AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

adar pisze:Oczywistym jest że przywrócić zablokowane wykresy może jedynie pracownik BM Alior.
Panie Marchewka, czy jest Pan pracownikiem Alior?

Alior nie uprzedził mnie o zablokowaniu wykresów.
Alior nie podał przyczyny blokady wykresów.
Alior po zablokowaniu wykresów nie prosi mnie o żadne informacje odnośnie systemu, łącza, komputera, pliki ...
Po zablokowaniu wykresów zero kontaktu z Alior.
Pracownikowi Alior mogę natychmiast przekazać wszystkie materiały i informacje służące rozwiązaniu sprawy. Ale Alior, mimo moich próśb o pomoc i informacje wyjaśniające, nie kontaktuje się ze mną.
Chodzi o to, aby najpierw Alior podał rzeczywistą przyczynę dla której blokuje mi wykresy, potem można szukać rozwiązania sprawy, snucie zaś domysłów bez podstawowych informacji od Alior ma taki sens jak szukanie igły w stoku siana.
Chłopie Karol chce Tobie bezinteresownie pomoc,a Ty narzekasz..
Zrozum że to wszystko dopiero w Polsce rusza i może być tak że Alior sam nie wie co się stało.Karol ma już doświadczenie.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: keeeper »

Witam, czy komuś udało się uruchomić platforme Aliortrader na linuxie?
Obrazek
Obrazek

ajsw
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ajsw »

keeeper pisze:Witam, czy komuś udało się uruchomić platforme Aliortrader na linuxie?
Sam jestem ciekaw. Mi udało się tylko uruchomić na virtualnej maszynie.

blochu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: blochu »

witam.
Od okolo 2 tygodni mam rachunek real w aliorze. wczesniej przez jakies 5 miechow testowalem demo. Zalorzylem konto real wiedzac o pewnych niedociagnieciach w dzialaniu platformy (wiedza z forum + moja z demo).
Jak narazie jestem zadowolony- PLUSY:
1,zlecenia wchodza natychmiastowo,
2,spredy super - jeszcze mniejsze niz na demo,a myslalem ze na demo sa jakies nierealne, poniwaz jednoczesnie testowalem FXPRO gdzie spred byl naprzyklad 1,2 pipsa a na aliorze 0,3pipsa.czyli maja chyba lepszych dostawcow plynnosci.
Minusy:
1.rozlaczanie platformy- przez te dwa tygodnie rozlaczylo mnie 4 razy to fakt. ale nie mialem zadnych problemow z ponownym polaczeniem. nie mialem ani razu sytuacji o ktorej czytalem na forum ze trzeba bylo sie 20 razy laczyc po takim zerwaniu. u mnie za kazdym razem polaczenie bylo odnawiane z 1 razem. zerwania mialy miejsce o roznych godzina , ale nigdy akurat nie na danych, o czym tez czytalem ze komus ciagle na danych rozlacza.
2. prowizja- powiem tak : gdyby prowizja byla caly czas na takim poziomie jak teraz(3miechy promocji) to jak dla mnie bylo by wporzo, biorac pod uwage naprawde super male spredy.

Na koniec chcialem powiedziec ze sa to moje doswiadczenie po dwoch tygodniach, takze okres ten nie jest dlugi. zobaczymy jak bedzie dalej.
nie pisze tego komentarza aby j bronic aliora, a jedynie podzielic sie moimi dotychczasowymi doswiadczeniemi. Zobaczymy czy za jakis 1 miesiac moja opinia o tym brokerze bedzie nadal pozytywna!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

blochu pisze:2,spredy super - jeszcze mniejsze niz na demo,a myslalem ze na demo sa jakies nierealne, poniwaz jednoczesnie testowalem FXPRO gdzie spred byl naprzyklad 1,2 pipsa a na aliorze 0,3pipsa.czyli maja chyba lepszych dostawcow plynnosci.
Za to prawie 2 razy większą prowizję.... ;)

edit:
zz, nie chcę tu robić off-topicu więc odpowiem na PW.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2012, 20:39 przez raposo, łącznie zmieniany 1 raz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

raposo pisze:Za to prawie 2 razy większą prowizję....
Raposo zapłacę dwa razy większą prowizję jeżeli uporają się z freezów datafeedu i paroma innymi rzeczami,a to prędzej czy póżniej nastąpi...// to jest kwestia czasu i oczywiste ponieważ wszędzie na świecie to działa poza Polską....//
Co nie znaczy że jak Dukascopy Bank nie wejdzie do Polski i wprowadzi Polską platformę nie będę z niej korzystał///,wprost przeciwnie każdemu polecę przetestować i założyć konto.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

szpakv
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szpakv »

Witam,
chciałbym Was zapytać czy również nie możecie modyfikować linii poziomów Fibo na "Fibonacci Expansion"? W ustawieniach można zmienić wartości, natomiast na wykresie nowe poziomy się nie pojawiają.

stanley
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stanley »

Ja ma takie pytanie do forumowiczów :) co bardziej polecacie założyć konto real w Dunkascopy Europe czy w Aliorze? pomijając fakt języka i komunikacji z doradcami/opiekunami ( grać będę tylko na głównych walutach w obu brokerach dostępnych)
Obie platformy firmują się 0 pipsowymi spredami
Jak jest z prowizjami ?
Alior ma teraz 0.005 % wartości transakcji do grudnia ( potem 0.0075%)
Dunkascopy 3.36USD za lot czyli 100 000 (czyli 0.00336% ? na transakcje licząc jak w Aliorze )
to wychodzi ze Alior ma aż o tyle większa(bez promocji) prowizję? czy źle liczę?
a jakieś inne uwagi odnośnie tych platform? czy ktoś testował je obie ? macie jakieś sugestie ?
Ostatnio zmieniony 16 mar 2012, 21:49 przez stanley, łącznie zmieniany 1 raz.

blochu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: blochu »

Koszty tranzakcjin sa bardzo wazne. jest to bezdyskusyjne. Ale jesli nie znasz jezyka jest to moim zdaniemn spory minus , szczegolnie jesli dojdzie do jakis nieprzyjemnych zdazen. Po drugie rodzimego brokera mamy na miejscu, czyli jesli bedzie trzeba do niego sie udac osobiscie to nie bedzie jakis duzy koszt. Po trzecie: to co dla mnie bylo bardzo wazne w wyborze brokera to to czy wystawia on pita!! A u zagranicznych brokerow raczej go nie dostaniesz. A chyba wiesz w jakim dzikim kraju zyjemy..... nie po to siedze przed kompem godzinami, zbierajac pipsy aby mi jakis urzednik powiedzial ze zatailem dochody, czy cos w podobie... i nalozyl kare , ktora moglaby moze i nawet zabrac zyski jesli takie byly......
czytalem na forum ze chlopaki jak pita nie maja to biora wykaz tranzakcji jakie dokonali i natej podstawie sie rozliczaja. tyle ze po roku ostrego chandlowania to moga byc tysiace tranzakcji.....takze zycze powodzenia rozliczenia takiego pita.....

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

Alior ma teraz 0.005 % wartości transakcji do grudnia ( potem 0.0075%)
Dunkascopy 3.36USD za lot czyli 100 000 (czyli 0.0000336% ? na transakcje licząc jak w Aliorze )
Do tego bardzo ważna jest znajomość matematyki na poziomie gimnazjum plus odpowiednie posługiwanie się googlem lub czytanie ze zrozumieniem.
Twoje informacje i wyliczenia są błędne niestety.

ODPOWIEDZ