7 pips dziennie. -konto real

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotrek91 »

Niby nie gram dziś już , ale pozwolę sobie zamieścić swoją analizę na dzisiaj.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Piotrek91 pisze:Zlecenie numer 3 cały czas wisi.
jeszcze wisi? :wink: Coś mała zmienność dziś :wink:

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Cały czas wisi. Bo zlecenie numer 2 weszło z datą 18.03, więc nie łamiąc swoich zasad mogę dziś coś jeszcze ugrać :)

Chociaż nie było by dla mnie zaskoczeniem gdybyśmy dziś cały dzień kisili się na obecnych poziomach. Jutro jest więcej danych ze stanów + Bernanke przemawia , więc powinno być ciekawiej.

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Zlecenie numer 3 - usuwam
Buy cena wejścia 1,3121 SL 1.3101 TP 1.3128 - Fibo 61 rysowane od najwyższej ceny w tygodniu do najniższej. Zlecenie ustawione na +1 pips od fibo

Zlecenie numer 4 - ustawione o 00,00

BUY Cena 1,3231 SL 1,3211 TP 1,3238 - zrealizowane

Zlecenia zrealizowane: 2
Zlecenia nie zrealizowane:1
pips:-1

Na dziś koniec :)

Od dziś planuję zdobywać pipsy po sesji lodyn / NY. Gdyż ostatnimi czasy nie mogę zrozumieć rynku przez co moje analizy są do du** ;/ A podczas sesji azjatyckiej łatwiej obrać kierunek i ustrzelić te 7 pipek.

Dziś nawet nie próbuję zrozumieć rynku , jedyne co będę robił to siedział na bulwarach i szukał sposobu na dokładniejsze analizy.

Muszę się jeszcze dużo nauczyć....

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Piotrek91 pisze: Dziś nawet nie próbuję zrozumieć rynku , jedyne co będę robił to siedział na bulwarach i szukał sposobu na dokładniejsze analizy.

Muszę się jeszcze dużo nauczyć....
Dosc ciekawe stwierdzenie, mam ostatnimi czasy podobny problem i latwo daje sie nabrac na rozne ruchy.
Co do sesji NY mysle ze szybko bedziesz realizowal plan, ta sesja jest znacznie bardziej przewidywalna.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Dla mnie bez różnicy czy zlecenie będzie się realizowało godzinę , czy dwie , ważne żeby się zrealizowało, dlatego w najbliższym czasie będę starał się grać mimo wszystko podczas sesji azjatyckiej , a w dzień będę przyswajał wiedzę z zakresu formacji cenowych i próbował je testować w połączeniu z obecną strategią na koncie demo :) - jedynie co zmienię to tp będzie większy niż 7 pipsów.

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Dziś bez gry, siedzę na kacu.

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

@sell cena 1,3250 sl 1,3270 tp 1,3243 -zrealizowane

Szkoda że miałem tak małe tp gdyż mogłem z tego wejścia mieć +100 pipsów w ciągu godziny ;/

Zlecenia zrealizowane: 3
Zlecenia nie zrealizowane:1
pips:6

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

No i zagranie z piątku

Sell: Cena 1.3254 sl 1,3274 tp 1,3247 - zrealizowane, kolejne zlecenie z którego mogłem wyciągnąć dużo więcej.

Zlecenia zrealizowane 4
Zlecenia nie zrealizowane 1
pipsy: 13

Jones Wiem że gdybanie i przeliczanie pipsów które można byłoby zarobić prowadzi do coraz to ostrzejszych zagrań , przez co zapewne wyzerowałbym swój depozyt. Ale z 2 strony w tym tygodniu mógłbym mieć te 200-300 pipsów od tak. Dlatego zastanawiam się czy nie zacząć używać lvoe, który po osiągnięciu tp 7 pips ustawi be +1 a następnie po osiągnięciu tp 2 ustawi be+ 10 pipsów i tak aż do finalnego tp 3 które byłoby na poziomie 30-40 pipsów bo tyle średnio cena odbija się od moich poziomów.

W tym tygodniu postaram się przetestować ten skrypt na koncie demo, które będzie kopią konta real.

A plan na ten weekend poczytać o Williamie D. Gann'dzie (nie wiem czy dobrze odmieniłem)

Wywalili
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Wywalili »

i co dalej z strategią? skończył na 24 marcu?

ODPOWIEDZ