Andrew's Pitchfork.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader »

Mpapiez pisze:
trader pisze:Kolejny sygnał na DAXie w oparciu o istniejący od 4 dni widelec :)
Bardzo dobre wejście :), chociaż mam nadzieje że ustawiłeś S/L (czego na wykresie nie widać), bo zawsze może wylecieć cena teraz poza widelec.
W tym przypadku nie ustawiałem SL bo przewiduję w dalszym ciągu wzrosty - nie chciałbym żeby mnie wycięło i poszło w dobrą stronę (biorę w tym przypadku również pod uwagę mój system :) )
Just do it !

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

trader pisze:W tym przypadku nie ustawiałem SL bo przewiduję w dalszym ciągu wzrosty - nie chciałbym żeby mnie wycięło i poszło w dobrą stronę
A jak pójdzie w złą?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Mam przygotowany plan - na dziś przewidziałem jeden poziom poniżej wejścia gdzie zająłbym kolejną pozycję z krótkim SL i wtedy ustawiłbym taki sam SL również na pierwszej.
Ale to w przypadku, gdy różnica w poziomach wejść nie jest duża - w przeciwnym razie ustawiłbym od razu SL.

Jeżeli grałbym tylko pod Pitchforka to obowiązkowo stawiałbym krótkie SL ;)
Just do it !

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Trade zakończony 10 pipsowym zyskiem. Wyjście z trade przez przesunięty S/L w punkcie ostrzeżenia :), a szkoda bo przez moment pipsów było 20+.

Cena jak widać wspiera się na mini lini trendu. Całkiem możliwe że teraz jest przysłowiowy price FAIL i cena zawróci pod wyższego parallela, albo nawet przetestuje niebieską linie oporu. Przejście ponad nią, może świadczyć o dalszych wzrostach.

Możliwe że wejdę jeszcze później, jeżeli będą warunki, a jeżeli nie to kuniec na dziś.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

To się nazywa dopiero świeczka :)

Górna median line delikatnie przestrzelona ale widelec nadal obowiązuje (cena właśnie zawraca)
Just do it !

Mpapiez

Jestem jasnowidzem :) - jednak prawdą jest że wykres ci wszystko powie.

Ucieklem z trade i bardzo dobrze ;), cena doszła do sliding parallela i zawaróciła ! :D, oczywiście zrobiła się bardzo silna dywergencja, więc wszedłem w buy :) - przy takiej dywergencji niemal pewny był szybki test bandy. Myślałem że może jednak podejdzie bliżej i nie zamknalem z profitem 25 pipsów, tylko S/L zatrzymał na +1 pipsie :P.

Może przypadek, może nie ale fajna sprawa.

Ciekawi mnie tylko czy ta spadająca gwiazda walnie o dolną bandę - strasznie duża jest :P.

Mpapiez

trader pisze:To się nazywa dopiero świeczka :)

Górna median line delikatnie przestrzelona ale widelec nadal obowiązuje (cena właśnie zawraca)
Górną jak przestrzeli to nic :), trzeba uważać na dolną :P.

Mpapiez

Taka ciekawostka. Wejście na złocie. Wejście było bardziej fundamentalne, bo dużo się mówiło o oporze, jednak postanowilem wejść po przebiciu linii hagopiana.

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Nieśmiało ale do góry :)
Już prawie połowa potencjalnego ruchu wykonana (23pkt z ok 50pkt).

Co ciekawe widelec obowiązuje od tygodnia :)

PS. już 28pkt ;)
Just do it !

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Wkurzasz mnie tym DAX-em :-/ Też bym pograł, ale Dukascopy nie udostępnia, a jakoś nie idzie mi gra na dwóch platformach jednocześnie...

ODPOWIEDZ