GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

drchemik a jak odróżniasz fałszywe sygnały od tych przwidłowych? czesto jest tak ze po długim longu jest spadek cena wpada dosc szybko pod wma100 i spowrotem nad nia wskakuje. Jak odrózniasz te sygnały?

Awatar użytkownika
drchemik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drchemik »

luka...18 pisze:drchemik a jak odróżniasz fałszywe sygnały od tych przwidłowych? czesto jest tak ze po długim longu jest spadek cena wpada dosc szybko pod wma100 i spowrotem nad nia wskakuje. Jak odrózniasz te sygnały?
Kwestia wyczucia i doswiadczenia. Ogolnie wszystko mowia srednie. Musisz obserwowac rynek i zobaczyc, ktore sygnaly moga byc falszywe, a ktore warto grac. Ogolnie przy takim SL jaki ja stosuje to falszywe sygnaly mi niestraszne, bo i tak zyski znacze przewyzszaja straty. I jeszcze jedno - nie ma systemu, ktory daje zawsze pewne wejscia.

Awatar użytkownika
LesioS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LesioS »

drchemik pisze:Ogolnie przy takim SL jaki ja stosuje to falszywe sygnaly mi niestraszne, bo i tak zyski znacze przewyzszaja straty. I jeszcze jedno - nie ma systemu, ktory daje zawsze pewne wejscia.
Podawałeś gdzieś te wartości, czy to raczej tajemnica?
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

drchemik pisze:SL sztywny 3-4 pipsy, TP to juz indywidualna sprawa i kazde wejscie jest inne. Czesto zamykam po pierwszej swieczce cofajacej lub na sztywno 15-20 pipsow (jak edek wolno chodzi to nawet 10pipsow jest ok).
Pierwszy post na tej stronie :)

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

do gmma trzeba miec tez troche cierpliwosci...chocby dzisiaj na ejmanie troche bujalo pozniej na 5M ale udalo sie przetrzymac i zrobic spory profit... :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Czy sa jeszcze inne wersje?

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

:D i jeszcze jeden wspanialy long w roli glownej znow JPY...rozleniwia mnie ten system :D

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Testuje 1h i +4,3% depo. I'm impressed :D

3 trady weszly, 1 nie. A jak teraz patrze to gdybym przytrzymal GBP to by bylo wiecej niz 4%. Dobre i to, ale trzeba popracowac nad wyjsciami. Na razie hipoteza jest taka, ze przy ostrym wspinaniu/spadku trzymac pozycje (a bezpieczniej polowe) co najmniej do momentu, w ktorym cena nie przebije MA8, ew 10. Co o tym myslicie?

andrewsurfer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: andrewsurfer »

Czy moglbym prosic o komentarz jesli chodzi o otwarcie shorta. Jesli powinnismy otworzyc to gdzie jesli nie to dlaczego. Pozdrawiam

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Ja wszedlem w longa przed 12 i zamknalem po 13...
W shorta nie bo srednie byly zdecydowanie nad MA100 kiedy zaczal sie spadek, a potem uznalem, ze juz jest za pozno. Ale testuje dopiero 1. dzien takze jakbym byl bardziej obeznany z systemem to moze bym wszedl, ale jeszcze nie umiem tego powiedziec

ODPOWIEDZ