Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Witam. mam pytanie dotyczące wejść. Grając na tf 1d świeczka kończy się o 24:00. Więc powinienem wchodzić w pozycję po jej zakończeniu bo przecież nie moge wcześniej gdyż nie wiem jak będzie wyglądała sytuacja dopoki ona się nie zamknie (czy to będzie pinbar lub po tej świeczce będzie kolejna i utworzy sie engulfing). Wchodzenie r załóżmy o 6 rano może być juz spóźnione. Jak wy rozwiązaliście ta sytuacje??
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Musisz wiedzieć, że również u róznych brokerów świeczka D1 o innej godzinie się kończy.
Ale możesz ustawiać sobie zlecenia oczekujące, lub poczekac do dnia następnego i wejść na spokojnie, rynek tak szybko nie ucieknie a jak uciekną to wrócą (choć nie zawsze). Jeżeli nie wrócą to możesz odpuścić trade będą kolejne okazje.
Ja jeżeli mam naprawde dobry setup to czasem i ustawię sell limit i sell stop lub na odwrót.
Ogólnie musisz sam popróbować co Ci najbardziej leży.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Ale chyba sie nie rozumiemy. Załózmy, że o godz. 20 mam świeczkę, która jest w poblizu poziomu oporu i teraz jesli utworzył by sie pinbar to zlecenie stawiam zaraz pod nim a sl na jego cieniem. Przecież nie mogę tego zrobić bo skąd ma wiedziec, jak swieczka o tej godz 20 do 12 sie uformuje a może to wcale nie będzie pina a ja według twojej metody bedę miał zlecenie ustawione.

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

czerwinek pisze:Ja jeżeli mam naprawde dobry setup to czasem i ustawię sell limit i sell stop lub na odwrót.
ja tez stawiam zlecenia oczekujące bo tej metodzie gry to podstawa. Ale pytam o to bo poprostu nie chcę wchodzić w setup za późno.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

W takim razie nie ma wyjścią raczej z sytuacji, chyba że nie pójdziesz spać, jeżeli nie wiesz jak zamknie się świeca i nie chcesz w ciemno ustawić oczekującego to innego wyjścia nie ma.
Zawsze możesz ustawić oczekujące na korekcie wówczas zmniejszamy SL a jeżeli nie będzie korkety to Ci odjadą wówczas jest szansa na ewentualnej korekcie po przebiciu PB.
Nie wiem może ktoś inaczej to rozwiązuje.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

n o i teraz sie zrozumnieliśmy. Pytam o to ponieważ jedna z zasad pa mówi żeby nie wchodzić w spóźnione setupy. Przecież od 24:00 do 7 rano jest prawie 7 godz i mimo tego, że jest to noc to może sie duzo wydażyć :wink:

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

@Helium: z tym zamykaniem się świeczek D1 czytałem, że dobrze jest grać świeczkami zamykającymi się wraz z sesją chamerykańską, i bez świeczek "weekendowych". Tak przynajmniej radzi Nial Fuller - czyli praktyk PA pełną gębą.

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

to zalezne jest od feedu. Nie kazdy broker ma taki.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Tak z innej beczki 3 raz wszedłem w tą parę w tamtym tygodniu dwa razy na BE mam nadzieję, że teraz uda się do TP1 dojść, jakbym nic nie kombinował to byłoby ok, no ale do 3 razy sztuka. Tutaj nałożył się fajny poziom, LT, HT, brak było potwierdzenia PA ale widać że chcą trochę skorekcić. Przestawione już na BE.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

Helium: oczywiście :) ja wiem tylko, że fxpro spełnia wymienione kryteria ale na pewno jest jeszcze kilku, którzy się z tym łapią jeśli się poszuka.

ODPOWIEDZ