7 pips dziennie. -konto real
7 pips dziennie. -konto real
Witam , tradingiem jako takim interesuję się od około 2 lat , regularnie grać zacząłem od roku. Początkowo demo , trochę kasy na real(lekki +). Różnie bywało raz lepiej raz , gorzej. Zazwyczaj traciłem ponieważ zbyt szybko wchodziłem w transakcje nie czekając na swoje sygnały. Ten dziennik ma to zmienić.
Gram w oparciu o linie wsparcia i oporu, fibo oraz MA 200.
Większość transakcji odbywa się z palca, chcę to zmienić grając tylko o zlecenia oczekujące.
Cel osiągnąć regularne zyski w postaci 7 pips dziennie.
Postaram się codziennie publikować zlecenia oczekujące na dany dzień.
Pozdrawiam Piotr
Gram w oparciu o linie wsparcia i oporu, fibo oraz MA 200.
Większość transakcji odbywa się z palca, chcę to zmienić grając tylko o zlecenia oczekujące.
Cel osiągnąć regularne zyski w postaci 7 pips dziennie.
Postaram się codziennie publikować zlecenia oczekujące na dany dzień.
Pozdrawiam Piotr
Piotrek91 czy stosujesz jakies SL?
Czy 7 pipsow ustawiasz jako TP? Chociaz biorac pod uwage jako zlecenie oczekujace to chyba tak.
Czy bedziesz robil wiecej wejsc na dzien niz jedno?
Co jesli zaliczysz SL, czy grasz dalej, czy czekasz na nastepny dzien?
Pozdrawiam i powodzenia.
Czy 7 pipsow ustawiasz jako TP? Chociaz biorac pod uwage jako zlecenie oczekujace to chyba tak.
Czy bedziesz robil wiecej wejsc na dzien niz jedno?
Co jesli zaliczysz SL, czy grasz dalej, czy czekasz na nastepny dzien?
Pozdrawiam i powodzenia.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Nie chce Ci mocno ingerowac w system, ale zastanow sie jeszcze raz nad SL. Wczoraj rowniez zalozylem dziennik, troche o podobnym zalozeniu, z tym ze SL nie jest wieksze niz TP (ja zamykam z palca). Zobacz ze ile razy zlapiesz SL to strate bedziesz musial odrobic 3x. To jest rowniez duza strata czasu.
Sproboj utrzymac R:R na poziomie przynajmniej 1:1 to ma jakis sens wedlug mnie oczywiscie.
Sproboj utrzymac R:R na poziomie przynajmniej 1:1 to ma jakis sens wedlug mnie oczywiscie.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Niby tak , ale testując strategię często cena robiła ruch o 14-16 ponad zlecenie wracając później i zamykając mi zlecenie na TP. Skuteczność wynosiła 98%.
Dlatego jeśli zejdę do 30 stratnych pozycji grając tą metodą wtedy pomyślę nad zmianą R:R.
Na razie gram na mikrolotach(0.01), więc spokojnie mogę sobie przetestować tą metodę gry .
Dlatego jeśli zejdę do 30 stratnych pozycji grając tą metodą wtedy pomyślę nad zmianą R:R.
Na razie gram na mikrolotach(0.01), więc spokojnie mogę sobie przetestować tą metodę gry .
Mała rada. Po kilu tygodniach takiej gry będziesz się bał zagrać wstając rano z łóżka.Dziś nie wyobrażam sobie RR mniejszego niż chociaż 1:1. Stracisz 2 razy w tygodniu i 3 dni na plus. Kolejny tydzień zaczniesz z niepotrzebną presją odrobienia strat.Takie moje zdaniePiotrek91 pisze:TP 7 pips , sl 20 pips , zakładam 1 zlecenie na dzień.