Sygnały transakcyjne na FOREX i kontrakty
- SygnalyTransakcyjne
- Stały bywalec
Minął kolejny miesiąc działania naszych strategii. W lutym wygenerowały one następujące wyniki:
- strategia na rynek FOREX 590$
- strategia trendowa TOWARY -2385$
Wyniki są uaktualniane na stronach sygnałów:
http://sygnalytransakcyjne.pl/sygnaly
- strategia na rynek FOREX 590$
- strategia trendowa TOWARY -2385$
Wyniki są uaktualniane na stronach sygnałów:
http://sygnalytransakcyjne.pl/sygnaly
Profesjonalny dostawca sygnałów transakcyjnych na rynki giełdowe, towarowe oraz FOREX.
"Your job as Professional Trader is to follow your rules."
Drugi powód jest jeszcze taki: dobry analityk może miec dobry system i dawac dobre sygnały ale jest kiepskim traderem.fx123 pisze:Ze względu na wysokie ryzyko systematyczne - rynkowe, czyli to na co nie ma sie wpływu. W przypadku krótkoterminowej spekulacji to ryzyko jest wysokie. Przeszłe wyniki nie gwarantują tych przyszłych.FELIX07 pisze: nie kumam dlaczego np. nie weźmiesz kredytu z Providenta ? - przecież oddasz bez problemu skoro system płaci ?
Obrazowo: to, że jedziesz dobrym niezawodnym samochodem, nie daje Ci gwarancji, że dojedziesz do celu, ze względu na wszystko inne np gwoździe na drodze, innych kierowców, pogodę itp itd.
Jednym z najlepszych sposobów radzenia sobie z tym ryzykiem, jest jego transfer. Sygnały, konta zarządzane, itp rozwiązania to narzędzia dla autorów systemów/zarządzających pozwalające czerpać zyski przy jednoczesnym przeniesieniu ryzyka na kogoś innego.
Jakkolwiek negatywnie to brzmi, to takie nie jest. Usługobiorcy godzą się na przejęcie ryzyka w zamian za możliwość zarobku. Coś za coś. Robią to ponieważ: a) sami nie potrafią zarobić b) nie mają na to czasu c) w celu dywersyfikacji
W tradingu umiejętności analityczne kłócą się z decyzyjnymi, stąd wejście na rynek (stres) osłabia możliwość analizy a stąd droga do strat.
Ale bez wejść, same sygnały - mogą być bardzo dobre. Dlatego "dawca" sygnałów nie musi być traderem. Nie musi nawet być człowiekiem.
Badania traderów
- SygnalyTransakcyjne
- Stały bywalec
Tak. Poprzez używanie słowa hipotetyczne zwracamy Klientom uwagę na to, że wynik prezentowany na stronie może być inny od tego osiągniętego na rachunku. Różnice te mogą wynikać z prowizji, poślizgów lub innych ograniczeń wynikających z usług konkretnego brokera (np ograniczenia z ustawianiem zleceń oczekujących blisko rynku).
Profesjonalny dostawca sygnałów transakcyjnych na rynki giełdowe, towarowe oraz FOREX.
Jezu...ludzie. Jak już czytam po raz kolejny o takich sygnałach to coś mnie trafia. Wydałem już raz na takie sygnały pieniądze, na stronie: zifx.com (prawie 500 zł) i jak się domyślacie, jaki był wynik?...całe szczęście, że nie inwestowałem wtedy realnymi pieniędzmi. Kupowałem też róż różne ebooki, strategie itp itd. Wszystko to tylko wywalanie pieniędzy w błoto.
Jeszcze raz w życiu mógłbym się skusić na takie sygnały, ale nie za 69 zł za Trail tygodniowy. Już wolę zapłacić 69 zł za abonament Cyfrowego Polsatu (miesięczny) i oglądać całymi dniami filmy na HBO i się opierdzielać, niż ten Trial i tracić realne ciężko zarobione pieniądze.
Więc jeżeli ten trial byłby chociaż miesięczny i za mniejszą kwotę to napewno się na niego skuszę i inni napewno też.
Dopiero co zaczynacie swoją działalność i odrazu byście chcieli zarabiać kilkaset złotych za jeden abonament. Poczekajcie trochę, dajcie dłuższe triale i tańsze. Jeżeli zaczniecie zarabiać dopiero za miesiąc lub dwa to coś się stanie.
Takie jest moje zdanie.
Dodano po 2 minutach:
Jeszcze przedstawcie ile pipsów dziennie, miesięcznie uzyskujecie (odejmując od wyniku te stratne pipsy), bo w tych kontraktach to ja się nie orientuję
Jeszcze raz w życiu mógłbym się skusić na takie sygnały, ale nie za 69 zł za Trail tygodniowy. Już wolę zapłacić 69 zł za abonament Cyfrowego Polsatu (miesięczny) i oglądać całymi dniami filmy na HBO i się opierdzielać, niż ten Trial i tracić realne ciężko zarobione pieniądze.
Więc jeżeli ten trial byłby chociaż miesięczny i za mniejszą kwotę to napewno się na niego skuszę i inni napewno też.
Dopiero co zaczynacie swoją działalność i odrazu byście chcieli zarabiać kilkaset złotych za jeden abonament. Poczekajcie trochę, dajcie dłuższe triale i tańsze. Jeżeli zaczniecie zarabiać dopiero za miesiąc lub dwa to coś się stanie.
Takie jest moje zdanie.
Dodano po 2 minutach:
Jeszcze przedstawcie ile pipsów dziennie, miesięcznie uzyskujecie (odejmując od wyniku te stratne pipsy), bo w tych kontraktach to ja się nie orientuję
- SygnalyTransakcyjne
- Stały bywalec
Odpowiednikiem pipsa na giełdzie jest tick. Wartość ticka w zależności od kontraktu na walutę różni się, ale przeważnie wynosi od ok. 10$ do 13$. Jeśli więc weźmiemy wynik strategii FOREX z lutego (509$) i podzielimy przez 11,50$ (średnia z 10$ i 13$) to wychodzi nam ok 44 ticki zysku.
Na nasze to 44.0 pips przy 1.0 locie. A kapitał już wynika z dźwigni... Dużo czy mało to już pojęcie względne. Gdyby przebiegało tak w długim okresie stabilnie bez znacznego DD to wg mnie OK.radi22 pisze:To jakoś mało, te 44 ticki.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- SygnalyTransakcyjne
- Stały bywalec
Właśnie zamieściliśmy nowy artykuł na temat bezpiecznego zarządzania kapitałem. Polecamy tę lekturę naszym Klientom oraz wszystkim zainteresowanym rynkiem terminowym oraz FOREX.
http://sygnalytransakcyjne.pl/edukacja/ ... -kapitalem
http://sygnalytransakcyjne.pl/edukacja/ ... -kapitalem