100 po 10

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Dzieki wszystkim, za wszelkie sugestie i pomysly. Myslalem ze nie wzbudzi moj temat zadnej ciekawosci. A napewno Wasze wypowiedzi sa pomocne i pomagaja ogarnac sie w blednym mysleniu.

W chwili obecnej zastanawiam sie nad dwoma opcjami, ktora zastosowac.

Czy ustawiac TP10 pips czy moze zamisat TP pozostawic tylko TS na 5pips co daje mozliwosc wydluzenia tradu, a zarazem blokuje poziom od dolu przed ewentualna strata.
Czasem przy gwaltownych wybiciach taki ruch moze zamiast 10pips przyniesc i 20/30, a 5pips TS daje dosc bezpieczna odlegosc.

Obecnie uzywam EA Swiss Army. Jedyny minus tego jest fakt ze trzeba wtyczke wrzucac na kazdy wykres osobno.

W chwili obecnej wlasnie tak mi sie wyciaga pozycja, ktora wierzylem ze puszcze na SL :)

Sumarycznie 5/95.

Na rysunku "piekna reakcja" zaznaczone kolkami wejscia jakie chcialem zrobic, ale ze wzgledu na oczekiwane dane odpuscilem sobie. Kolko powyzej, nawet nie spodziewalem sie ze tak jednoznacznie zareaguja na zle dane z USA. Mozna bylo tym ruchem zakonczyc dzien.
Pozostaje czekac na inne sygnaly. Z pewnoscia cos sie pojawi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Pokusilo mnie zagrac pod prad, przy takim ruchu. Dlugo na SL nie musialem czekac. Szkoda, bo wychodze teraz na 0.

Nie wiem czy zle rozumuje ale chyba moj pomysl na S nie wypali ponownie.
Wydawalo mi sie to miejsce dobre.

To jest raczej moja ostatnia pozycja na dzisiaj. Raczej nie wyjde z niej obronna reka.
Piatki zwykle nie sa dla mnie laskawe.
No i tez tak sie stalo, a wystarczylo zagrac dwa razy do gory.

Stan na dzisiaj -10 pips.
Zjechalem do 3/100.

P.S. Mam wrazenie ze rynek sobie ze mnie zadrwil, niezbyt dokladnymi wejsciami pozamiatal mnie o 2 pipsy na obu pozycjach.

Nasuwaja sie dwa wnioski: poprawic dokladnosc wejsc, nie na hurra,
drugi wniosek: nie wchodzic w pozycje jedna za druga, bo zwykle ta druga jest zwiazana z emocjami.
Na wykresie rynek wlasnie poszedl do mojego TP beze mnie :?
Ostatnio zmieniony 16 mar 2012, 14:18 przez MajorGC, łącznie zmieniany 2 razy.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

MajorGC pisze:Pokusilo mnie zagrac pod prad, przy takim ruchu. Dlugo na SL nie musialem czekac
Częsta pułapka. Sygnał kontratrend, ponowny ruch z trendem, zajęcie pozycji kontra, skasowanie stopów 'szybkich wklikiwaczy zleceń' stosunkowo długą świecą a po niej ... koniec trendu i odwijka w przeciwnym kierunku.
Kiedyś traciłem sporo na takich zagrywkach. Obecnie wyszukuję je pilnie bo to bardzo pewne setupy.

Powodzenia, J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

W miedzy czasie pisania posta, na M1 i M5 mialem wyrazniejszy sygnal do L niz dwa poprzednie do S. Niestety ale przepadlo.

Takie tez sytuacje wyciskaja na mnie presje gry i szukam pozniej wejsc na sile.
Ide cos zjesc. Lepiej na tym wyjde.

Jeszcze raz dzieki wszystkim za wsparcie.

Moze pozniej poszukam jeszcze jakis wejsc, jak sie rynek uspokoi.
Mam nadzieje ze przyszly tydzien bedzie duzo lepszy.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

chojnak pisze:
MajorGC pisze:Pokusilo mnie zagrac pod prad, przy takim ruchu. Dlugo na SL nie musialem czekac
Częsta pułapka. Sygnał kontratrend, ponowny ruch z trendem, zajęcie pozycji kontra, skasowanie stopów 'szybkich wklikiwaczy zleceń' stosunkowo długą świecą a po niej ... koniec trendu i odwijka w przeciwnym kierunku.
Kiedyś traciłem sporo na takich zagrywkach. Obecnie wyszukuję je pilnie bo to bardzo pewne setupy.

Powodzenia, J.
Moglbys rozwinac ta mysl z dolaczeniem rysunku. rozumiem ze chodzi o M1.

z gory dziekuje.

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotrek91 »

Może ustaw sobie limit wejść na dzień np 2 ? Dzięki temu będziesz wyszukiwał pewniejszych wejść, a nie żeby szybciej wyrobić te 100 trejdów.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Piotrek91 to dosc istotna uwaga, w sumie w tym wypadku nie bralem tego pod uwage. Ale masz racje.
Pierwszy krok zmniejszam ilosc wejsc do 3ch na dzien. Zobacze jak z tym pojdzie i wtedy ewentualnie zmniejsze do 2 lub pozostane przy trzech.

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

mah1y pisze:Moglbys rozwinac ta mysl z dolaczeniem rysunku. rozumiem ze chodzi o M1.
Nie mój wątek więc nie wypada za bardzo offtopów zaczynać. M1 nie dotykam, generalnie rzadko kiedy schodzę poniżej M15 - teoretycznie wykres wygląda tak samo i kreśli takie same formacje od minuty do miesiąca więc wszędzie to spotkasz (kwestia wiarygodności sygnału). Na rysunku masz wszystko zaznaczona, przykład pierwszy lepszy z pulpitu MT4.
Często do tego dochodzi dywergencja na popularnych oscylatorach.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2012, 14:58 przez chojnak, łącznie zmieniany 2 razy.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

uefaforex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uefaforex »

a jesli bedzie dobry setup ale juz zagrales 2 lub3 razy to co? przeciez nie wiadomo ktory trade bedzie wygrany a ktory przegrany.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

uefaforex pisze:a jesli bedzie dobry setup ale juz zagrales 2 lub3 razy to co? przeciez nie wiadomo ktory trade bedzie wygrany a ktory przegrany.
Czasem musze sie ograniczac, overtrading jest zgubny. Z drugiej strony sam nie wiem. Cel mam obrany i im predzej do niego dojde tym lepiej, byle bym nie przesadzal.
Wczoraj i dzisiaj mialem duzy komfort do tradowania bo siedze w domu, ale od przyszlego tygodnia juz moge miec mniej kolorowo, bo albo w pracy bym musial dzialac, a tam warunkow dobrych nie mam (ciagle musze sie chowac z wykresami i wglad na wykres tez kiepski, bo platforma zminimalizowana tak zeby nie swiecila na caly monitor), albo po pracy gdzie juz rynek nie jest plynny i setupow tez pewnie bardzo malo.

ODPOWIEDZ