AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

esperer34 pisze:dziwna sytuacja...
Generalnie radzę każdemu robienie analiz na innych platformach,a podstawowa platforma czysta do transakcji...
To jest tylko technika i nie wiadomo co będzie..
Miałem sytuację w Saxobanku że jak ostro wywijałem na wykresach to na 2 tygodnie zblokowałem platformę i nikt nie wiedział co się stało...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
adar pisze:Po włączeniu programu, w miejscach gdzie powinny być wykresy nie ma nic, jest po prostu pusto. Tak jest w przypadku każdego pulpitu, również tych, które zawiera instalka.

Ponadto w menu brakuje opcji tyczącej wykresów.
Panele: rachunek, otwarte pozycje, zlecenia bieżące, złóż zlecenie ... są widoczne i działają.
Czy mógłbyś załączyć swój pulpit lub pulpity, które używasz w Alior Traderze oraz screenshot Twojego Alior Tradera? Postaram się zlokalizować problem u siebie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
tequila
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tequila »

Generalnie jest tak jak ZZ pisze.
Wszystko z platformą jest wporządku, przy założeniu że używamy jej tylko do składania zleceń, ewentualnie goły wykres. Dodatkowe "bajery" do wykresu spowalniają platformę i utrudniają handel.
Przy takim założeniu powinno śmigać - sprawdzone wielokrotnie.
Na innym kompie mam platformę ze wskaźnikami i wieloma interwałami, i przyznam się, że wtedy faktycznie dochodzi do zrywania połączenia.
Należy zatem znaleźć sobie do analiz coś innego np. jakieś demo i po kłopocie.

Dziwi mnie że wiele osób podchodzi do tak poważnego rynku jak dzieci, a potem jest płacz i pretensje do wszystkich tylko nie do samego siebie.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

adamcio pisze:sobie do analiz coś innego np. jakieś demo
Przypomnę Ci ,że często wykresy z demo się różnią od wykresów real..

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

adamcio pisze:Generalnie jest tak jak ZZ pisze.
Wszystko z platformą jest wporządku, przy założeniu że używamy jej tylko do składania zleceń, ewentualnie goły wykres. Dodatkowe "bajery" do wykresu spowalniają platformę i utrudniają handel.
Przy takim założeniu powinno śmigać - sprawdzone wielokrotnie.
Na innym kompie mam platformę ze wskaźnikami i wieloma interwałami, i przyznam się, że wtedy faktycznie dochodzi do zrywania połączenia.
Należy zatem znaleźć sobie do analiz coś innego np. jakieś demo i po kłopocie.

Dziwi mnie że wiele osób podchodzi do tak poważnego rynku jak dzieci, a potem jest płacz i pretensje do wszystkich tylko nie do samego siebie.
Coś moze i jest w tym co piszesz ale gdyby tak mialo byc po całosci ze tylko handel a analiza gdzie indziej to po pierwsze mogli by to gdzies napisac i po drugie na co mozliwosc dodawania wskaznikow do wykresu na takiej platformie czyż nie tak ?? Najlepsze jest to że ja sam tak chyba intuicyjnie od paru lat korzystam z kilku platform i demek do analizy a zlecenia faktycznie skladam prawie z gołego wykresu i zadnych problemow nie mam (fakt ze nie jest to platforma aliora) a tak poza tym to trzymam za nich kciuki żeby tu na forum same tylko pozytywne posty na ich temat ludziska smarowali :wink:

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

Cadermo pisze:
adamcio pisze:sobie do analiz coś innego np. jakieś demo
Przypomnę Ci ,że często wykresy z demo się różnią od wykresów real..
a spready też sie różnią? np na realu rzeczywiscie jest 0,7 na gbpjpy?

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Damian77 pisze:a spready też sie różnią? np na realu rzeczywiscie jest 0,7 na gbpjpy?
Zależy od brokera . Nie jestem w stanie CI tego sprawdzić ,bo nie mam demo.

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

Cadermo pisze:
Damian77 pisze:a spready też sie różnią? np na realu rzeczywiscie jest 0,7 na gbpjpy?
Zależy od brokera . Nie jestem w stanie CI tego sprawdzić ,bo nie mam demo.
chodziło mi o aliora real

adar
Bywalec
Bywalec

Korzystales z programu w jakis niestandardowy sposob?

Nieprzeczytany post autor: adar »

Korzystałem z platformy AliorTrader w bardzo prosty sposób.
W okresie kiedy zablokowali mi wykresy miałem 3 pulpity, w nich wykresy, do wykresu jeden podstawowy wskaźnik, to wszystko.
Na początku (korzystam z platformy od maja 2011) miałem więcej pulpitów, około 6, ale ponieważ platforma nie jest wydolna, są błędy, występuje wiele rozłączeń i różnorakich problemów, to uprościłem analizę do absolutnie niezbędnego minimum. Zrezygnowałem z nanoszenia obiektów na wykresy, ze wszystkiego z czego się dało zrezygnować, po to aby nie obciążać aplikacji.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: Korzystales z programu w jakis niestandardowy sposob?

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
adar pisze:Korzystałem z platformy w bardzo prosty sposób.
W okresie kiedy zablowali mi wykresy miałem 3 pulpity, w nich wykresy, do wykresu jeden podstawowy wskaźnik, to wszystko.
Na początku (korzystam z platformy od maja 2011) miałem więcej pulpitów, około 6, ale ponieważ platforma nie jest wydolna, występuje wiele rozłączeń i różnych problemów, to uprościłem analizę do absolutnie niezbędnego minimum. Zrezygnowałem nawet z nanoszenia obiektów na wykresy, ze wszystkiego z czego się dało zrezygnować, aby nie obciążać aplikacji.
Spróbuj odinstalować platformę sposobem opisanym w jednym z moich postów: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... start=1030

Zainstaluj (jeżeli go nie masz) najnowszy .NET Framework ze strony Microsoftu: http://www.microsoft.com/downloads/pl-p ... 86f32c0992

Na końcu zainstaluj ponownie Alior Tradera (real i demo). Sprawdź czy na demo ten problem też występuje.

Daj znać czy to coś pomogło.

BTW. Bym mógł Ci coś więcej pomóc potrzebuje jednak Twoje pulpity jakie masz uruchomione w Alior Traderze. Z tego co piszesz nie ma na nich nic cennego także, możesz spokojnie je tutaj załączyć.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