AliorTrader - ECN.
Re: Korzystales z programu w jakis niestandardowy sposob?
Panie Karolu wykonałem te czynności.MaRCHeW pisze:Witam.
Spróbuj odinstalować platformę sposobem opisanym w jednym z moich postów: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... start=1030adar pisze:Korzystałem z platformy w bardzo prosty sposób.
W okresie kiedy zablowali mi wykresy miałem 3 pulpity, w nich wykresy, do wykresu jeden podstawowy wskaźnik, to wszystko.
Na początku (korzystam z platformy od maja 2011) miałem więcej pulpitów, około 6, ale ponieważ platforma nie jest wydolna, występuje wiele rozłączeń i różnych problemów, to uprościłem analizę do absolutnie niezbędnego minimum. Zrezygnowałem nawet z nanoszenia obiektów na wykresy, ze wszystkiego z czego się dało zrezygnować, aby nie obciążać aplikacji.
Zainstaluj (jeżeli go nie masz) najnowszy .NET Framework ze strony Microsoftu: http://www.microsoft.com/downloads/pl-p ... 86f32c0992
Na końcu zainstaluj ponownie Alior Tradera (real i demo). Sprawdź czy na demo ten problem też występuje.
Daj znać czy to coś pomogło.
BTW. Bym mógł Ci coś więcej pomóc potrzebuje jednak Twoje pulpity jakie masz uruchomione w Alior Traderze. Z tego co piszesz nie ma na nich nic cennego także, możesz spokojnie je tutaj załączyć.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Wersja ALior DEMO chodzi, wykresy są.
Wersja Alior REAL chodzi, ale bez wykresów.
Treść maili które otrzymałem z Alior, to że nie chcą mi pomóc, nie chcą ze mną rozmawiać, nie chcą kontaktować się ze mną, wskazuje że Alior rzeczywiście blokuje mi wykresy.
Minimum przyzwoitości to uprzedzenie klienta o takiej decyzji, podanie przyczyn blokady, oraz terminu (ewentualnego?) odblokowania. Nie otrzymałem choćby jednej z tych informacji.
Witam.
Jest pytanie dlaczego odcięli Ci tylko wykresy , a nie np. całe konto? Nie uwierzę w to, tak jak piszesz, że bez uprzedzenia, bez powodu Alior zablokował Ci wykresy, bo nie ma w tym kompletnie sensu.
Musieli mieć jakiś poważny powód by to zrobić. Kij ma zawsze dwa końce. Jak znam, życie na pewno przedstawiasz nam tylko wygodne dla Ciebie informacje, bo jak narazie nie otrzymałem od Ciebie tych informacji o jakie Cię prosiłem tu na forum i na PM by pomóc Ci rozwiązać problem.
Być może exception jaki otrzymujesz w Alior Traderze powoduje jakieś błędy po stronie serwera i na pewno ktoś z Aliora w tej sprawie się z Tobą kontaktował. Jeżeli im też nie przekazałeś informacji o jakie Cię prosili to raczej nie liczyłbym, że odblokują Ci wykresy.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Jeżeli demo chodzi, a na realu nie wyskakuje już błąd, który przedstawiłeś na forum to teraz pozostaje Ci tylko kontakt z Aliorem w celu odblokowania wykresów.adar pisze:Panie Karolu wykonałem te czynności.
Wersja ALior DEMO chodzi, wykresy są.
Wersja Alior REAL chodzi, ale bez wykresów.
Tak jak Ci napisałem na PM, jest możliwość zablokowania wykresów z poziomu Back Office Alior Tradera i jak widać po mailach jakie otrzymałeś takie działania podjął Alior.adar pisze:Treść maili które otrzymałem z Alior, to że nie chcą mi pomóc, nie chcą ze mną rozmawiać, nie chcą kontaktować się ze mną, wskazuje że Alior rzeczywiście blokuje mi wykresy.
Minimum przyzwoitości to uprzedzenie klienta o takiej decyzji, podanie przyczyn blokady, oraz terminu (ewentualnego?) odblokowania. Nie otrzymałem choćby jednej z tych informacji.
