Andrew's Pitchfork.
Bo jak pisałem wcześniej, zagrałem dziś wbrew swojemu planowi rozpisanemu wczoraj w nocy i nieźle popłynałemCadermo pisze:Czemu nie pokazujesz swoich wejść?

40% kapitału poszło dziś, bo zapomniałem dać S/L pomimo wejścia wbrew temu co pokazywała mi strategia. Tyle mojego że zdaje sobie sprawę z tego że żółtodziób jestem i grałem mikrolotami. Nauka kosztuje jak to mówią

Pieniądze straciłem malutkie, ale procentowo to aż kopie po oczach.
Po 2 miesiącach grania na realu, widzę że powoli nabieram ogłady i coś zaczyna rozumieć - np. dziś wyciągnałem wniosek, że warto z rana poobserwować jak się zachowują wykresy giełd na otwarciu. (DAX,CAC itp).
Widły będę skrobał, co by być "na bieżąco" jak wrócę do handlowania.
Powodzonka życzę i przepraszam za rozczarowanie

Nie składam broni jednak. Przerwa 3 tygodniowa mogłaby zaszkodzić. Nie muszę ryzykować własnych pieniędzy, bo odkopałem moje demo - więc uczymy się dalej.
Na demo jest ~40 000 PLN. Wejścia będą z ryzykiem 3%
SL 20 pips. Przy okazji przeanalizowałem wykres i przeczytałem jeszcze raz książkę o medianach.
Zauważyłem pewien błąd. Mianowicie troszkę źle zaczepiałem niektóre pivoty. Dodatkowo zauważyłem, że lepiej jest wykres przenieść na bardziej wyraźne pivoty.
Niemniej jednak, ciutę poprawiony wykres. Oczyszczony ze śmieci. Ciekawe jest to że ze strategi znów mi wychodzi cel ten sam co 2 posty wyżej.
Edit: Przesunięty S/L
maksymalna możliwa strata teraz to 6 pipsów.
Na demo jest ~40 000 PLN. Wejścia będą z ryzykiem 3%

Zauważyłem pewien błąd. Mianowicie troszkę źle zaczepiałem niektóre pivoty. Dodatkowo zauważyłem, że lepiej jest wykres przenieść na bardziej wyraźne pivoty.
Niemniej jednak, ciutę poprawiony wykres. Oczyszczony ze śmieci. Ciekawe jest to że ze strategi znów mi wychodzi cel ten sam co 2 posty wyżej.
Edit: Przesunięty S/L

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moja sugestia: spróbuj fibo zamiast pitchforka. Albo jedno z drugim i porównaj.
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Od ponad dwóch tygodni na edku jest trend wzrostowy. Granie na spadki jest bardziej ryzykowne niż na wzrosty. Może weź pod uwagę pitchforka tylko kiedy wskazuje na jazdę w górę.
I nie zapominaj: przynajmniej 3xSL=1xTP , wtedy wystarczy raz na 3 razy mieć rację i zarabiać, a potem już tylko siłownia i na dziewczynki
powodzenia na sesji
I nie zapominaj: przynajmniej 3xSL=1xTP , wtedy wystarczy raz na 3 razy mieć rację i zarabiać, a potem już tylko siłownia i na dziewczynki

powodzenia na sesji

Moje spojrzenie na edka
Cześć,
od jakiegoś czasu interesuję się techniką opartą na pitchforkach. Efekty średnie, ale trwam w swoim uporze.
Może komuś przydadzą się moje obrazki.
Jaromir
PS prawdopodobnie rysunki zostały przesłane w odwrotnej kolejności. Pierwszy miał być H4 a drugi W1
od jakiegoś czasu interesuję się techniką opartą na pitchforkach. Efekty średnie, ale trwam w swoim uporze.
Może komuś przydadzą się moje obrazki.
Jaromir
PS prawdopodobnie rysunki zostały przesłane w odwrotnej kolejności. Pierwszy miał być H4 a drugi W1

Przyznam szczerze, że fibo do mnie średnio przemawia. Ja sobie dorzucam ręcznie domalowane opory i wsparcia i podobnie działa. To wejście stratne to była czysta głupota z mojej strony.Moja sugestia: spróbuj fibo zamiast pitchforka. Albo jedno z drugim i porównaj.
Tak wiem - ale edek wtedy zaliczył spadek. Mimo tego że dzień wcześniej był sygnał że zawróci na trend i nawet sobie tak rozpisalem, sam nie wiem czemu zagrałem spadek.Od ponad dwóch tygodni na edku jest trend wzrostowy. Granie na spadki jest bardziej ryzykowne niż na wzrosty. Może weź pod uwagę pitchforka tylko kiedy wskazuje na jazdę w górę.
powodzenia na sesji
Moim zdaniem jak tak przeanalizowalem, ja za szybko chciałem wchodzić i za często. Np nie czekałem na pełne uformowanie dywergencji. Parę razy mi się "udało" i pomyślałem że rozbiłem bank.
Do gry na real money wróce po obronie. Na razie wejścia będą z demo. Tak samo poważnie oczywiście do wejść będę podchodził.
No nic, poniżej kolejny SS z pomimo tego żę dobrym wejściem, to Profit tylko 10 pipsów bo stop loss zatrzymał. Jak bym zostawił na BE to zgarnąłbym duży profit

Przy okazji zajęta kolejna pozycja:
Ps. Dywergencje zaznaczam na M1, bo daje najbardziej szczegółowe miejsce wejścia, dlatego na wykresie(M5) troszkę to źle wygląda.
Re: Moje spojrzenie na edka
Cześć,Jaromir pisze:Cześć,
Nie rozumiem trochę twojego sliding parallela. Normalnie on służy do potwierdzenia zmiany trendu w momencie przebicia go drugi raz. Rysujesz go dopiero gdy cena przebije którąś z median i zawróci. Ponowne przejście przez slidinga daje sygnał zmiany trendu.
U ciebie na wykresie tygodniowym to wygląda tak, jak by był po prostu dopasowany do oporów które ostatnio się pojawiły, chyba ze ty tego pitchforka narysowalem z pol roku temu