli do tej pory grałeś wyłącznie na czuja to raczej poczekał bym z realem zwłaszcza że to dopiero 2 tygodnie, w związku z czym podejrzewam że to fart który może minąć gdy w grę wejdą realne pieniądze. FX to takie małe pole bitwy wchodząc na nie mierzysz się z ludźmi i instytucjami mającymi nad tobą znaczną przewagę w większości przypadków, młodemu zawsze brak "doświadczenia" tak więc jak już coś robisz to przemyśl to dokładnie, bo chyba nie o to chodzi by zostać dawcą kapitału. Twoje pieniądze i to ty za nie odpowiadasz, jak nawalisz to też będzie tylko i wyłącznie twoja wina.

ODPOWIEDZ