7 pips dziennie. -konto real
Witam,
Będę mocno kibicował i zaglądał.
Jeśli mogę się wtrącić to popieram słowa Cadermo co do odpowiedniego RR.
W moim systemie zawsze zysk przynajmniej dwa razy większy od ewentualnej straty. Spokojnie otwieram pozycje bez zbytniego ciśnienia.
Tyle się mówi o psychologii i coś w tym jest. Zlecenia lepiej otwierać jako stop lub limit. Wiadomo, wszystko zależy od systemu jakim grasz i na jakim interwale wchodzisz.
Powodzenia!
Będę mocno kibicował i zaglądał.
Jeśli mogę się wtrącić to popieram słowa Cadermo co do odpowiedniego RR.
W moim systemie zawsze zysk przynajmniej dwa razy większy od ewentualnej straty. Spokojnie otwieram pozycje bez zbytniego ciśnienia.
Tyle się mówi o psychologii i coś w tym jest. Zlecenia lepiej otwierać jako stop lub limit. Wiadomo, wszystko zależy od systemu jakim grasz i na jakim interwale wchodzisz.
Powodzenia!
No to zaczynamy zlecenie nr 1 (buy) - zrealizowane za 2 podejściem
Cena wejścia 1.3067 SL 1.3048 TP 1.3076 - w nocy cena doszła do 1.3068 i odbiła się na ponad 30 pipsów, szkoda brakowało tylko 1 pips.
Zlecenie czeka dalej zmniejszam sl do 15
SL złapany.
Zlecenia zrealizowane:1
Zlecenia nie zrealizowane:0
Suma pipsów:-15 pipsów.
Nie trzymałem się strategii dlatego straciłem , gdybym zostawił sl 20 pipsów byłbym +7 pipsów do przodu, ponieważ cena zjechała 14 pipsów w dół, aby ponownie wrócić do poziomu 1.3076
Na dziś koniec, ponieważ czuję że będę próbował się odegrać, a nie GRAĆ.
Cena wejścia 1.3067 SL 1.3048 TP 1.3076 - w nocy cena doszła do 1.3068 i odbiła się na ponad 30 pipsów, szkoda brakowało tylko 1 pips.
Zlecenie czeka dalej zmniejszam sl do 15
SL złapany.
Zlecenia zrealizowane:1
Zlecenia nie zrealizowane:0
Nie trzymałem się strategii dlatego straciłem , gdybym zostawił sl 20 pipsów byłbym +7 pipsów do przodu, ponieważ cena zjechała 14 pipsów w dół, aby ponownie wrócić do poziomu 1.3076
Na dziś koniec, ponieważ czuję że będę próbował się odegrać, a nie GRAĆ.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gra od czerwca do listopada na koncie demo. Grałbym dłużej, lecz straciłem komputer w wyniku awarii i od listopada do lutego internet jedynie miałem na ipadzie i komórce. Teraz dorobiłem się nowego sprzęciku , dlatego zamierzam przetestować tą strategię na real koncie.
Wieczorem poszperam po starym dysku to może znajdę gdzieś chociaż część statystyk.
Wieczorem poszperam po starym dysku to może znajdę gdzieś chociaż część statystyk.
Wejścia na dziś/jutro.
Zlecenie numer 2
Sell cena wejścia 1.3185 SL 1.3205 TP 1.3178 -dwa pipsy poniżej piątkowego maximum
Zlecenie numer 3
Buy cena wejścia 1,3121 SL 1.3101 TP 1.3128 - Fibo 61 rysowane od najwyższej ceny w tygodniu do najniższej. Zlecenie ustawione na +1 pips od fibo
Zlecenia zrealizowane:0
Zlecenia nie zrealizowane:1
Zlecenie numer 2
Sell cena wejścia 1.3185 SL 1.3205 TP 1.3178 -dwa pipsy poniżej piątkowego maximum
Zlecenie numer 3
Buy cena wejścia 1,3121 SL 1.3101 TP 1.3128 - Fibo 61 rysowane od najwyższej ceny w tygodniu do najniższej. Zlecenie ustawione na +1 pips od fibo
Zlecenia zrealizowane:0
Zlecenia nie zrealizowane:1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2012, 07:09 przez Piotrek91, łącznie zmieniany 5 razy.
Admiral , dopiero do wstawienia. Lecz są to dopiero wstępne przymiarki wszystko zależy od otwarcia rynku.
Chociaż zlecenie numer 3 wygląda bardzo obiecująco , w przeszłości 1.3120 służyło już zarówno jako wsparcie i opór, więc spodziewam się tu większego odbicia.
Chociaż zlecenie numer 3 wygląda bardzo obiecująco , w przeszłości 1.3120 służyło już zarówno jako wsparcie i opór, więc spodziewam się tu większego odbicia.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2012, 15:28 przez Piotrek91, łącznie zmieniany 1 raz.