szkola-forex

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
ziax
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziax »

freakout pisze:Rozmawiałem z Panem Sebastianem na GG prosząc go o to żeby wypowiedział się w tym wątku i sprostował wszystko, ale jedyne co mi odpisał to to że na tym forum nie będzie się udzielać gdyż jest ono prowadzone przez osoby które są nastawione anty do szkoleniowców, a powód jest znany - fora są najgorszym miejscem na naukę bo ślepy prowadzi ślepego. ;)

To by było na tyle, więc chyba nie mamy na co liczyć że Pan Sebastian tutaj cokolwiek od siebie napisze :roll:
Skoro pomimo raczej dość jednoznacznych opinii tutaj nadal ma klientów, to po co ma marnować czas na pisanie ja jakimś forum, gdzie wymagano by jeszcze dość merytorycznej treści, a nie tylko pokazania palemek, jeśli może sobie siedzieć spokojnie z drinkiem pod rzeczoną palemką? ;)

Poza tym, jego targetem chyba nie są ludzie, którzy są w stanie zrobić jakikolwiek malutki research o nim w sieci, raczej ideałem jest ktoś, kto zobaczy filmik nagrany w jakimś ciepłym kraju, parę zachęcających słów i już będzie widział siebie w analogicznym miejscu, wystarczy, że kupi szkolenie. Taka nisza i pewnie całkiem dobrze na tym wychodzi.

A w ogóle co do tego czującego się na oszukanego klienta wypisującego powyżej te piękne teksty, mam wrażenie, że trafił swój na swego ;)

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

bambam pisze:Pisze do telewizji .
Do jakiej telewizji ?jaka stacja?

Odpowiadaj szybko nim mod Ci zbanuje to konto (nie wolno mieć multikonta ,jeśli się masz bana na poprzednie)

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Esco pisze:Proponuje zamknąć\wyczyścić temat.

Taki poziom wypowiedzi jest niedopuszczalny.
Też jestem za. Lepiej streścić co zostało powiedziane - ku przestrodze.

Jeśli chodzi o poziom wypowiedzi, to aż żal. Wystarczy wyzywanie od "wieśniaków: na każdym kroku tak jakby ktoś kto pochodzi ze wsi był w czymś gorszy od kogoś z miasta. (sam jestem z tego drugiego co tym bardziej pozwala mi bronić czegoś takiego)

A swoją drogą nawet najlepszy szkolący nie jest w stanie zrobić nic z jakiś 80% ludzi przynajmniej. A po opisach widać, że szkolący najlepszy raczej nie jest - i nawet jeśli zarabia to może te 2-5% max może nauczyć.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

ktosktos
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: ktosktos »

To jest moj pierwszy post...

Jezeli chodzi o szkole forex....

Natrafilem na to slawne video z palmami.... jakies pol roku temu....
I tak sie zaczela przygoda z Forex....
Po jakims czasie wykupilem podstawowe szkolenie bodajze za 29 zl czy jakos tak....
Bylem bardzo zadowolony... za taka kwote niczego wiecej nie mozena oczekiwac...
Takze do tej pory wszystko pieknie ladnie :)

Po jakims czasie pojawilo sie szkolenie za 199 zl... ktore wykupilem... bylo to praktycznie to samo szkolenie co za 29 zl...
Bylo jedynie rozszerzone o kilkadziesiat minut na temat PA.
Ciekawych informacji tam nie znalazlem.... Ale to moje prywatne zdanie.

Na bierzaco sledzilem wszystkie kroki Szkoly Forex... kazde free webinarium itd.

Musze przyznac ze darmowe webinaria byly w sumie bardzo ok, dla osoby kompletnie zielonej... pomijajac fakt ciaglej promocji szkoly.... No ale mozna to przezyc... w koncu czlowiek nagada sie kilkadziesiat minut, wiec moze troszke sie przy okazji popromowac :)

Obiecalem sobie ze nie bede bazowal tylko i wylacznie na wiedzy i super systemach szkoly forex... lubie sie ubezpieczac na wszelki wypadek....

Jakies 3 miesiace temu wykupilem szkolenie POWER HARMONIC TRADER za bodajze 999 zl ....
Szkolenie jakie samo w sobie bylo bardzo przyzwoite (dla osoby kopmletnie zielonej). W teorii wygladalo wszystko pieknie ladnie.
Musze przyznac ze przekaz systemu byl dosyc jasny itd. Poza jednym szczegolem.... i tak na twojej glowie zostawala analiza techniczna, na ktorej bazowal system....

