Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

RoLudlum pisze:
_/_/Dariusz_/_/ pisze: Musi byc potwierdzenie, czyli swieca musi sie zamknąc

Niekoniecznie, pamiętajcie że zamknięcie świecy to tylko pewien moment wcale nie wyjątkowy. W przypadku świec godzinowych będzie to pełna godzina lub chwila ostatniego kwotowania ale nadal godzina 12 nie ma w sobie więcej magii niż powiedzmy 11:59 53 czy 12:02 32. Oczywiście istotne są momenty otwarcia rynków ( z reguły właśnie o pełnych godzinach ) czy ogłaszania danych ( też często o pełnych godzinach ). Osobiście nie był bym zbyt rygorystyczny co do potwierdzeń w stylu musi się zamknąć nad lub pod, lepiej chyba przejść na mniejszy TF i tam sprobować ocenić sympatię rynku

Pozdrawiam
RoLudlum,

Masz racje, ale chodzi o odcinek czasu i jego podzial. Tak jak liczy sie czas umownie, tak i zamyka sie swieca. M,W,D itd. skoro mowimy o D chodzi o swiece D u twojego brokera, bo tam masz konto . Generalnie mozna zrobic jedna duza swiece ze wszystkich notowan do tej pory co tez bedzie odzwierciedlac odcinek czasu i umowic sie ze wchodzisz na 10 letniej swiecy bo masz taki styl gry ;-)

Pozdrawiam.

Dodano po 23 minutach:

Mam jeszcze pytanie takie: Czy np majac setup na Daily, schodzicie na nizsze interwaly zeby szukac momentow wejscia pod ten setup ? np tutaj wkleilem, ze jest mozliwosc uformowania sie teog pinbara, a na H4 mamy fajne objecie hossy i jesli bedzie potwierdzony to czy mozna wejsc pod dany setup z daily z formacji z H4 np ? Oczywiscie, mam na mysli jakies rozsadne zejscie o jeden czy dwa interwaly nizej.. nie zeby na sile szukac czegos na minutowce grajac pod daily ;)[/quote]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jesli masz czas na sledzenie zmian ceny to mozna nawet na Min.
Jako ze ja nie mam takiej mozliwosci ani checi nie schodze ponize D TF gdzie robie wejscie, jesli stwierdze na podstawie M,W,D ze wiem co sie dzieje z cena.
Zawsze mam ustawiony pending order i czekam az cena osiagnie moj planowany poziom. Ustawiam SL i ide spokojnie spac. 1-2 razy dziennie sprawdzam i przestawiam SL. Na poczatku wejscia mam 3% SL i juz wiem ile moge stracic, nigdy wiecej. Na poziomie na jakim go ustawiam w zaleznosci od pary i kwotowan (miejsc po przecinku) i paru innych czynnikow - zysk jest proporcjonalny do wielkosci konta,levarowania,kwotowania danej waluty u brokera,spreadu itd. co wbrew pozorom te 3% nie jest takie male i zeby cos zarobic trzeba miec proporcjonalnie duzy depozyt szczegolnie gdzie dzienne zmiany dochodza srednio 600-700 pipsow np. EURUSD.

Im nizszy TF tym mniejszy depozyt jest potrzebny, ale za to trzeba obserwowac na biezaca a czasu bardzo malo na analizy, szczegolnie grajac bez wskaznikow, co ja preferuje.

Pozr.

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

Witam,
To moje wypociny na demo :)

Dodano po 2 minutach:

I jeszcze to :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Tommy_Boss pisze:Witam,

Dodano po 2 minutach:

Tommy Boss,

Te trojkaciki to fraktale ?

Pozdr.

Awatar użytkownika
3H
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: 3H »

Witam,

Mam pytanie, czy spotkaliście się z taką platformą, a jeśli tak, to jakie macie doświadczenie ze współpracy?
http://www.admiralmarkets.pl/trader/our_products

Pozdro,

Sorry, już znalazłem - http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... viewresult

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:
Tommy_Boss pisze:Witam,

Dodano po 2 minutach:

Tommy Boss,

Te trojkaciki to fraktale ?

Pozdr.
To oznaczenia w Ducascopy rozpoczęcia i zakończenia pozycji.
To przy okazji moje ostatnie zagranie. Bez specjalnego potwierdzenia.
http://img844.imageshack.us/img844/4096 ... napsho.png

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Erykos pisze:To oznaczenia w Ducascopy rozpoczęcia i zakończenia pozycji.
Dokładnie. Ja polecam zapoznać się z nową, rozbudowaną instrukcją JForex, gdzie wszystko jest dokładnie opisane (u nas na stronie w dziale Download).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Elegancko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Elegancko »

WIG20 - pinbar na bylym oporze, myslicie ze jest to dobry setup ?
dolne ograniczenie tego kanalu ofc ciut nizej powinno byc

EDIT: Swoja droga powinenem wrzucic wykres z kontraktow a nie zw ig20 :)
takze tu to samo na FW20 ciut lepiej to wyglada.

Awatar użytkownika
gambit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gambit »

Na usdcad kreuje się ładny pinbar - odbicie od oporu i trenline + zamknięcie poniżej 1.0000 może dać ładny trejd :D

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

USDCAD

gambit pisze:Na usdcad kreuje się ładny pinbar - odbicie od oporu i trenline + zamknięcie poniżej 1.0000 może dać ładny trejd :D
Trzeba poczekać na potwierdzenie tej konsolidacji, musi się zwiększyć płynność. W tej chwili jest dobra lokalizacja .

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

Ciekawie to wygląda, ja tam przyszorciłem, dla ostrożności mogłem już przestawić na BE ale zostawiłem stop trochę powyżej poziomu 1,000. Ten pinbar wydał mi się sensowny również dlatego, że był fałszywym wybiciem z formacji inside bar (hikkake), przy czym całość wskazuje na ruch zgodnie z kierunkiem trendu. Nos/knot pina odbił się od 150EMA, zniesienia 50 fibo, zarespektował linię trendu i całość zamknęła się poniżej psychologicznie ważnego poziomu 1,000.

Widzę tu też bardzo ważny historycznie support na +/- .9900-.9890 połączony z 61,8 fibo i tam właśnie chciałbym z tym trejdem dolecieć.

jbc to rzecz się dzieje na demo więc łatwo mi mówić;)

Edit: po danych SL na BE+1 wszedł.

ODPOWIEDZ