Czemu od razu nie wyszedles z pozycji?MajorGC pisze:Ehhh to sie nazywa fatum. Otwierajac zlecenie na EURUSD otworzylem na GBPUSD. Pozycja zamknieta po SL. Na szczescie SL 5 pips ze starych ustawien.
To samo poszlo po EURUSD. Czyli na dzisiejszych wejsciach jestem na zero.
Dzien jeszcze dlugi...
100 po 10
Prawda, chociaz juz sam nie wiem gdzie mam sie ulokowac. Mialem ustawic L na samym dolku na GBPUSD, to przeczekalem i wybilo ponownie 30pips w gore.Greenhaze pisze:Urok niskich interwalow. Malo czasu na reakcje i ulozenie planuMajorGC pisze:Greenhaze bo ustawilem TS na 1,5 pipsa, ktore tez nie wstawilem na ta pozycje co trzeba, bo wypadla na otwarte od dawna EURCHF. Normalnie wpadka jak u kompletnie poczatkujacej osoby.
Ostatnimi czasy mam wrazenie ze temat FX nie jest dla mnie.
Chyba musze cos zmienic w moim podejsciu. Zaczynam strzelac pozycjami jak z karabinu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Czasami kilka strat z rzedu moze doprowadzic czlowieka do rozpaczy ale grunt to nie zmieniac metody tylko grac dalej mniejsza pozycja. Tak jak Mighty Baz napisal , ja tez preferuje 10 X 100 - powoli ale do przodu chociaz to juz sa indywidualne preferencjeMajorGC pisze:Prawda, chociaz juz sam nie wiem gdzie mam sie ulokowac. Mialem ustawic L na samym dolku na GBPUSD, to przeczekalem i wybilo ponownie 30pips w gore.Greenhaze pisze:Urok niskich interwalow. Malo czasu na reakcje i ulozenie planuMajorGC pisze:Greenhaze bo ustawilem TS na 1,5 pipsa, ktore tez nie wstawilem na ta pozycje co trzeba, bo wypadla na otwarte od dawna EURCHF. Normalnie wpadka jak u kompletnie poczatkujacej osoby.
Ostatnimi czasy mam wrazenie ze temat FX nie jest dla mnie.

Kiedys tak robilem. Cos sie potem zachwialo i nie potrafilem dobrze ustawic pozycji bo albo nie ten kierunek, albo SL i czesciej wychodzilem na 0 lub minus niz na plus.Greenhaze pisze: ja tez preferuje 10 X 100 - powoli ale do przodu chociaz to juz sa indywidualne preferencje
Przerzucilem sie wtedy na H1 z wgladem na M5 i przez ponad rok wychodzilem na plus, ze konto roslo az milo patrzec. Od poczatku tego roku nie idzie mi w ogole.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Pozycja z S zamknieta na 7 pipsach przy cofce.
Jesli osiagne w najblizszym czasie profit 10ciu zyskownych pozycji, z pewnoscia bede znacznie luzniej patrzyl na wejscia i byc moze utrzymam je na dluzszy termin z wiekszym profitem. W chwili obecnej mam obrane minimum, ktorego nie chce naruszac, co troche naklada presji na mnie. Byc moze rowniez stad pojawiaja sie problemy z zajmowaniem pozycji.
Widze ze na EURUSD jakbym utrzymal pozycje dluzej, bylbym w tym momencie na +12 pips. Mozliwe ze tu uklepujemy male wsparcie do dalszej jazdy w gore. Poziom 1.3047
Jesli osiagne w najblizszym czasie profit 10ciu zyskownych pozycji, z pewnoscia bede znacznie luzniej patrzyl na wejscia i byc moze utrzymam je na dluzszy termin z wiekszym profitem. W chwili obecnej mam obrane minimum, ktorego nie chce naruszac, co troche naklada presji na mnie. Byc moze rowniez stad pojawiaja sie problemy z zajmowaniem pozycji.
Widze ze na EURUSD jakbym utrzymal pozycje dluzej, bylbym w tym momencie na +12 pips. Mozliwe ze tu uklepujemy male wsparcie do dalszej jazdy w gore. Poziom 1.3047
Kolejna pozycja. Zdecydowalem sie pojsc droga kanalu, ale chyba sie pospieszylem. Ustawione L.'
Prawdopodobnie wyciagniemy sie wyzej. Ale nie chce na chwile obecna naruszac zasady conajmniej 10 pips.
Prawdopodobnie wyciagniemy sie wyzej. Ale nie chce na chwile obecna naruszac zasady conajmniej 10 pips.
Dosc niefortunnie wszedlem w S, liczac ze retest gornego poziomu konsoli zostal zakonczony. Pozycja zbyt nisko zalozona.
Jednak SL 10 pipsow jest przy tej "strategii" w miare odpowiedni. Nie wybija nieprecyzyjnych wejsc, a zarazem przy ustawieniu dobrego kierunku pozwala zgarnac wartosci zblizone do planu.
Po 8 pipsach TS ustawiony na 1,5 pipsa, zejscie i zamkniecie pozycji na +10pips.
Na chwile obecna 3x10 jest zaliczone. Tylko 97 pozostalo do drugiego etapu
Jednak SL 10 pipsow jest przy tej "strategii" w miare odpowiedni. Nie wybija nieprecyzyjnych wejsc, a zarazem przy ustawieniu dobrego kierunku pozwala zgarnac wartosci zblizone do planu.
Po 8 pipsach TS ustawiony na 1,5 pipsa, zejscie i zamkniecie pozycji na +10pips.
Na chwile obecna 3x10 jest zaliczone. Tylko 97 pozostalo do drugiego etapu

Kolejne wejscie na edku.
Retest szczytow dzisiejszej konsoli o odbicie. Wejscie spoznione o 3 pipsy.
4/95 przede mna jeszcze dluuuuga droga
Retest szczytow dzisiejszej konsoli o odbicie. Wejscie spoznione o 3 pipsy.
4/95 przede mna jeszcze dluuuuga droga