Mowiac jasniej... jezeli zle wykonales jeden z kilku krokow ... caly system przestawal dzialac ....
I teraz nasuwa sie pytanie.... jak osoba poczatkujaca moze robic idealne analizy techniczne ? Wystaczy jedno potkniecie i wszystkie wejscia beda bledne.... Definitywnie bylo za malo informacji na temat tego jak dokladnie robic analize.... no chyba ze ja jestem taki glupi ?

Reasumujac...
Wydajac 1000 zl.... na system ktory w praktyce nie przyniosl zyskow... ma sie mieszane uczucia. Byc moze jest to w czesci moja wina ? Moze robilem cos nie tak .... Ciezko to okreslic.....

W kazdym badzo razie ... bardzo powaznie zastanowilbym sie nad ponownym zakupem szkolenia za 1000 zl....
Mialem w planach zakup tego szkolenia za 3999 zl.... no ale chyba jednak nie skorzystam....

Chcialbym jednak bardzo wyraznie zaznaczyc ze nie bylo moja intencja mowienie ze szkla forex jest zla itd... Szczerze mowiac... gdyby nie ona to nie zaczalbym przygody z FOREX.... takze za to serdecznie dziekuje Sebastianowi.... mialem z nim nienajgorszy kontakt na gg... BYLO OK.
Lecz zabraklo wynikow w praktyce... BYC MOZE JEST W TYM TROCHE MOJEJ WINY.... zostawiam to bez glebszego komentarza.....
Ponoc tym co niewychodzi na FOREX najczesciej zwalalja wine na nauczycieli.... sam juz nie wiem.

Ostatnia sprawa jest 11 stron tego topicu na temat jego szkoly.....
Z calym szacunkiem.... nie znalazlem ani jednego konkretnego postu w ktorym moglbym znalezc opinie oparte na jakichkolwiek argumentach itd...
11 stron o niczym ? Panowie wezcie sie w garsc i nie zasmiecajcie forum :)
Moderator powinien wyczyscic troche ten topic....

Tymczasem wracam do testowania mojego pseudo "systemu".... (przysnil mi sie on zeszlej nocy :D hehe )
I tak pewnie po 2 dniach okaze sie znowu ze to jednak nie ten dajacy zyski system.... ZNOWU hehe :)
No ale najwazniejsze to sie nie poddawac :)

Pozdrawiam Panowie :) i Panie :)

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

ktosktos witam nowego ?? kolege ;) ..... ja Ci powiem jedno , jezeli posiedzisz troszeczke na forum i poczytasz watki dla poczatkujacych itp dojdziesz do wniosku ze zaplaciles ponad 1200zl za cos co mogles miec za darmo przy odrobinie wysiłku ;) ..... a przeciez zgodnie z zalozeniami takich szkolen powinienes juz siedziec na jakis egzotycznych wyspach i zbijac kokosy ;P ....

pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

ktosktos pisze:................
I teraz nasuwa sie pytanie.... jak osoba poczatkujaca moze robic idealne analizy techniczne ? Wystaczy jedno potkniecie i wszystkie wejscia beda bledne.... Definitywnie bylo za malo informacji na temat tego jak dokladnie robic analize.... no chyba ze ja jestem taki glupi ?

..................
Mialem w planach zakup tego szkolenia za 3999 zl.... no ale chyba jednak nie skorzystam....

No ale najwazniejsze to sie nie poddawac :)
..
Niczego przez kolejne szkolenia się nie nauczysz .
Lepiej przeznaczyć te pieniądze na depozyt z mikro lotami .
Tylko samodzielne testowanie i praktyka może coś wartościowego wnieść bo znajdziesz elementy różnych strategii które ty widzisz i najbardziej ci pasują, z tego można opracować własny system .Droga na skróty nie istnieje .
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

Arturro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Arturro »

Widzę, że sporo się dzieje przeciwko szkole-forex.

Ostatnio widziałem system Mini Power Forex. Do pobrania z netu. W filmiku opisuje miejsce, sygnał i czas wejscia w pozycje.

Ktoś już tego próbował?

