Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

Midas pisze:I ten long na Kablu? Jak patrzyłem na sytuacje to miałem wrażenie, że młotek + SD to dobry pomysł na pozycje długą.
Wg. mnie ten long w dobrym miejscu, tez mam teraz otwartego tylko SL miałeś za mały, przy ustalaniu SL sugeruj się SR i SD, a nie formacjami świecowymi :!:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Midas pisze: To chyba najbardziej żałosny dzień w moim życiu trader'a...
TeXs pisze: chyba Cię adoptuje :D

Jeśli chodzi o forex to śmiało możesz mnie adoptować, będę wdzięczny :D

A z tego co widzę to gdybym nie trzymał zbyt ciasnego SL'a i wszedł trochę niżej lub wyżej (zależnie od trade'a) to spokonie bym dzisiaj był na plusie...
Ech.. te błędy początkującego :) Ale w sumie po to założyłem dziennik, bo chociaż dzięki Waszej pomocy widzę jakie błędy robię i co muszę poprawić.

Pozdrawiam, Midas i naprawdę jestem wdzięczny za Wasze rady i zaangażowanie w mój skromny dzienniczek :D

BartGDA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BartGDA »

Halflife pisze:
Midas pisze:I ten long na Kablu? Jak patrzyłem na sytuacje to miałem wrażenie, że młotek + SD to dobry pomysł na pozycje długą.
Wg. mnie ten long w dobrym miejscu, tez mam teraz otwartego tylko SL miałeś za mały, przy ustalaniu SL sugeruj się SR i SD, a nie formacjami świecowymi :!:
Nie chcę byc złym prorokiem ale wg kabel może jeszcze polecieć w dół i wcale bym się nie zdziwił jakbym zobaczył 1.5500 ale to mój pogląd.
Sorry Midas za zaśmiecanie Twojego wątku. Od analiz są czasówki,
Mam nadzieję że wybaczysz.

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

BartGDA pisze:Nie chcę byc złym prorokiem ale wg kabel może jeszcze polecieć w dół i wcale bym się nie zdziwił jakbym zobaczył 1.5500 ale to mój pogląd.
Tez bym się nie zdziwił spada jak kamień więc wsparcie może być za słabe, po prostu gram to co widzę, nie zależy mi na skuteczności wejść tylko na jak najlepszym RR. Jeśli ten trejd wyjdzie to może być ostra rakieta do góry jeśli nie to trudno strace 37 pipsów :D

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

Dzisiaj jak na razie moja czysta głupota -7 na ejku (nie będę wrzucał, bo po prostu idiotyzm)

A druga pozycja Ejek long zamknięty na +12 pipsów, było na +25 a liczyłem, że jeszcze dojdzie 5 pipsów i trafi w tp no ale niestety.. Tak czy inaczej z tego trade'u jestem zadowolony. Na dzisiaj chyba koniec, jutro spróbuje coś ładnego ustrzelić.

Pozdrawiam, Midas

Ps. Czy ten układ świeczek zaznaczony kółkiem to nie jest przypadkiem książkowy układ do grania S'ki?
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 15:49 przez Midas, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

mandrejk pisze:Zacznij na początek łapać po 10 max 20p np. ustaw sobie SL 8p TP 20, jeśli będziesz systematycznie na plus wtedy możesz sobie przestawiać TP na 25-30, nie próbuj łapać od razu dużych ruchów bo częściej złapiesz BE niż TP
A nie mówiłem :)
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

mandrejk pisze:A nie mówiłem :)
Ehh.. W trakcie tego zagrania jak widziałem jak się zaczęły układać świeczki i zabrakło tych 5 pipsów to w głowie mi się przypomniała właśnie Twoja sugestia Mandrejk :)

Ale z drugiej strony jakby poleciało na +40/50 to bym się źle czuł, że mi zamknęło na +20... Ogólnie jakoś słabo mi wychodzą wejścia. Lepiej sobie radzę z utrzymaniem pozycji i wyciśnięciem z niej w miarę sensownego profitu niż z samym wejściem.

Pozdrawiam i czekam na dalsze uwagi i komentarze :)

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Zobacz, na kablu chciałem złapać większy ruch i zaliczyłem BE a było już 40p na plusie a na edku ustawiłem na sztywno TP 20p no i mam 20p na plusie a mogło być razem 40p, Sam wyciągnij wnioski...
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Moim zdaniem wszystko zależy od sytuacji ale spróbuję jutro pograć właśnie na sztywno sl 7/8 pip a TP 20 pip i zobaczymy jak to wyjdzie. Jutro nie idę do szkoły więc zapewne od 10 będę miał cały dzień na trading.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

...jeszcze wysępiłem 20p na koniec dnia na koncie "partyzanckim" :)

ODPOWIEDZ