Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Pierwsza pozycja na dziś na ejku na przebicie LT zamknięta na SL 7 pipsów,

Czaje się na S na kablu na 3 odbiciu na LT na m5 + SR, chociaż nie wiem czy nie ma za mało miejsca...

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

Midas pisze:Ja przeważnie jestem w domu w granicach 14-16 więc da się spokojnie zagrać coś jeszcze. Ogólnie często do szkoły w ogóle nie docieram i wtedy mam okazję się bardziej pobawić ale to się niestety wiąże z późniejszym nadrabianiem zaległości i zaliczaniem pod koniec semestru/roku co dla niektórych jest stresujące ale na szczęście nie dla mnie :P. Dlatego jak tylko zaliczę 1 semestr w pełni to się trochę bardziej wezmę za forex.
Zainteresuj się grą ze zleceń oczekujących ustawianych na ważniejszych S/R, ja otwieram tak praktycznie wszystkie zlecenia. Nie będziesz miał problemów z tym, że cie nie ma przy kompie :D .

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Jakoś wolę być przy otwieraniu pozycji i ją monitorować cały czas.

Dzisiaj jak na razie 2 pozycje stratne po 7 pipsów na ejku., robię przerwę, może zagram coś później.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

Midas pisze:Jakoś wolę być przy otwieraniu pozycji i ją monitorować cały czas.
Tez tak mam, że lubię patrzeć jak się pozycja rozwija, bo mam wtedy wrażenie kontroli nad rozwojem sytuacji. Ale z mojego doświadczenia wynika, że im dłużej siedzę przy komputerze tym gorsze mam wyniki, po prostu strach i chciwość biorą górę. Jak mnie nie ma przy wykresach to nie mogę niczego zepsuć. :D

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Na dzisiaj koniec, 3 stratne pozycje. Zdenerwowałem się mocno, nic dzisiaj mi nie szło. Jutro się postaram coś zagrać jak wrócę ze szkoły. Ogólnie dzień na 2 razy -7 na ejku i -7 na kablu.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Midas pisze:Ogólnie dzień na 2 razy -7 na ejku i -7 na kablu.
cisny sl jak na początkującego
wrzuć scr.
Midas pisze: A co do tego sztywnego TP powiedzmy 20 pipsów... Jakoś tego nie czuję. Szczerze to wolę puścić trade i patrzeć jak się rozwija, bo jak nie ma przeszkód to po co mam zamykać?
krótki TP jest też zbawienny dla psychiki (poniżej krótkie trade po 20p)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

@TeXs
Na jakiej podstawie te 2 piękne trade'y 20 pipsowe zrobiłeś? Samo S/R ?

Postaram się wrzucić niedługo ze 2 screeny z dzisiejszej gry i będę czekał na zmieszanie mnie z błotem :D

Proszę o wartościową krytykę moich dzisiejszych wejść. Przede wszystkim L na Ejku? bo ta S'ka była pod wpływem emocji...
I ten long na Kablu? Jak patrzyłem na sytuacje to miałem wrażenie, że młotek + SD to dobry pomysł na pozycje długą.

Pięknie... jeszcze 2x wtopiłem na Edku.. Żal mi siebie po prostu. 100% głupota i zagranie pod wpływem emocji, nawet nie będę tego wrzucał, bo jest mi zwyczajnie głupio. Cały wczorajszy trade 50 pipsowy został dzisiaj zjedzony przez moją głupotę i brak panowania nad emocjami. Jutro staram się bardziej ostrożnie wchodzić w pozycje i czekam na ładny setup a nie gram na pałę...
To chyba najbardziej żałosny dzień w moim życiu trader'a...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Midas pisze:@TeXs
Na jakiej podstawie te 2 piękne trade'y 20 pipsowe zrobiłeś? Samo S/R ?
tylko sr no i intuicja ;)
(zobacz jak cena zachowuje się przy SR) ;)
Midas pisze: To chyba najbardziej żałosny dzień w moim życiu trader'a...
chyba Cię adoptuje :D
Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, 17:19 przez TeXs, łącznie zmieniany 1 raz.

BartGDA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BartGDA »

Midas pisze: I ten long na Kablu? Jak patrzyłem na sytuacje to miałem wrażenie, że młotek + SD to dobry pomysł na pozycje długą.
Za szybko ta Lka na kablu po takim zjeździe trzeba poczekać na rozwój sytuacji. Ja też kiedyś tak Lki brałem i skończyło się tak że depo wyniosło 15 eur.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Zbesztajcie mnie za t o....

Mam wrażenie, że jedyny mój problem to emocje i wchodzenie 'na siłę'. Jutro postaram się bardziej na spokojnie podejść do tematu i nie brać byle czego.

Pozdrawiam, Midas

ODPOWIEDZ