Dodano po 2 godzinach 1 minutach:

http://www.youtube.com/watch?v=JbOuBPHgr_E mini power forex
"Choise, the problem is choise"

p_staszek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: p_staszek »

heh no stali bywalcy tego forum wiedzą że rzadko się udzielam ale ten temat mnie zaciekawił, a to wszystko za sprawą szkolenia postanowiłem sprawdzić dostępne w sieci materiały tego człowieka który jest trenerem, po zapoznaniu się z tymi materiałami nasuwa mi się pytanie. Czy po próbkach tego co w sieci można zobaczyć kolega cugan jeśli wolno mi tak powiedzieć zdecydował by się na coś takiego ?? raczej nie tak mi się przynajmniej wydaje dlaczego ?? bo posiada wiedzę i jest w stanie stwierdzić kto kogo chce wydymać, natomiast ci którzy gdzieś usłyszeli o FX lub są tym tematem zafascynowani idą trochę na ślepo w ramiona tego szkoleniowca ponieważ wiedzę podstawowa w przystępny sposób otrzymują natomiast jeśli chodzi o trejding to trzeba sobie powiedzieć konkretnie że jeśli sami nie pojmiecie i nie nauczycie się tego to nikt wam złotego grala nie da można kogoś poprowadzić i pomóc mu ogarnąć temat ale nie w taki sposób pozatym następne sprawa oglądając rekomendacje tych ludzi i słysząc że ktoś jest fantastyczny bo pokazał mi jak robić zlecenia oczekujące to wybaczcie ale świadczy to tylko o żenująco niskiej wiedzy tego super wyszkolonego jak mniemam człowieka który teraz dzięki temu jest kilerem każdego broka mało tego sam trener pisze tutaj w listach do swoich owieczek że zainkasował 40 K to ja się pytam "cugan" czy to jest dużo proszę mi wybaczyć że pije do cugana ale jakoś jego postrzegam za człowieka który z tego żyje zatem jego zdanie dla was jest chyba dość mocno opiniotwórcze ja ze swojej strony powiem tylko tyle "dupy mi nie urwało" widząc zysk za 2011 tego człowieka chciałbym tylko napisać dla tych którzy śledzą wątek i mają zamiar uczestniczyć w tych zajęciach dajcie sobie siana zainwestujcie w siebie w wiedze i pasję jaka jest FX dla tych którzy zarabiają nie twierdzę że ten człowiek to gość który robi banana na rachunku ale widząc jego działanie mogę stwierdzić jedno nie wymyslich chłop niczego nowego czego bym nie wiedział natomiast sugerując innym aby dzięki temu zarabiali to krzywda oczywista ale na tym wydaje mi sie cały pic polega żeby tych którym najbardziej zależy pokazać światełko w tunelu które i tak zgaśnie samo. Ponieważ sztuka inwestowania to złożona rzecz i na czynniki które umożliwiają ciągłe zarabianie wpływ mają przeróżne aspekty które nie każdy jest w stanie pojąć lub nie każdy ma ku temu predyspozycje

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

pytanie ktory pit szanowny kolega widzial
za forex moze i faktycznie cieniutko
ale za szkolenie to bedzie z pol miliona ;)

nie ma to jak robic biznes na mowieniu o nim zamiast na biznesie

zawsze bylem pelen podziwu dla nieskonczonej rzeszy naiwniaczkow
kiyosaki to pieknie ujal
chcesz nauczyc sie jezdzic to lec do zawodowych kierwocow
chcesz nauczyc sie klasc cegly to idz do murarza
tylko czemu przyszly kierowca uczy sie jezdzic od murarza a przylysz murarz klasc cegly od kierowcy

taka moja mala dygresja

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

ktosktos pisze:I teraz nasuwa sie pytanie.... jak osoba poczatkujaca moze robic idealne analizy techniczne ? Wystaczy jedno potkniecie i wszystkie wejscia beda bledne.... Definitywnie bylo za malo informacji na temat tego jak dokladnie robic analize.... no chyba ze ja jestem taki glupi ?
Dzięki za rzeczową wypowiedź. Odpowiadając na Twoje pytanie, nawet bardzo doświadczona osoba nie jest w stanie robić analiz w głowie. Za dużo danych wejściowych i tak jak piszesz, niezwykle łatwo o pomyłkę gdy liczy się na oko. Informacje jak się to robi można przekazać np. schematem blokowym na jednej kartce A4, tak aby było do czego odnieść się w przyszłości, przecież nie będziesz tego wszystkiego zapamiętywał? To że szkolący woli godzinami opowiadać zamiast dać dokument nie wynika z tego, że nie stać go na sekretarkę, która by to raz porządnie spisała. Przestań winić siebie, Twoje wątpliwości są jak najbardziej na miejscu. Niestety cała prawda jest bardziej bolesna. Na tych szkoleniach nie było żadnych przydatnych w tradingu informacji a szkolący nigdy pieniędzy na rynku nie zarobił i na pewno nie zarobi.
Obrazek
Unfortunately, more to come

ODPOWIEDZ