Jest pytanie dlaczego odcięli Ci tylko wykresy , a nie np. całe konto? Nie uwierzę w to, tak jak piszesz, że bez uprzedzenia, bez powodu Alior zablokował Ci wykresy, bo nie ma w tym kompletnie sensu.
Musieli mieć jakiś poważny powód by to zrobić. Kij ma zawsze dwa końce. Jak znam, życie na pewno przedstawiasz nam tylko wygodne dla Ciebie informacje, bo jak narazie nie otrzymałem od Ciebie tych informacji o jakie Cię prosiłem tu na forum i na PM by pomóc Ci rozwiązać problem.
Być może exception jaki otrzymujesz w Alior Traderze powoduje jakieś błędy po stronie serwera i na pewno ktoś z Aliora w tej sprawie się z Tobą kontaktował. Jeżeli im też nie przekazałeś informacji o jakie Cię prosili to raczej nie liczyłbym, że odblokują Ci wykresy.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Po pierwszy moim poście informującym, iż Alior blokuje mi wykresy, Pan Marchewka stwierdził, iż to błąd oprogramowania a nie blokowanie wykresów przez Alior. Na jakiej podstawie Panie Karolu był Pan przekonany że nie piszę prawdy?MaRCHeW pisze:Witam.
Tak jak Ci napisałem na PM, jest możliwość zablokowania wykresów z poziomu Back Office Alior Tradera i jak widać po mailach jakie otrzymałeś takie działania podjął Alior.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
W drugim poście przedstawiłem 3 maile od Alior, z których każdy jednoznacznie wskazuje, iż Alior blokuje mi wykresy. Mimo to Pan Marchewka nadal w to nie wierzył i prosił o sprawdzenie oprogramowanie, co uczyniłem.
Pan Marchewka chce moje pulpity, wiedząc (bo o tym już pisałem) iż są na nich tylko wykresy i jeden podstawowy wskaźnik.
Zatem kolejna hipoteza Pan Marchewki jest taka, że moje pulpity niszczą serwer Aliora.
To może mała zgaduj zgadula, zgadnijmy dlaczego moje pulpity są takie groźne dla serwera, że aż zostałem pozbawiony wyświetlania wykresów przez Alior?
Niestety, są tylko dwie opcje do wyboru, bo z niczego innego oprócz wykresów i wskaźnika RSI nie korzystam. Zatem:
Opcja 1: Za to że używam wykresów świeczkowych i wykresów liniowych zostałem pozbawiony przez BM Alior wyświetlania wykresów.
Opcja 2: Za to że używam wskaźnika RSI wbudowanego w aplikacji Alio Trader, BM Alior zablokowało mi wyświetlanie wykresów.
Za czym Pan obstawia Panie Karolu?
Bardzo dużo osób używa wykresow świeczkowych, wykresów liniowych, wskaźnika RSI, na pewno będą ciekawi co też powoduje błędy po stronie serwera.
Od początku Panie Karolu nie wierzył Pan w to co piszę, ma Pan do tego prawo.
Ale protestuję przeciwko prowadzeniu seansu dyskredytacji mojej osoby, ciągłemu zarzucania mi że piszę nieprawdę.
Dlatego tak oto brzmi moja odpowiedź:
Mogę przedstawić jakiejś osobie całą dokumentację sprawy blokowania wykresów przez Alior: pliki, pulpity, maile ...
Osobie wyznaczonej spośród uczestników forum udostępnię wszystkie zródłowe materiały tyczące blokowania wykresów przez Alior.
Wyznaczoną osobę zaproszę do siebie i będzie mogła przekopiować te materiały (z mojego PC). I być potem arbitrem w sprawie. Jestem z Kielc.
Inna opcja, zdaje się bardzo bliska Panu Karolowi, ale według mnie "drastyczna".
Pan Karol chce przedstawienia na forum wszystkich plików i wszystkich maili tyczących blokowania wykresów przez Alior.
