Andrew's Pitchfork.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader »

Po takim testowaniu dolnej median line nie mam wątpliwości, że widelec został wyrysowany prawidłowo ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Just do it !

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Przynudzasz z tym Daxem :wink: . mam takie nieśmiałe pytanie a'propos Hmm... "sprawdzalności wstecznej" ?chodzi mi o to, że wszystkie widły rysujesz jakby na gorąco w punkcie zerowym wykresu. potem trzeba czekać na potwierdzenie. ja niechcący wpadłem na coś takiego jak na obrazku. Wiem, nie wygląda to profesjonalnie ale o co mi chodzi: w tą niedzielę chciałem poćwiczyć rysowanie wideł, ale zamiast użyć odcinków użyłem linii prostych. okazało się, że wyrysowałem kanał w którym cena porusza się od kilku miesięcy i dalej go respektuje. Oczywiście jego szerokość jest sporawa- ponad 800 pipsów, ale okazał się kluczowy w dociekaniach co się może zdarzyć z Edkiem w najbliższych dniach. cena odbijała się od niego z milion razy, a po przebiciu wracała grzecznie do środka. W skali daytradingu te linie są starsze niż węgiel ale cały czas działają Czy szukasz potwierdzeń swoich kanałów w historii? Jeśli cena przemieszcza się pomiędzy widelcami jak ustalasz do którego wróci, czy to bardziej zagadnienia z np: PA?
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Skoro niektórych nie interesują możliwości zastosowania Pitchforka na innych instrumentach niż waluty to nie będę wrzucał wykresów dla DAXa ;)
Chociaż wydaje mi się, że jest na tym forum grupa ok 20os, która przeglądała załączniki regularnie.

Z racji tego, że u brokera u którego gram najczęściej jest wysoki spread na EURUSD to odpuściłem sobie tą parę. Ale w ramach odprężenia od handlu może będę wrzucał co jakiś czas widelec nakreślony na edku :P

Akurat ten wykres jest trochę zawalony innymi rzeczami ale mam nadzieję, że to nie problem ;)

Co do do zagrań to jak już gram to tylko na linii odbicia - nie zakładam, że cena będzie podążać w konkretnym kierunku (np. od dolnej do środkowej median line - niby sprawdza się to w 80% przypadków) i wchodzę w transakcję w jakimś miejscu pomiędzy widelcami :) i niczym się nie wspieram przy tym ;)

A co do przypadku, który opisujesz to ja bym stwierdził, że jest to kanał i tyle ;)

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 5m_195.gif

edit: do zorientowanych - jak wstawić obrazek do wpisu, żeby nie trzeba było otwierać załącznika?
Just do it !

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Krótki komentarz o widelcu na EURUSD :)

Po ładnym odbiciu od środkowej median line (w chwili publikacji poprzedniego wykresu) mieliśmy ruch w dół na 60pipsów. Niestety wybicie i utworzenie nowego widelca nastąpiło w czasie mojej podróży więc pozostaje czekać teraz na kolejne odbicie :)

Jak widzę takie odbicia to aż uśmiech pojawia się na twarzy :)
Just do it !

Jaromir
Bywalec
Bywalec

Short na miedzi

Nieprzeczytany post autor: Jaromir »

Cześć,

Moje wejście na miedzi - rachunek DEMO.

Warunki wejścia:

1. Reakcja na Median Line - jak na razie wszystkie świeczki na H4 zamykały się poniżej ML. Tak uczy Timothy Morge - nazywa to SEPARACJĄ.
2. Dodatkowo reakcja na poziom 61,8%

Poziomy S/R wyznaczone na interwale dziennym.

To chyba tyle - uczę się dalej...

Jaromir

Jaromir
Bywalec
Bywalec

Short na miedzi c.d.

Nieprzeczytany post autor: Jaromir »

Zakończony SL na +37 punktów.

Jaromir

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Mam nadzieję, że dobrze narysowany. zaczynam walkę i proszę o wsparcie... :wink:
Para eu/usd TF5min

Edit: SL przesunięty na 1,345

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

T-REX z Pitchforkiem możesz cuda robić zależy od stopnia bałaganu jaki chcesz mieć na wykresie tu masz trzy pitchforki połączone w sensowną całość. edek M5

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

krystian74 pisze:T-REX z Pitchforkiem możesz cuda robić zależy od stopnia bałaganu jaki chcesz mieć na wykresie tu masz trzy pitchforki połączone w sensowną całość. edek M5
Tak to jest, u jednych działa a u drugich nie... :wink:

Dzięki za wykres

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

krystian74 pisze:T-REX z Pitchforkiem możesz cuda robić zależy od stopnia bałaganu jaki chcesz mieć na wykresie tu masz trzy pitchforki połączone w sensowną całość. edek M5
T-REX pisze:Tak to jest, u jednych działa a u drugich nie... Wink

Ja osobiście jestem zwolennikiem rysowania jednego aktualnie obowiązującego pitchforka (zwykle robiłem to na M15 ale na pewno odpada M1 ;) ) i co najwyżej zostawiałem sobie ostatniego, który został odrzucony (cieńsze linie).

Uważam, że nie ma co szukać na siłę punktów zaczepienia - jeśli chodzi o ten przypadek uważam, że widelec narysowany przez T-REXa w zupełności wystarczy (teoretycznie najlepszy setup z punku widzenia teorii).
Just do it !

ODPOWIEDZ