Pie
Coś w tym stylu ;dNowisz pisze:Rozkręcamy imprezę??
Hej pozytyw! Po co używasz separatora okresów?pozytyw pisze:Witaj ponownie admkowal
No to jedziemy:) Krytyka i uwagi mile widziane.
to graj na m1quapi pisze:na M1 weszłoby dokładnie

its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
Żeby odseparować okresy?admkowal pisze:Po co używasz separatora okresów?

Na poważnie to nie przeszkadzają mi one a wiem dokładnie w którym punkcie w danym dniu się znajduję. Czasem przeglądam historię i wtedy łatwiej mi się znaleźć.
Co do Twojego wejścia powyżej niestety nie załapałem się na niego bo miałem poziom wyznaczony na SD wyżej. Jeszcze zastanawiałem się nad wejściem po utworzeniu podwójnego szczytu (można na upartego widzieć tam 123) ale stwierdziłem, że cena po niewielkim ruchu w dół zmieni kierunek i załapię się na SD na szczycie.
Poniżej skreen USD/CHF. Ciekawa dość sytuacja, do wyznaczenia poziomu lepiej zejść na niższy TF. Tutaj możemy mieć reakcję i odbicie od SD/ LT. Tutaj znów sytuacja, że cena może zareagować na poziom wyższy który też ma pokrycie z LT poprowadzoną trochę inaczej.

Uploaded with ImageShack.us
Spiesz się powoli.
Więc odnośnie mojego poprzedniego skreena:
Poziom zadziałał jednakże cofka (skreen poniżej z M5 dla przejrzystości) wybiła mnie z rynku1p wcześniej (BE 0). Ponowne wejście po potwierdzeniu południa, przestawienie na BE +6, znów cofka i wybicie z rynku 1 p wcześniej. No i jestem trochę zły bo otwierając zlecenie otwarcie następuje 3 pipsy od prawidłowej ceny (spreed). Nie potrafię natomiast zrozumieć dlaczego stopa uruchamia mi 1p wcześniej!!! Ponieważ wróciłem dwa tygodnie temu na demo podszlifować wejścia więc problemu dużego nie ma ale sam fakt...

Poziom zadziałał jednakże cofka (skreen poniżej z M5 dla przejrzystości) wybiła mnie z rynku1p wcześniej (BE 0). Ponowne wejście po potwierdzeniu południa, przestawienie na BE +6, znów cofka i wybicie z rynku 1 p wcześniej. No i jestem trochę zły bo otwierając zlecenie otwarcie następuje 3 pipsy od prawidłowej ceny (spreed). Nie potrafię natomiast zrozumieć dlaczego stopa uruchamia mi 1p wcześniej!!! Ponieważ wróciłem dwa tygodnie temu na demo podszlifować wejścia więc problemu dużego nie ma ale sam fakt...

Spiesz się powoli.
NiceFox sorry za bazgroły na Twoim skreenie.
Nie gram na tak wysokich interwałach (szukam czasem w nich kierunku) zwłaszcza z tak zróżnicowanymi cenami otwarcia i zamknięcia między świecami (ciężko dlatego tutaj wyznaczyć SD) ale ja zaznaczyłbym to w ten sposób jak poniżej.
Zielone wypełnienie - szukałbym na niższych TF wejścia (123, LT)
Czerwone wypełnienie - nie wchodziłbym (za mało wyraźne SD)
Ten poziom na samej górze też jest niepewny kiedy nie widzimy prawej strony bo cena ewidentnie w konsoli. Wchodząc w niego pewnie wyszedłbym po 2 czy trzeciej świecy (brak wyraźnej reakcji) i wszedłbym ponownie po reteście.
Co o tym myślisz NiceFox?

Nie gram na tak wysokich interwałach (szukam czasem w nich kierunku) zwłaszcza z tak zróżnicowanymi cenami otwarcia i zamknięcia między świecami (ciężko dlatego tutaj wyznaczyć SD) ale ja zaznaczyłbym to w ten sposób jak poniżej.
Zielone wypełnienie - szukałbym na niższych TF wejścia (123, LT)
Czerwone wypełnienie - nie wchodziłbym (za mało wyraźne SD)
Ten poziom na samej górze też jest niepewny kiedy nie widzimy prawej strony bo cena ewidentnie w konsoli. Wchodząc w niego pewnie wyszedłbym po 2 czy trzeciej świecy (brak wyraźnej reakcji) i wszedłbym ponownie po reteście.
Co o tym myślisz NiceFox?

Spiesz się powoli.