Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wirus pisze:No tak, najpierw napisałeś Workspace, ja przygotowałem ekran i wywód o co mi chodzi, a Ty w tym czasie zmieniłeś na Themes
Tak, robiłem coś takiego, system nie znajdował tego pliku. Poza tym nie widzę go we wskazanej przez Ciebie lokalizacji. Chyba że jest jakoś ukryty...
Tak, z pośpiechu się "przejęzyczyłem". Na Windows 7 znajduje mi go pod dziwną nazwą i strzelam, że jest Themes jest fragmentem Workspace właśnie pod tym dziwnym kodem. Jak się upewnię to dam znać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

raposo pisze:Nie ma możliwości wyboru ścieżki docelowej dla Themes
Jak nie ma jak jest , Możesz zapisać sobie w dowolnym miejscu na dowolnych dyskach i nazwać jak Chcesz np. edek, kabel i tak dalej...
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mandrejk pisze:Jak nie ma jak jest , Możesz zapisać sobie w dowolnym miejscu na dowolnych dyskach i nazwać jak Chcesz np. edek, kabel i tak dalej...
Piszesz o Workspace, szablonach czy faktycznie Themes czyli kolorystyce wykresów?
Jeśli tak to jak można to zrobic? ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

raposo pisze:
mandrejk pisze:Jak nie ma jak jest , Możesz zapisać sobie w dowolnym miejscu na dowolnych dyskach i nazwać jak Chcesz np. edek, kabel i tak dalej...
Piszesz o Workspace, szablonach czy faktycznie Themes czyli kolorystyce wykresów?
Jeśli tak to jak można to zrobic? ;)
Mówię o themplate czyli zapisywanie całych TF'ów, sorry
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mandrejk pisze:Mówię o themplate czyli zapisywanie całych TF'ów, sorry
Więc właśnie, piszesz o Templates (szablony) - o tym samym myślał Cyb jednak to zupełnie co innego. Nie ma możliwości wyboru ścieżki docelowej dla Themes dlatego myślę, że stanowi ona integralną część Workspace.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Mała porcja informacji, lepszych i trochę gorszych.

Może najpierw te drugie:
- stare Workspace prawdopodobnie nie będą już działać ponieważ wdrożone zmiany na nowym JForex są zbyt znaczące by to ujednolicić i gryzłoby się ze sobą,
- ktoś wspominał o używaniu jakiegoś niestandardowego wskaźnika, który zmienia swój wygląd (rozmiar okienek i kolor?) na domyślny po restarcie. Niestety pozostaje skontaktować się z autorem narzędzia by dostosował kod do nowej wersji JForex. Jeśli taki problem występuje u kogoś ze standardowym wskaźnikiem to proszę o kontakt, najlepiej przesyłając od razu nazwę wskaźnika oraz screeny 'przed' i 'po'.

Z lepszych wieści:
- jest szansa, że w przyszłych aktualizacjach pojawi się możliwość przemieszczania nagłówków wykresów (zmiany kolejności) po górnym pasku, bez potrzeby odblokowywania i zamykania wykresów w określonej sekwencji.
- problem z przestawianiem się kolejności i interwałów po restarcie przy dużej ilości wykresów ma zostać niebawem ostatecznie rozwiązany,
- na dniach pojawi się mała niespodzianka od Dukascopy, która powinna wielu z Was ucieszyć ;). Jak już będę mógł napisać coś więcej to od razu dam znać.

Przy okazji kilka słów o dwóch przydatnych narzędziach:

1) Patterns Analysis Widget - nowość, która pojawiła się na JForex, służąca do wykrywania formacji klasycznej analizy technicznej.
Obserwuję je już jakiś czas i mam kilka spostrzeżeń, które niektórym mogą się przydać.
PAW repaintuje ale nie tak do końca. Innymi słowy, formacja potrafi zniknąć tylko wtedy kiedy nie zostanie całkowicie potwierdzona. Jeśli nastąpi potwierdzenie to zostaje i jest wiarygodna (przy wysokim/zielonym stopniu istotności). To oznacza, że PAW jest przeznaczone tylko dla cierpliwych inwestorów, których nie świeżbi palec, nawet przy zleceniach oczekujących :). Potrafi w pewnym stopniu odciążyć inwestora i wskazać formację, której samemu by się nie dostrzegło. Co prawda, niektórych też nie pokazuje, no ale to tylko program i brak mu uznaniowości człowieka. Mi osobiście wskazał kilka potencjalnych, dobrych trade'ów.

Oczywiście nie polecam tego jako czegoś co ma nam zastąpić mózg czy strategię. Bardziej przyda się jako wskazówka lub nawet mini-nauczyciel dla początkujących.

W załącznikach kilka przykładów.

2) Po sukcesie Luktom Manual Trader, ukazał się godny następca - Luktom Price Ladder - nowy programik przeznaczony głównie do skalpowania z wykorzystaniem DOM. Więcej tutaj:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19770

Dodano po 1 godzinach 10 minutach:

I niespodzianka pojawiła się szybciej niż myślałem ;).

Wyszła długowyczekiwana platforma na Androida, na tę chwilę tylko w wersji DEMO jednak kwotowania są w czasie rzeczywistym, można się logować i składać zlecenia.
Podobnie jak w przypadku JForex, jeśli wszystko będzie OK to można oczekiwać, ze w najbliższym czasie pojawi się wersja dla kont rzeczywistych.

https://play.google.com/store/apps/deta ... y.platform

Wszelkie uwagi można zgłaszać do mnie lub do Supportu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

A już myślałem raposo że ta niespodzianka to np rachunek w PLN :(
Sky is the limit

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

raposo pisze:1) Patterns Analysis Widget
A dlaczego u mnie nie ma tej ikonki znad strzałki?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2012, 21:22 przez Wirus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Widać nie zasłużyłeś...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wirus pisze:A dlaczego u mnie nie ma tej ikonki znad strzałki?
Ponieważ póki co widżet dostępny jest tylko na kontach demo. Trwają ostatnie testy i poprawki. W niedalekiej przyszłości pojawi się ta opcja również na kontach rzeczywistych. Tymczasem zachęcam do testów na rachunkach demonstracyjnych i do wymiany spostrzeżeń.
mryko pisze:A już myślałem raposo że ta niespodzianka to np rachunek w PLN
No niestety tak dobrze to na razie nie będzie jednak wiem, że wiele osób czekało na platformę dla Androida :). Małymi kroczkami...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