Obawiam się że po takim zdarzeniu BM Alior straci na wizerunku, i za to będzie mnie szykanować, może nawet wykluczy mnie z grona swoich klientów (już mam zablokowane wykresy).
Maile zajęłyby sporo miejsca na forum (kilka postów, nie jeden), więc chyba byłaby potrzebna specjalna zgoda kogoś zarządzającego forum, tak abym nie przekroczył regulaminu.
Istnieje jeszcze inne rozwiązanie, znacznie mniej drastyczne, nazwijmy go "neutralne".
Otóż przez kilka dni mogę wstrzymać się z zamieszczaniem materiałów dokumentujących sprawę blokowania wykresów przez Alior.
W tym czasie Alior zakończy proces analizowania mojego połączenia i przywróci mi wykresy, znajdzie formułkę zakończenia sprawy, pozwalającą wyjść z twarzą.
A wtedy ja, z nadzieją dobrej współpracy w przyszłości, zrezygnuję z publikacji wszystkich materiałów, o które teraz dopomina się Pan Marchewka.
Za którą wersją opowiada się Pan, Panie Karolu?
Z szacunkiem, Pana zdanie jest najważniejsze w tej sprawie.
BM Alior Bank od 2012.02.21 blokuje mi wyświetlanie wykresów na platformie Alior Trader. Używałem wyłącznie wykresów świecowych, wykresów liniowych i wskaźnika RSI. Absolutnie niczego więcej. Alior zablokował mi wykresy bez uprzedzenia. Pomóżcie ...
Czytam i nie wierze, bo cała sprawa to jeden wielki absurd. Jeśli to prawda to wyłączenie wykresów klientowi bo coś lub tamto jest przejawem niekompetencji Aliora i cały ten wspaniały pro trader można do śmietnika wrzucić.
Adar mała rada dla ciebie daj sobie spokój z aliorem i tyle. Ja u nich wytrzymałem z miesiąc może - przypomniałem sobie o nich dopiero w tym tyg jak mi pit przyszedł ;D
Adar mała rada dla ciebie daj sobie spokój z aliorem i tyle. Ja u nich wytrzymałem z miesiąc może - przypomniałem sobie o nich dopiero w tym tyg jak mi pit przyszedł ;D
adar mam dla Ciebie dokładnie taką samą radę jak Aekold. Byłem jedną z pierwszych osób, która z wywalonym jęzorem przyleciała do aliora podpisać umowę. platforma taka sobie, ale ta wygoda natychmiastowej dostępności środków na koncie była rewelacyjna. Po tysiącu rozłączeń skapitulowałem.... świetny produkt, ale w wersji pre-alfa jak na razie...
Witam.
Jestem jedyną osobą na tym forum, która może Ci pomóc i taką chęć pomocy wyraziłem. Jednak bym mógł Ci pomóc potrzebuje więcej informacji dotyczących błędu w aplikacji, który pojawia się u Ciebie. Potrzebuję te informacje bym mógł go odtworzyć u siebie i przesłać informacje do PFSoft.
Poprosiłem Cię byś mi przesłał swoje pulpity, które używasz/używałeś zanim Alior zablokował Ci wykresy, a także byś mi podał system operacyjny oraz konfiguracje sprzętową jaką używasz do uruchamiania aplikacji Alior Trader.
Nic od Ciebie nie dostałem. Także tak jak Ci napiałem więcej dla Ciebie zrobić nie mogę.
Jeżeli nie chcesz mi podać tych informacji to dla mnie jest coś nie tak ale nie mam zamiaru w to wnikać. Twoja sprawa, bo to Ty masz wyłączone wykresy.
Także z mojej strony EOT. Nie będę poświęcał swojego czasu by Ci pomóc jak sam tego nie chesz. Nie mam w tym kompletnie interesu.
Zawsze też możesz zrobić tak jak poradzili Ci koledzy Aekold i Ramaso. Nikt przecież na siłę w Aliorze Cię nie trzyma.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie bardzo rozumiem Twoje działania i do czego zmierzasz.adar pisze:Po pierwszy moim poście informującym, iż Alior blokuje mi wykresy, Pan Marchewka stwierdził, iż to błąd oprogramowania a nie blokowanie wykresów przez Alior. Na jakiej podstawie Panie Karolu był Pan przekonany że nie piszę prawdy?MaRCHeW pisze:Witam.
