100 po 10

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

100 po 10

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Zakladam ten journal, glownie dla wlasnej motywacji. Ale wszelkie komentarze mile widziane glownie te oparte o naked trading, fibonaciego, PA i R/S, ewentualnie opcje walutowe.

Cel:

Celem moim jest uzyskanie 100 trafnych wejsc po conajmniej 10 pipsow. Nie licze na taka serie bez straty, ale chodzi o to zeby zminimalizowac bledne wejscia.
Nie mam okreslonego czasu w jakim mam uzyskac cel.

SL bedzie wynosil 10pips i bedzie sztywny. Z poczatku chcialem utrzymac go na poziomie 5pipsow, ale niestety wydaje mi sie zbyt ciasny.

Jedyny dylemat jaki mam w zalozeniach to co zrobic w momencie kiedy trade osiagnie 10 pipsow, czy ustawic TS na 1,5 pipsa czy w jakis inny mozliwy sposob wydluzyc pozycje lub tez ja zamknac z palca.

Strategia nie jest jakas wyrafinowana, glownie oparta o R/S, poziomy fibo, czasem jakis kanal, bede staral sie unikac uznaniowosci, ktora zbyt czesto przytrafia mi sie stosowac.

Postaram sie rowniez zamieszczac w miare czasu i mozliwosci screeny przed wejsciami, lub w trakcie. Z pewnoscia wiekszosc bedzie pod koniec dnia.

Start jutro z rana czyli 15.03.2012.

Zycze sobie duzo powodzenia :lol:
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Pawel00
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pawel00 »

W moje urodziny! Będziesz miał farta, powodzenia!!! :)

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

powodzenia, ale dalbym sobie spokoj 100x 10, raczej odwrotnie 10x 100 zycze.

:D
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Mighty Baz jesli by mi sie udalo 10x100 bylbym nawet szczesliwszy. Niestety ostatnimi czasy utracilem umiejetnosc zgarniania tak dlugich tradow, stad moja decyzja na krotsze. Chyba ostatnio psycha zawodzi :cry:
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

MajorGC pisze:Chyba ostatnio psycha zawodzi
Tez to zauwazylem , to pewnie dlatego ze czym dluzej grasz tym bardziej masz swiadomosc "niebezpieczenstwa" .....
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

MajorGC pisze:Mighty Baz jesli by mi sie udalo 10x100 bylbym nawet szczesliwszy. Niestety ostatnimi czasy utracilem umiejetnosc zgarniania tak dlugich tradow, stad moja decyzja na krotsze. Chyba ostatnio psycha zawodzi :cry:
nie siedz non stop, wystarczy 8)
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

MajorGC pisze:Niestety ostatnimi czasy utracilem umiejetnosc zgarniania tak dlugich tradow
Czy Ty utraciłeś, czy po prostu rynek się skurczył? Patrzę na dzisiejsze wykresy i widzę, że cenowy zakres ruchu nie przekracza 100 pipsów.

Awatar użytkownika
greg811
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: greg811 »

MajorGC powodzenia pamietaj zeby nie grac tylko na EDZIE :P

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

EURUSD to glowna para na ktorej bede sie poruszal.

Czas zaczac. Troche zbyt dlugo pospalem i pare sygnalow na M5 umknelo.

W tym momencie 1.3034 jest potencjalnym wejsciem do L jako wsparcie, ale czekam czy sie odbijemy.

Popelnilem pierwszy blad. Zesliznelo mi sie zlecenie i otwarte o okolo 5 pipsow zbyt pozno.

Pierwsza pozycja zamknieta na okolo 7 pipsach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Ehhh to sie nazywa fatum. Otwierajac zlecenie na EURUSD otworzylem na GBPUSD. Pozycja zamknieta po SL. Na szczescie SL 5 pips ze starych ustawien.

To samo poszlo po EURUSD. Czyli na dzisiejszych wejsciach jestem na zero.

Dzien jeszcze dlugi...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