Pierwsza pozycja na dziś na ejku na przebicie LT zamknięta na SL 7 pipsów,
Czaje się na S na kablu na 3 odbiciu na LT na m5 + SR, chociaż nie wiem czy nie ma za mało miejsca...
Pozdrawiam, Midas
Złoty graal
Zainteresuj się grą ze zleceń oczekujących ustawianych na ważniejszych S/R, ja otwieram tak praktycznie wszystkie zlecenia. Nie będziesz miał problemów z tym, że cie nie ma przy kompieMidas pisze:Ja przeważnie jestem w domu w granicach 14-16 więc da się spokojnie zagrać coś jeszcze. Ogólnie często do szkoły w ogóle nie docieram i wtedy mam okazję się bardziej pobawić ale to się niestety wiąże z późniejszym nadrabianiem zaległości i zaliczaniem pod koniec semestru/roku co dla niektórych jest stresujące ale na szczęście nie dla mnie. Dlatego jak tylko zaliczę 1 semestr w pełni to się trochę bardziej wezmę za forex.

Tez tak mam, że lubię patrzeć jak się pozycja rozwija, bo mam wtedy wrażenie kontroli nad rozwojem sytuacji. Ale z mojego doświadczenia wynika, że im dłużej siedzę przy komputerze tym gorsze mam wyniki, po prostu strach i chciwość biorą górę. Jak mnie nie ma przy wykresach to nie mogę niczego zepsuć.Midas pisze:Jakoś wolę być przy otwieraniu pozycji i ją monitorować cały czas.

cisny sl jak na początkującegoMidas pisze:Ogólnie dzień na 2 razy -7 na ejku i -7 na kablu.
wrzuć scr.
krótki TP jest też zbawienny dla psychiki (poniżej krótkie trade po 20p)Midas pisze: A co do tego sztywnego TP powiedzmy 20 pipsów... Jakoś tego nie czuję. Szczerze to wolę puścić trade i patrzeć jak się rozwija, bo jak nie ma przeszkód to po co mam zamykać?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
@TeXs
Na jakiej podstawie te 2 piękne trade'y 20 pipsowe zrobiłeś? Samo S/R ?
Postaram się wrzucić niedługo ze 2 screeny z dzisiejszej gry i będę czekał na zmieszanie mnie z błotem
Proszę o wartościową krytykę moich dzisiejszych wejść. Przede wszystkim L na Ejku? bo ta S'ka była pod wpływem emocji...
I ten long na Kablu? Jak patrzyłem na sytuacje to miałem wrażenie, że młotek + SD to dobry pomysł na pozycje długą.
Pięknie... jeszcze 2x wtopiłem na Edku.. Żal mi siebie po prostu. 100% głupota i zagranie pod wpływem emocji, nawet nie będę tego wrzucał, bo jest mi zwyczajnie głupio. Cały wczorajszy trade 50 pipsowy został dzisiaj zjedzony przez moją głupotę i brak panowania nad emocjami. Jutro staram się bardziej ostrożnie wchodzić w pozycje i czekam na ładny setup a nie gram na pałę...
To chyba najbardziej żałosny dzień w moim życiu trader'a...
Postaram się wrzucić niedługo ze 2 screeny z dzisiejszej gry i będę czekał na zmieszanie mnie z błotem

Proszę o wartościową krytykę moich dzisiejszych wejść. Przede wszystkim L na Ejku? bo ta S'ka była pod wpływem emocji...
I ten long na Kablu? Jak patrzyłem na sytuacje to miałem wrażenie, że młotek + SD to dobry pomysł na pozycje długą.
Pięknie... jeszcze 2x wtopiłem na Edku.. Żal mi siebie po prostu. 100% głupota i zagranie pod wpływem emocji, nawet nie będę tego wrzucał, bo jest mi zwyczajnie głupio. Cały wczorajszy trade 50 pipsowy został dzisiaj zjedzony przez moją głupotę i brak panowania nad emocjami. Jutro staram się bardziej ostrożnie wchodzić w pozycje i czekam na ładny setup a nie gram na pałę...
To chyba najbardziej żałosny dzień w moim życiu trader'a...
tylko sr no i intuicjaMidas pisze:@TeXs

(zobacz jak cena zachowuje się przy SR)

chyba Cię adoptujeMidas pisze: To chyba najbardziej żałosny dzień w moim życiu trader'a...

Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, 17:19 przez TeXs, łącznie zmieniany 1 raz.