Tak jak Ci napisałem na PM, jest możliwość zablokowania wykresów z poziomu Back Office Alior Tradera i jak widać po mailach jakie otrzymałeś takie działania podjął Alior.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
W drugim poście przedstawiłem 3 maile od Alior, z których każdy jednoznacznie wskazuje, iż Alior blokuje mi wykresy. Mimo to Pan Marchewka nadal w to nie wierzył i prosił o sprawdzenie oprogramowanie, co uczyniłem.
Pan Marchewka chce moje pulpity, wiedząc (bo o tym już pisałem) iż są na nich tylko wykresy i jeden podstawowy wskaźnik.
Zatem kolejna hipoteza Pan Marchewki jest taka, że moje pulpity niszczą serwer Aliora.
To może mała zgaduj zgadula, zgadnijmy dlaczego moje pulpity są takie groźne dla serwera, że aż zostałem pozbawiony wyświetlania wykresów przez Alior?
Niestety, są tylko dwie opcje do wyboru, bo z niczego innego oprócz wykresów i wskaźnika RSI nie korzystam. Zatem:
Opcja 1: Za to że używam wykresów świeczkowych i wykresów liniowych zostałem pozbawiony przez BM Alior wyświetlania wykresów.
Opcja 2: Za to że używam wskaźnika RSI wbudowanego w aplikacji Alio Trader, BM Alior zablokowało mi wyświetlanie wykresów.
Za czym Pan obstawia Panie Karolu?
Bardzo dużo osób używa wykresow świeczkowych, wykresów liniowych, wskaźnika RSI, na pewno będą ciekawi co też powoduje błędy po stronie serwera.
Od początku Panie Karolu nie wierzył Pan w to co piszę, ma Pan do tego prawo.
Ale protestuję przeciwko prowadzeniu seansu dyskredytacji mojej osoby, ciągłemu zarzucania mi że piszę nieprawdę.
Dlatego tak oto brzmi moja odpowiedź:
Mogę przedstawić jakiejś osobie całą dokumentację sprawy blokowania wykresów przez Alior: pliki, pulpity, maile ...
Osobie wyznaczonej spośród uczestników forum udostępnię wszystkie zródłowe materiały tyczące blokowania wykresów przez Alior.
Wyznaczoną osobę zaproszę do siebie i będzie mogła przekopiować te materiały (z mojego PC). I być potem arbitrem w sprawie. Jestem z Kielc.
Inna opcja, zdaje się bardzo bliska Panu Karolowi, ale według mnie "drastyczna".
Pan Karol chce przedstawienia na forum wszystkich plików i wszystkich maili tyczących blokowania wykresów przez Alior.
Obawiam się że po takim zdarzeniu BM Alior straci na wizerunku, i za to będzie mnie szykanować, może nawet wykluczy mnie z grona swoich klientów (już mam zablokowane wykresy).
Maile zajęłyby sporo miejsca na forum (kilka postów, nie jeden), więc chyba byłaby potrzebna specjalna zgoda kogoś zarządzającego forum, tak abym nie przekroczył regulaminu.
Istnieje jeszcze inne rozwiązanie, znacznie mniej drastyczne, nazwijmy go "neutralne".
Otóż przez kilka dni mogę wstrzymać się z zamieszczaniem materiałów dokumentujących sprawę blokowania wykresów przez Alior.
W tym czasie Alior zakończy proces analizowania mojego połączenia i przywróci mi wykresy, znajdzie formułkę zakończenia sprawy, pozwalającą wyjść z twarzą.
A wtedy ja, z nadzieją dobrej współpracy w przyszłości, zrezygnuję z publikacji wszystkich materiałów, o które teraz dopomina się Pan Marchewka.
Za którą wersją opowiada się Pan, Panie Karolu?
