Czy linie trendu istnieją?
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
- Mighty Baz
- Pasjonat
linie trendu nie rysuje sie po tickach czy korpusach swieczek, bo co broker to inny datafeed. Jedna z metod jest korzystanie z klasycznego RSI jako wykladni do lapania kanału trendu dla daytradingu, ktory rysujemy wyłącznie z h4 dla wybic poza 80% i 20% dla tego osyclatora. Aby wykryć różnice w przebiegu RSI można posługiwać się średnimi ruchomymi. Wada wszelkiej maści osycalotorow jest repaintowanie, dlatego szuka sie poziomow wykupienia lub wyprzedanie poza podanymi wartościami oraz co jest bolaczką wielu trajderow, to umiejetnosc kalibracji wskaznikow do danego TF.
Generalnie linie trendu istnieja, tylko jak to bywa w bajkach, kazdy pamieta inne przeslanie, czy płynącą nauke
edit: obrazek z alpari.uk , jak widac posilkuja sie bollingerem
Generalnie linie trendu istnieja, tylko jak to bywa w bajkach, kazdy pamieta inne przeslanie, czy płynącą nauke

edit: obrazek z alpari.uk , jak widac posilkuja sie bollingerem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Cadermo AT pomaga nam w wytrwaniu w podjętej decyzji bo inaczej zmienialibyśmy ją co 5 min.
Maklerzy z WallStreet chodzili czasami do wróżek a u nas był journal sedesowy.
W jednym i drugim chodziło o to że trzeba mieć jakiś plan i się go trzymać a resztę załatwi MM.
A jeśli jeszcze w coś bardzo wierzymy że działa to mamy coś w stylu placebo.
Kiedyś zrobiłem eksperyment, grałem na losowo rozłożone przeze mnie poziom kreski, na odbicie
Byłem w szoku jak często działały ale może miałem szczęście. Nie przeprowadziłem dłuższej próby ale było to bardzo ciekawe dla mnie spostrzeżenie.
Maklerzy z WallStreet chodzili czasami do wróżek a u nas był journal sedesowy.
W jednym i drugim chodziło o to że trzeba mieć jakiś plan i się go trzymać a resztę załatwi MM.
A jeśli jeszcze w coś bardzo wierzymy że działa to mamy coś w stylu placebo.
Kiedyś zrobiłem eksperyment, grałem na losowo rozłożone przeze mnie poziom kreski, na odbicie
Byłem w szoku jak często działały ale może miałem szczęście. Nie przeprowadziłem dłuższej próby ale było to bardzo ciekawe dla mnie spostrzeżenie.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
- Mighty Baz
- Pasjonat
- Mighty Baz
- Pasjonat
- Mighty Baz
- Pasjonat