Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Dzięki wielkie, fajnie i dokładnie pokazuje to czego szukałem :)

A tak swoją drogą to będzie mi się ciężko szło spać z tym powolutku spadającym edkiem..

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Midas pisze:A tak swoją drogą to będzie mi się ciężko szło spać z tym powolutku spadającym edkiem..
Na wsparciu z poprzedniego pinbara utworzyła się mała (M5) formacja odwrócenia więc jest szansa na wzrost - tylko do jakiego poziomu...z 15, 20 p powinno iść ale chyba nie dalej jak do 1.3248 i znów cofeczka. Takie moje obserwacje...
Edit:
Problem w tym, że jest późna pora i cena mimo sygnałów i tak często w konsolce siedzi
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

pozytyw pisze:Na wsparciu z poprzedniego pinbara utworzyła się mała (M5) formacja odwrócenia więc jest szansa na wzrost - tylko do jakiego poziomu...z 15, 20 p powinno iść ale chyba nie dalej jak do 1.3248 i znów cofeczka. Takie moje obserwacje...
Edit:
Problem w tym, że jest późna pora i cena mimo sygnałów i tak często w konsolce siedzi

Teraz to w ogóle nie ma co się przejmować, ja się tylko zastanawiam czy będzie cofka, zaliczy mi Sl i poleci dalej do góry czy też po prostu poleci do góry, bo nie miało zbytnio się na czym zatrzymać na h4. 1.32700 powinno być zrobione przynajmniej. A tak już na poważnie to niech nikt sobie nie bierze do serca tego co ja rzeźbię tu z analizami średnioterminowymi, bo ja tak tworzę dziś bo mi się nudzi strasznie :D

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

No i dupa. Zamknęło na 1.32000. Wczorajszy dzień wyszedłem łącznie na całe -0.26$ :D
Żal mi trochę tej pozycji... mogłem zamknąć i by był dzień na + 10-12$ (=10-12% konta)
Zaraz wychodzę do szkoły, więc powinienem coś wrzucić po 16.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Short na edku po reteście S/R'a. Pozycja na realu wsadzona 2 pipsy wyżej (analogicznie SL też 2 pipsy wyżej) SL = 7 pips. Zostawiam TP na 25 pipsów. Chyba nie zdąrze przestawić na BE przed wyjściem.

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Zaliczyło SL po czym poleciało 70 pipsów w dół (TP byłoby spokojnie zaliczone...)

Trochę mnie zdenerwował ten SL, bo gdyby był 2 pipsy wyżej niż postawiłem to by TP było, no ale cóż zrobić.
Poszukam dzisiaj czegoś jeszcze, chociaż zmęczony już jestem więc nic na siłę.
Wrzucam wykres z pozycji. (Tam po lewej to wczorajsza niedoszła "piramida" zamknięta na 1.32000)

edit.1
Poszukam dzisiaj czegoś jeszcze, chociaż zmęczony już jestem więc nic na siłę.

SL 7 pips na edku, nie wrzucam screena, bo aż mi siebie żal. Jak będzie jakaś fajna okazja to zagram, ale raczej się powstrzymam.
edit.2
I jeszcze raz SL na edku, mam dość. Koniec na dziś.

obecny stan konta 75.79
co oznacza stratę około 15$ od początku dziennika.

Większość strat jest powodowana moją głupotą i brakiem panowania nad emocjami lub też po prostu brakiem doświadczenia w nie których sprawach. Tak czy inaczej nie ma się czym przejmować, kiedyś się uda wyjść na 0 a potem na pewno na plus.

Jutro nie idę do szkoły więc postaram się spędzić w miarę dużo czasu na obserwacji wykresu.

Pozdrawiam, Midas[/b]

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

Jak na razie dzisiaj 2 pozycję, bardzo źle zagrany short na edku i potem L'ka na reteście LT., którą zamknąłem, bo nie dało rady przebić oporu na h1 i jakoś mi się nie podobało to co się dzieję z ceną.

-6.2 + 3.9 jak na razie

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Shot ejek 106.222 SL 106.300
Chyba zaraz na BE przestawię.
Celuję w 30 pipsów.

edit.1 SL na BE Liczę na 105.92 - 105.85, żeby zamknąć.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ejek zamknięty na +17. Jakoś nie miało siły dalej lecieć a ja za chwilę wychodzę z domu na 2 godzinki a nie chciałem pozycji zostawiać.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

-7 na edku, overtrading. Będę później.

edit. Stan konta coś 77$ z hakiem. Dzisiaj już nie gram. Była parę fajnych okazji dzisiaj, ale raz zamknąłem za szybko tego ejka (doszłoby do TP) a raz czy dwa nie było mnie przy kompie i przegapiłem. Do tego 2 bezsensowne wejścia wyrzucone na SL'u. Jutro mogę być od 15, zobaczymy jak to będzie.

Pozdrawiam, Midas

ODPOWIEDZ