Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Rób większe zrzuty z ekranu,żeby było widać większy okres,te ostatnie z środy trochę małe,nie ma jak ocenić,zdecydowanie musisz pamiętać o danych i analizuj wyzsze TF-y ,ilośc wejść może być , :wink:

Z Takim podejście na FX będą z Ciebie Ludzie Jesteś na dobrej drodze...

i tak jak Krzysztof pisze,jak nie będziesz przyspieszał będzie ok! ale nie jutro !!! :wink: trzeba czasu na to.pzdr

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Witam,

Tak jak jak mówiłem wczoraj - nie grałem, ale tylko na realu. Na demo puściłem pozycję (ładnie wyglądało akurat jak wszedłem do domu i włączyłem platformę), ustawiłem SL, wpadł koleżka i zapomniałem o tym w ogóle.

Otwieram z powrotem platformę, patrzę... A tu piękne 65 pipsów (SL 6-7 pip, nie wiem dokładnie) i lekka cofka, więc zamknąłem. Jak na razie jest to największa pod względem pipsów zamknięta przeze mnie pozycja, no ale niestety demo, chociaż i tak się cieszę :)

Szkoda, że nie real (pewnie i tak bym zamknął wcześniej) ale ważne, że ładne wejście zrobiłem.

Pozdrawiam, Midas

edit. Jak teraz się przyjrzałem lepiej, to zapewne zamknął bym albo +20 albo po pin barze lub też 3 świeczki wcześniej niż zamknąłem i z 4-5 pipsów niżej (po podwójnym dnie)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam po weekendzie :)

Pierwsza pozycja na dziś shot Ejek na retest lt i s/r'a. Sl było 7 pipsów.

Zamknąłem pozycję na +3.5 (na realu tez), bo jakoś nie miało siły iść.

Przerwa na 15 minut i szukam dalej jakieś fajnej okazji :)

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Jestem w L na Edku 1.31902, tragiczne wejście (nie zrobiłem przerwy tak jak powinienem i wszedłem na pałę) SL 7 pip, ale może poleci :P

edit.1 SL na be, jest w tym momencie pozycja na około +30. Jak będzie okazja to dołożę jeszcze 0.01 lota. Liczę na jeszcze około 40-60 pipsów :)

edit.2 1.32258 Sl 1.32000 (pierwsza pozycja za 0.02 lota też SL na 1.32000)

edit.3 Ale dałem d**y z tym wejściem 0.01 lota, ale coś ręka zaświerzbiła. Tak czy inaczej i tak jak na to patrzę to myślę, że potencjał na 40 pipsów jest spokojnie.

edit.4 Dołożyłem jeszcze 0.002 lota. SL we wszystkich pozycjach trzymam cały czas na 132000

edit.5 Musnęło prawie o SL... 0.7 pipsa i by mnie wywaliło ze wszystkich pozycji :P Wrzucam screena z obecnej sytuacji.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nadal trzymam te 3 pozycje (łączna wartość 0.032 lota :D). SL na 132000. Wrzucam z screena z obecnej sytuacji. Jeśli nic się nie zmieni to chyba pierwszy raz w życiu zostawię pozycję na noc. SL i tak jest taki, że będzie max 2% straty, a jest na silnym wsparciu (132000) + Jak patrzę na sytuację z h1 / h4 to widzę potencjał na jeszcze jakieś 45-60 pipsów jak nie lepiej (chociaż pewnie nerwy mi nie wytrzymają jeśli ta pierwsza prognoza się spełni i zamknę pozycję). Patrząc na D1 to moglibyśmy zrobić spokojnie 100-250 pipsów ale ja na takie rzeczy nie mam nerwów :D

Pozdrawiam, Midas

A tak swoją drogą to nie wiem po co zamalowuję numer ticketu ale taka moda, to nie będę odstawał :P

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Mam problem czy trzymać dalej tą pozycję... Z jednej strony wszystko wskazuje na to, że Edek będzie leciał dalej do góry ale z drugiej strony jakoś się już nie pewnie czuję tyle czasu trzymając otwarte pozycje, a w dodatku nie pewnie się czuję mając pozostawić pozycje na noc. Jednak więcej mogę zyskać niż stracić, więc o ile emocje nie wezmą góry to zostawię a żeby rosło :)

Pozdrawiam, Midas

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Ja dalej trzymam ,ale z prostej przyczyny. Przestawiłem sobie TP na większe niż moje stałe 30 pips przypadkowo ,oczywiście już bym zaliczył dawno TP , a tak kiszę ogórki :mrgreen: Jestem od 1.32090 ,od dawna na BE i chętnie obejrzę TP. Także ustaw na BE i trzymaj. Może wypalą.

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

Midas pisze: Jednak więcej mogę zyskać niż stracić, więc o ile emocje nie wezmą góry to zostawię a żeby rosło
To dobrze, pozwalanie zyskom rosnąć jest tak samo ważne jak ucinanie strat, ale patrzenie jak rosnący zysk znika na korektach to psychologiczny rollercoaster :D. Właśnie dlatego trading jest taki trudny, twoja własna psychika namawia cię cały czas do robienia głupich rzeczy.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Halflife pisze:To dobrze, pozwalanie zyskom rosnąć jest tak samo ważne jak ucinanie strat, ale patrzenie jak rosnący zysk znika na korektach to psychologiczny rollercoaster :D. Właśnie dlatego trading jest taki trudny, twoja własna psychika namawia cię cały czas do robienia głupich rzeczy.

Ja już dzisiaj miałem rollercoastera na bani jak z +10.5% konta zrobiło się -1.5% i zabrakło 0.7 pipsa do sl'a, więc nie powinno mnie już nic dzisiaj ruszyć :D
Pozycje zostawiam na noc, bo z tego co widzę, to tak jak mówiłem edek ma potencjał po tym 3 odbiciu na h4 i d1. Obecnie mam pozycje (tą pierwszą za 0.02 lota) wahającą się na +30 pipsach. Jak patrzę na sytuację z d1/h4 to mogłoby polecieć na prawdę wysoko tylko ja chyba nie mam nerwów i cierpliwości na coś takiego, chociaż szczerze mówiąc to ten target pierwszy (obecne 30+120 = 150) jest w miarę realny.

A swoją drogą to od której do której trwa sesja azjatycka?

Ogólnie to podsumowując dzisiejszy dzień:
+3.5 pipsa na ejku
otwarte 3 pozycje long na edku długo wytrzymane (jestem dumny, że nie zamknąłem) to jestem zadowolony :)

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Midas pisze:A swoją drogą to od której do której trwa sesja azjatycka?
http://www.stocktime.ru/en/index.html

ODPOWIEDZ