Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

kasiasta pisze:Wiedza w tym przypadku to podstawa
Tak ale bez umiejetnosci jej zastosowania nic Ci po niej ....
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Rumtex
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rumtex »

jakiego brokera polecacie z niskim depo ?
Własnie na takich ludziach żeruje giełda :wink: ja narazie jade na demo .Jak zakumam o co biega to MOŻE zagram za pieniądze prawdziwe.

Z tego co wiem to trzeba oglądać rynek .Dostawałem meile od jakiego amerykanina który podobno znalazł sposób złoty na własnie wymiane walutową między EUR/USD .Są tam wykrsy MACD/Osma i są dwie linie ziolona i niebiska czy jakaś tam inna i one pokazują w którym momencie należy kupować a w którym sprzedawać walute. Wydaje mi sie że to jest jedynie czysta bajka i nic po za tym .Ale jesli to prawda?? Ktoś ?? z was w ten sposób zarobił ??

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Na samych wskaźnikach technicznych ??
Nierealne.
Tzn. realne, ale na pewnym fragmencie wykresu.
Na innym fragmencie wykresu stracisz to wszystko co zarobileś i jeszcze trochę.
Fajnie sie reklamuje takie systemy przedstawiając wejścia na wykresie, który akurat najlepiej pasuje. Ale spróbuj to samo zastosować np. przez 1-3 miesiace....nie wypali.
To jest moje osobiste zdanie.
Solą życia jest kasa.

Rumtex
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rumtex »

W takim razie musze poczytać sobie pare zagadnien na temat wymiany walutowej między EUR/USD. Jednak nie zamierzam brnąć dalej skupie sie tylko na tych dwóch walutach . Myśle że to jest najlepsze rozwiązanie .Bawienie się w inne tego typu wymiany mogą mi zrobic wodę z mózgu. Nigdy nie grałem na giełdzie dopiero małymi kroczkami zaczynam powoli w to wchodzic mam na dzieje że przyniesie mi to jakis zysk choć by na drożdżówkę :wink:

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Rumtex pisze:W takim razie musze poczytać sobie pare zagadnien na temat wymiany walutowej między EUR/USD. Jednak nie zamierzam brnąć dalej skupie sie tylko na tych dwóch walutach . Myśle że to jest najlepsze rozwiązanie .Bawienie się w inne tego typu wymiany mogą mi zrobic wodę z mózgu. Nigdy nie grałem na giełdzie dopiero małymi kroczkami zaczynam powoli w to wchodzic mam na dzieje że przyniesie mi to jakis zysk choć by na drożdżówkę :wink:
Musisz działać w oparciu o jakąś strategię, a nie haotycznie. I pamietaj, że nie liczy się jak dużo się zarabia tylko czy robi sie to regularnie. Bo co z tego, że zarobi się w miesiąc np. milion, jak w kolejnym miesiacu się to przegra ;)
Życzę powodzenia.
Solą życia jest kasa.

Miris
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Miris »

Mam pytanko odnosnie tego czym sie rozni np. jak dam opcje sell a buy czy pozniej te pipsy inaczej jakos sie licza ? oraz np. jak przeliczac te loty na realny pieniadze obecnie gram na platformie xtb ktos wie jaka tam jest dzwignia finansowa ?

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Bardzo ogólnie zadane pytania ;)
To tak jakbyś kupował samochód w salonie i sprzedawcę zaskoczyłbyś pytaniem : a jak sie tym jeździ ? :) :)
Napisz co chcesz konkretnie wiedzieć, chociaż na wszystkie tego typu pytania są już na forum odpowiedzi. Wystarczy poszukać.
Solą życia jest kasa.

Miris
Bywalec
Bywalec

Nom praktycznie szukam ale nie moge znalesc mozesz polecic jakis linki i podac jeszcze jakies strony typu xtb gdzie mozna grac na forex

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Grać na Forex można u brokerów. Jednym z takich brokerów jest XTB. W Polscejest ich kilku, a na całym świecie setki.
Jeśli chodzi o naukę to polecam to forum.
Na początek odpal platformę demo z wirtualnymi pieniędzmi i klikaj i pytaj.
Dźwignia zazwyczaj jest do wyboru u brokera a najpopularniejszą jest 1:100.
Oznacza to ,że mając na koncie 1000 zł możesz kupować waluty i sprzedawać je tak jakbyś miał 100000 zł.
Solą życia jest kasa.

Miris
Bywalec
Bywalec

Nom gram juz od kilku dnich i mam do przodu 1153 :D a wchodzilem z 10000 jeszcze jedno pytanko mam jak np. wplace do brokera w PLN to jak kupuje pozniej pare EUR/USD to musze zamieniac na EURO ? na jakiej zasadzie to funkconuje i czy moze ktos podac inne strony polskich brokerow

ODPOWIEDZ