Z szacunkiem, Pana zdanie jest najważniejsze w tej sprawie.
Jestem jedyną osobą na tym forum, która może Ci pomóc i taką chęć pomocy wyraziłem. Jednak bym mógł Ci pomóc potrzebuje więcej informacji dotyczących błędu w aplikacji, który pojawia się u Ciebie. Potrzebuję te informacje bym mógł go odtworzyć u siebie i przesłać informacje do PFSoft.
Poprosiłem Cię byś mi przesłał swoje pulpity, które używasz/używałeś zanim Alior zablokował Ci wykresy, a także byś mi podał system operacyjny oraz konfiguracje sprzętową jaką używasz do uruchamiania aplikacji Alior Trader.
Nic od Ciebie nie dostałem. Także tak jak Ci napiałem więcej dla Ciebie zrobić nie mogę.
Jeżeli nie chcesz mi podać tych informacji to dla mnie jest coś nie tak ale nie mam zamiaru w to wnikać. Twoja sprawa, bo to Ty masz wyłączone wykresy.
Także z mojej strony EOT. Nie będę poświęcał swojego czasu by Ci pomóc jak sam tego nie chesz. Nie mam w tym kompletnie interesu.
Zawsze też możesz zrobić tak jak poradzili Ci koledzy Aekold i Ramaso. Nikt przecież na siłę w Aliorze Cię nie trzyma.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dziwna sprawa z tym kolesiem nieco, normalnie kazdy kto mialby jakies takie problemy szukajac pomocy na takim forum raczej nie udaje madrzejszego tylko robi to co proponuje mu osoba ktora chce pomoc a tu kolega jakies wyznaczanie osob zaczyna jakis arbitraż czy cos, chyba przyznacie że to nie zbyt naturalne zachowanie dla osoby szukajacej faktycznej pomocy.
ps. jako ze chyba jeszcze na topie sa teorie spiskowe to moze cos wymysle: jakas konkurencja sabotuje platforme aliora i stad takie problemy mają klienci z tymi polaczeniami ?
ps. jako ze chyba jeszcze na topie sa teorie spiskowe to moze cos wymysle: jakas konkurencja sabotuje platforme aliora i stad takie problemy mają klienci z tymi polaczeniami ?

Oczywistym jest że przywrócić zablokowane wykresy może jedynie pracownik BM Alior.MaRCHeW pisze:Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Panie Marchewka, czy jest Pan pracownikiem Alior?
Alior nie uprzedził mnie o zablokowaniu wykresów.
Alior nie podał przyczyny blokady wykresów.
Alior po zablokowaniu wykresów nie prosi mnie o żadne informacje odnośnie systemu, łącza, komputera, pliki ...
Po zablokowaniu wykresów zero kontaktu z Alior.
Pracownikowi Alior mogę natychmiast przekazać wszystkie materiały i informacje służące rozwiązaniu sprawy. Ale Alior, mimo moich próśb o pomoc i informacje wyjaśniające, nie kontaktuje się ze mną.
Chodzi o to, aby najpierw Alior podał rzeczywistą przyczynę dla której blokuje mi wykresy, potem można szukać rozwiązania sprawy, snucie zaś domysłów bez podstawowych informacji od Alior ma taki sens jak szukanie igły w stoku siana.
Alior powinien informować o problemach jakie stwarza połączenie, jeśli rzeczywiście stwarza.
Alior powinien informować klienta o wyłączaniu wykresów, z wyprzedzeniem.
Każdemu klientowi Alior należy się wyjaśnienie dlaczego ma zablokowane wykresy.
Jeśli występuje problem, to klient winien otrzymać pomoc od Alior.
Alior powienien traktować swoich klientów z szacunkiem ..
BM Alior Bank od 2012.02.21 blokuje mi wyświetlanie wykresów na platformie Alior Trader. Używałem wyłącznie wykresów świecowych, wykresów liniowych i wskaźnika RSI. Absolutnie niczego więcej. Alior zablokował mi wykresy bez uprzedzenia. Pomóżcie ...