FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

casper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: casper »

Jakim prawem każą ci zamknąć zlecenie?
Oni powinni pokryć koszta zamknięcia i otwarcia tego samego zlecenia na nowej platformie!
Składaj skargę że nie wyrażasz zgody na to działanie!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Cyngiel pisze:Nie jestem klientem zadnego klubu po prostu zalozylem konto real w FxPro kilka miesiecy temu i szczerze mowiac nie mam zamiaru teraz stawac na rzesach dzwonic i prosic kogos o cokolwiek tym bardziej ze slabo znam angielski.
Dlatego też w przypadku słabej znajomości angielskiego warto zakładać konto przez nas, co nic nie kosztuje, a wtedy mamy możliwość pomocy.
Faktycznie też doszedł mi taki e-mail. Jutro porozmawiam o tym z brokerem i zobaczę jak wygląda sytuacja i czy coś można jeszcze zrobić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

casper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: casper »

Cyngiel pisze: Nie jestem klientem zadnego klubu po prostu zalozylem konto real w FxPro kilka miesiecy temu i szczerze mowiac nie mam zamiaru teraz stawac na rzesach dzwonic i prosic kogos o cokolwiek tym bardziej ze slabo znam angielski.
Nie potrzeby ci żaden klub dzwoń pod 004315337244 tam porozmawiasz z polską obsługą fxpro.

Niezadowolenie z fxpro rośnie z miesiąca na miesiąc.

Cyngiel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cyngiel »

Dzieki casper, poczekam na to co ustali raposo, zostalo jeszcze kilka dni do zamkniecia moich pozycji, przekrece do polskiej obslugi w ostatecznosci bo szczerze mowiac nie wierze aby mogli cos pomoc w tej sytuacji a nawet jesli pomoga to pewnie wtedy kiedy bedzie juz po zawodach.

Przyznam szczerze ze za kazdym razem gdy czytam te wiadomosc od FxPro to caly czas mam wrazenie ze to jakis pima aprilis albo glupi dowcip - zupelnie niepowaznie to brzmi.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

casper pisze:Niezadowolenie z fxpro rośnie z miesiąca na miesiąc.
Proszę o przykłady, dlaczego tak sądzisz ? :mrgreen:

Harakiri
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Harakiri »

Witam,

po raz kolejny mam problem z platformą DEMO MT4 Fxpro. Tym razem nie chce się ona w ogóle uruchomić. Pojawia się ikona klepsydry i nic. Uruchamiałem jako administrator, resetowałem komputer.
Nie robiłem reinstalacji. Jeżeli rozwiązaniem jest reinstalacja, to które katalogi mogę zachować, aby nie stracić ustawień narzędzi.
Dodam, że jeszcze w PT wszystko działało normalnie...
W poczciwym i spokojnym życiu mojego komputera też się raczej nic nie zmieniło.

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

Zrestartuj komputer. Odpal platforme i odczekaj 1-3min. Jak sie nie odpali to przenies mt4 do innego katalogu i odpal ponownie. Przeniesienie spowoduje usuniecie hasel dostepowych - zalozysz sobie nowe demo. Bo kazde demo wygasa zdaje sie ze, po miesiacu.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Cyngiel pisze:Wtam korzystam z platformy cTrader i dostalem email od FxPro z nakazem zalozenia nowego konta oraz informacja ze w ciagu kilku dni musze zamknac wszystkie otwarte pozycje na biezacym koncie inaczej FxPro zrobi to automatycznie. Powodem jest oferta "nizszych lepszych spreadow". Szczerze mowiac jestem w zupelnym szoku, w tym temacie pytalem juz kilka miesiecy temu i bylo wyraznie powiedziane ze mozna trzymac otwarte pozycje bez przeszkod i ryzyka ich zamkniecia z wyjatkiem MC. Zaznaczam ze nie mam zadnego MC i jestem jak najmniej zainteresowany zamykaniem pozycji w obecnym momencie - dlatego prosze o jakies wyjasnienie bo cala sytuacja wydaje mi sie zupelnie absurdalna.
Problem jest tylko jesli oni zaznaczyli sobie taką furtke w regulaminie a Ty to podpisałes w innym przypadku była by to chyba "kradzież w białych rekawiczkach" Jesli było by takie cos w regulaminie to wspolczuje wyboru, dla porownia w jednym z naszych MM jest zapis o ile dobrze pamietam że kazda pozycja z fx zostanie zamknieta na koniec roku kalendarzowego i odnowiona chyba automatycznie po nowym roku ale wiąze sie to akurat z tym ze "nasi" wysyłają nam PIT 8c natomiast raczej w innym przypadku nie mogą nam zamknąc pozycji zwlaszcza z tak absurdalnego powodu jak fxpro. W moim mniemaniu juz sam taki mail dyskfalifikuje tą firme jako poważną, to moze byc twoja dlugoterminowa inwestycja i to że jestes chwilowo na minusie nie oznacza że niedlugo rynek nie pojdzie w twoją strone i moglbys znacznie zarobic. Podejrzewam że aby zachować twarz beda musieli anulowac to zlecenie albo zwrocić ci pieniadze tylko trzeba troszke nagłosnić to próbe "złupienia" ;)

Harakiri
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Harakiri »

blesS pisze:Zrestartuj komputer. Odpal platforme i odczekaj 1-3min. Jak sie nie odpali to przenies mt4 do innego katalogu i odpal ponownie. Przeniesienie spowoduje usuniecie hasel dostepowych - zalozysz sobie nowe demo. Bo kazde demo wygasa zdaje sie ze, po miesiacu.
Zrobiłem tak jak napisałeś. Zresetowałem, poczekałem aż odpali, nie odpaliło więc przeniosłem cały katalog z platformą na inny dysk. Jednak w dalszym ciągu to samo.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj Harakiri,
Widać coś się spaprało z samym MT4. Jeśli skopiowanie nie pomoże to pozostaje reinstalacja. Wcześniej całkowicie usuń (razem z folderem) platformę z dysku.

Jeśli nie chcesz stracić ustawień to skopiuj sobie foldery:
Profile - profiles
szablony - templates
EA i wskaźniki - experts
bleSi pisze: Bo kazde demo wygasa zdaje sie ze, po miesiacu.
Dema w FxPro są bezterminowe jednak co jakiś czas nieaktywne rachunki są usuwane przez brokera (piszę o tych zakładanych z poziomu MT4, bo innych nie miałem).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