Moglbys podac blokera na ktorego wplaciles te 300 zl tez zaczynam swoja przygoda na forex narazie na xtb zrobilem przez tydzien 90% zysku ale to na wirtualnych

Nie jestes w stanie przewidzieć kolejnego ruchu ceny na podstawie LT,jest to jakieś prawdopodobieństowo i tyle zadziała lub nie,musisz do tego przywyknąć ,rynek jest losowy i tylko ścisłe stosowanie reguł mimo,że Cię wyrzuci z niego daje efekty pomijając złote strzały,które są miłe ale rzadkie.....Darkey pisze:Zdałem sobie sprawę że czyste LT w moim przypadku się nie sprawdza, nie mam na tyle czasu, nie wiem jeszcze co ale muszę coś zmienić i to szybko, tak dalej być nie może. Pamiętając o swoim celu : Być dobrym "zawodowym" traderem. Zacząłem szukać sam nie wiem czego, na nawi wpadłem na +1900pips GREENFX napisał że w czymś tam pomaga mu Stoch, pisałem w google co popadnie forex, stoch, sysem, course, i wiele innych jakimś cudem natrafiłem na jakąś stronę gdzie autor używał taki o to ustawieńa 9,3,3 wklepałem i jazda na historię. Patrzę podwójna albo potrójna dywergencja przeważnie się sprawdza i odbija. Ok mam nadzieję że dzisiaj zaliczyłem podwójne dno, w sumie nad moim SR to i mocniejsze powinno być.
Dobry trader, dobry traade pamiętaj!
Młodość, achhh...Darkey pisze:Dzięki Ink. w pełni się zgadzam z twoim zdaniemKtoś do tych 5% należy, warto tam wpić między innymi dla własnej satysfakcji,
Właśnie o to chodziten dziennik założyłem właśnie z myślą żeby udowodnić że się da przejść drogę od przysłowiowego zera do dobrego tradera nie zaliczając przy okazji MC, wiem że przede mną jeszcze nie jedne perturbacje i tego typu dziwne zdarzenia jednak od MC zamierzam się trzymać z dala, ba nawet chcę dzięki tym 300zł zbudować sobie jakieś solidne depo, ile czasu mi to zajmie nie mam pojęcia, mam jedynie nadzieję że będzie to szybciej jak później. Popełniam masę błędów i jestem z tego powodu happy bo każda obsuwa uczy mnie czegoś nowego, "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" ta maksyma przez 22 lata mojego życia sprawdza się w 100%. Jest ryzyko jest zabawa
wszystko trzeba robić z głową.
Nie można się nauczyć tego fachu nie zaliczając MC? No to patrz ....
Na pierwszym screenie miejsce na SELL idealne ale conajmniej w persektywie M15.Darkey pisze:mdmainside dziękihym screeny mogę dać ale ja dopiero się uczę
tak że nic za wiele z nich nie wynika dopiero tworzę swoją strategię. To tak screeny te mniej więcej dobre, są też i tragiczne ale o tym później. Wiem czego chcę i do tego dążę to o zapał się nie martwię
to dla mnie wyzwanie i dobra zabawa.
To co dla ciebie jest jazdą pod prąd dla mnie płynięciem z faląStforex pisze:O! Screen'y Smile. O, skalp na M1 pod prąd? Shocked
Jak stoch dobija do bandy na m1 przechodzę na m5 jak tam sytuacja się ma na chwilę obecną (spoglądam na m1 przy korekcie i jeśli stoch na m1 idzie szybciej niż cena to zostawiam pozycję, jeśli wolniej to zamykam), czasem głupawe zabezpieczenie pozycji mnie wywala bo za szybko je przestawiam na plus, no ale to się dopracuje nie od razu Kraków zbudowano. Raz miałem tak że pozycja na +15 skończyła się na -5, a innym razem wywaliłem w 1/4 ruchuEsco pisze:Na pierwszym screenie miejsce na SELL idealne ale conajmniej w persektywie M15