i baza

Wielkie dzięki za Twoje poprawki stref. Ten poziom na samej górze już poprawiłem jest widoczny. No i chyba powinien być dobry nie licząc tego że nad nim też jest poziom.pozytyw pisze:NiceFox sorry za bazgroły na Twoim skreenie.
Nie gram na tak wysokich interwałach (szukam czasem w nich kierunku) zwłaszcza z tak zróżnicowanymi cenami otwarcia i zamknięcia między świecami (ciężko dlatego tutaj wyznaczyć SD) ale ja zaznaczyłbym to w ten sposób jak poniżej.
Zielone wypełnienie - szukałbym na niższych TF wejścia (123, LT)
Czerwone wypełnienie - nie wchodziłbym (za mało wyraźne SD)
Ten poziom na samej górze też jest niepewny kiedy nie widzimy prawej strony bo cena ewidentnie w konsoli. Wchodząc w niego pewnie wyszedłbym po 2 czy trzeciej świecy (brak wyraźnej reakcji) i wszedłbym ponownie po reteście.
Co o tym myślisz NiceFox?
Dla mnie jest to wybicie z konsoli (ten poziom na saaamym dole). Z tego co pamiętam jak czytałem ten dziennik cena powinna iść w obranym kierunku, zmiana i w pewnym momencie powrót. Najlepiej gdyby Adam się wypowiedział.NiceFox pisze:Ta następna strefa na dole to opiera się na 5-ciu świeczkach dziennych więc nie wiem dlaczego mało wyraźne S/D ?
Oba zagrania dobre. Strefa widać że zareagowała. Te drugie to pod prąd.pozytyw pisze:
Ja dziś dwa zagrania na SL: -12 i -20. Pierwsze zagranie z oczekującego, bez żadnego RS, LT czyli dla mnie złamanie zasad. Jakoś mnie ten poziom kusił. Drugie zagranie lepsze bo oparte na wsparciu no ale niestety pawera wystarczyło tylko na 20p i cena spadła. Specjalnie nie przestawiałem na BE bo byłem pewny, że wraca przetestować zwłaszcza, że jeszcze wybiła ale niestety z nowo utworzonego dołka. Zastanawiam się nad ty czy nie ustawiać BE mimo wszystko a po wybiciu BE wypatrywać ponownie okazji do wejścia.
Tak jakby pod prąd te zagrania?