Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Re: sp500

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:
_/_/Dariusz_/_/ pisze:na sp500 jest 2DPB, wg. mnie wyglada na to ze kupujacy znalezli sobie wiecej chetnych i jutro poziom bedzie szedl na przelamanie R 1317 i wyzej, no ale zobaczymy jak sie dzisiaj zamknie.
Dzisiaj juz wiadomo kto ma kontrole na tym poziomie :-)
Kolejny cel 1365 .... jesli sie domknie pow.1342[/quote]

Pewnie 1365 zostanie osiagniety ;-)

Elegancko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Elegancko »

Ten wątek jest lepszy niż książka :-)
W załączniku moj pierwszy trade, choc im wiecej ogladam i czytam to nie wiem czy byl on taki idealny i czy nie za duzo w nim szczescia :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Elegancko pisze:Ten wątek jest lepszy niż książka :-)
W załączniku moj pierwszy trade, choc im wiecej ogladam i czytam to nie wiem czy byl on taki idealny i czy nie za duzo w nim szczescia :)
-------------------------------------------------

Wygląda nieźle, opisjuac chart podawaj TF (time frame) ulatwi to szybka ident. ;-)

Pozdr.

opeth901
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: opeth901 »

Cześć, śledzę wątek PA od jakiegoś czasu (szkoda że nie od daty założenia)

Załączam 3 screeny, TF Daily. Oceńcie czy poziomy S/R są wyznaczone poprawnie.

Jak wyznaczacie poziomy S/R uwzględniacie w nich cienie świec czy same korpusy?

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

opeth901 pisze:Cześć, śledzę wątek PA od jakiegoś czasu (szkoda że nie od daty założenia)

Jak wyznaczacie poziomy S/R uwzględniacie w nich cienie świec czy same korpusy?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Zawsze bierz pod uwage otwarcie/zamkniecie candles,
wick/tail/cienie tez sa waze, swiadcza o sile i plynnosci w danym momencie i mowia duzo o poziomach, jak na nich reaguje cena i czyja jest tam przewaga buyers/sellers. Zawsze wyznaczaj SnR z wyzszych TF. Na poczatku watku jest duzo na ten temat, dlatego ja nie chce mieszac za duzo , bo mam troche inny sposob.

Pozdr.

spowiednik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: spowiednik »

Jak wyznaczacie poziomy S/R uwzględniacie w nich cienie świec czy same

korpusy?[/quote]

przy moim stylu gry na M30 wyznaczam po cenach zamknięnia swieczek tygodniowych i miesięcznych

Elegancko
Stały bywalec
Stały bywalec

Hej, co myslicie o takim setupie ? Wykres daily AUDCAD
fajny pin bar na wsparciu moze by sie uformowal i moze udaloby sie zlapac rajd na 5 falii o ile dobrze to oznaczylem wg eliotta :) a eliotowcem jakims wielkim nie jestem wiec moge sie mylic :) ale na pewno przetestuje to na demie :)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Elegancko pisze:Hej, co myslicie o takim setupie ? Wykres daily AUDCAD
fajny pin bar na wsparciu moze by sie uformowal i moze udaloby sie zlapac rajd na 5 falii o ile dobrze to oznaczylem wg eliotta :) a eliotowcem jakims wielkim nie jestem wiec moge sie mylic :) ale na pewno przetestuje to na demie :)
Musi byc potwierdzenie, czyli swieca musi sie zamknąc

Elegancko
Stały bywalec
Stały bywalec

_/_/Dariusz_/_/ pisze:
Elegancko pisze:Hej, co myslicie o takim setupie ? Wykres daily AUDCAD
Musi byc potwierdzenie, czyli swieca musi sie zamknąc
No to jest oczywista oczywistosc, wlasciwie nie dopisalem tam, ze narazie tylko obserwuje dlatego mogles tak to odebrac.

Mam jeszcze pytanie takie: Czy np majac setup na Daily, schodzicie na nizsze interwaly zeby szukac momentow wejscia pod ten setup ? np tutaj wkleilem, ze jest mozliwosc uformowania sie teog pinbara, a na H4 mamy fajne objecie hossy i jesli bedzie potwierdzony to czy mozna wejsc pod dany setup z daily z formacji z H4 np ? Oczywiscie, mam na mysli jakies rozsadne zejscie o jeden czy dwa interwaly nizej.. nie zeby na sile szukac czegos na minutowce grajac pod daily ;)

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

_/_/Dariusz_/_/ pisze: Musi byc potwierdzenie, czyli swieca musi sie zamknąc

Niekoniecznie, pamiętajcie że zamknięcie świecy to tylko pewien moment wcale nie wyjątkowy. W przypadku świec godzinowych będzie to pełna godzina lub chwila ostatniego kwotowania ale nadal godzina 12 nie ma w sobie więcej magii niż powiedzmy 11:59 53 czy 12:02 32. Oczywiście istotne są momenty otwarcia rynków ( z reguły właśnie o pełnych godzinach ) czy ogłaszania danych ( też często o pełnych godzinach ). Osobiście nie był bym zbyt rygorystyczny co do potwierdzeń w stylu musi się zamknąć nad lub pod, lepiej chyba przejść na mniejszy TF i tam sprubować ocenić sympatię rynku

Pozdrawiam
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

ODPOWIEDZ