Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Cyb .Zamknij ten dziennik ,bo GWH ,nigdy nie odpuści. On musi dopiąć swego. Mam prawo do zamknięcia dziennika ,tym bardziej ,że jest nic nie warty. Mogę Cie o to prosić?

Chyba ,że GWH nie będzie tu pisał . Wtedy będzie spokój i porządek jak kiedyś. Ale on i tak nie odpuści. ..

GWH nie musisz mi pisać ,że już poprosiłeś Cyba o zamknięcie tego dziennika. WIem ,że Cie to cieszy. Ale to nie mi robisz na złość. Ja z tego nie korzystam ,bo sam to pisałem.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Wirus pisze:Czy linie na M1 też bierzecie pod uwagę? Jeśli tak, to czy ktoś mógłby się wypowiedzieć o sytuacji w załączniku? Szczególnie o końcówce.
Przepraszam, że pobazgrałem Twojego skreena.
Uważam tak. Jesli zaznaczyłbyś LT z wyższego interwału to Ok. Ty natomiast wyznaczyłeś go na M1. Zwróć uwagę, że za pierwszym szczytem był następny, trzeci wszedł pięknie a dopiero czwarty zrobił psikusa (chociaż wybił z tego co widzę tylko ok 4p).
poniżej wyznaczyłem czarną LT która również zadziałała idealnie. Cóż więcej chcieć? Wejścia zgodne z trendem. Bajka.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Pozytyw moim zdaniem to delikatna nadinterpretacja nagięta do potrzeb danej sytuacji. Zobacz, nie bierzesz tu pod uwagę początku ruchu spadkowego tylko jego kontynuację po lekkiej korekcie w górę w przypadku "niebieskiej" analizy.

Podobnie bez sensu jest analiza "czarna" w której dwa szczyty linii trendu wyznaczasz jeden obok drugiego. W ten sposób postępując na M1 każdy mało zdecydowany ruch tworzyłby nową linię trendu.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Co do pierwszej lini zgodzę się. Wg definicji nie tak wyznaczamy. Ja natomiast na to gram i mi się sprawdza.
Co do czarnej to jest prawidłowa.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Kategorycznie nie zgadzam się z zamknięciem tak wartościowego dziennika, dawno nikt takiej roboty na forum nie odwalił i długo nie odwali. Jest tu kwintesencja LT i popularność dziennika będzie biła rekordy.

pozytyw powiem CI tak nie przyjmuj rad od kogoś kto sam na LT nie zarabia, namiesza Ci w głowie i dowiesz się takich głupot że to głowa mała.... O wiedzę w szkołach prosi się osobę najkompetentniejszą a nie zenka spod budki z piwem :)

Cadermo Rób swoje bo bardzo dużo osób z tego korzysta, nie ukrywam że sam się tu o LT bardzo dużo dowiedziałem za co jestem wdzięczny :)

No naprawdę imponująco.... gwh sam sie przyznałeś w swoim dzienniku ze specem nie jestes wiec milcz!
http://www.myfxbook.com/members/konradt ... eps/225245
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 22:02 przez Damfry, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Hm, po głębszym zastanowieniu myślę że masz rację. Czarna linia trendu jest prawidłowa. Może na pierwszy rzut oka się nie nasuwa, ale jest okej.
Kategorycznie nie zgadzam się z zamknięciem tak wartościowego dziennika, dawno nikt takiej roboty na forum nie odwalił i długo nie odwali. Jest tu kwintesencja LT i popularność dziennika będzie biła rekordy.
Przecież nawet jak ten dziennik zostanie zamknięty to powstanie następny i dalej będzie takie samo zainteresowanie tematyką linii trendu. Nie rozumiem jaki jest problem, równie dobrze moderator który go zamknie może otworzyć temat "Linia Trendu" napisać w nim tylko "Zapraszam do dyskusji" i nic się nie zmieni.

Cadermo pisze te swoje "groźby" bo oczekuje właśnie takich postów w stylu "prosze nie odchodź" podczas gdy tak naprawdę był tutaj osobą, która jeżeli już coś wnosiła to na ogół były to albo same truizmy, albo jakieś dziwne "teorie".

Nie zarabiam na linii trendu? Litości, przecież masz tu myfxbooka: http://www.myfxbook.com/members/konradt
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Panowie, spokojnie. Każdy gra na swoim a dyskusje w temacie wskazane. Ważne żeby trzymać się zasad i słuchać innych krytycznych uwag a przy tym nie unosić się honorem. Nie jest powiedziane, że jak jeden wyznacza tak a drugi inaczej to któryś popełnia błąd. Przeciaż nie tak dawno definicja trendu mówiła o najwyższym szczycie a teraz mówi o ważnym.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Nie mam zamiaru bawić się w sędziego. Problem dostrzegam z obu stron.
Nie będę wskazywał z przewagą u kogo bo to mój prywatny osąd.
Obaj panowie dostają solidarnie zakaz pisania na tydzień żeby ochłonąć.
I nie podlega to dyskusji ze mną. Jedyna droga odwołania to napisać do Tig3ra z prośbą o ułaskawienie.
Mam nadzieję że to pomoże ostudzić wasz zapał i przemyśleć pewne sprawy.
Jeśli to nie pomoże to następny zakaz wydam na miesiąc.

Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

:) przecież wszyscy wiemy że kolega camdero nie odejdzie, decyzja podjęta emocjonalnie, jak ochłonie to zmieni zdanie i znów zacznie pisać, nie jeden już mówił że odchodzi na amen :)

chyba nawet texas pisał ariwederci a ja go tu ciągle widzę ;)
M.T pisał że już nie będzie kontynuował swojego dziennika a ja widzę że on dalej kwitnie

Panowie i panie, to jest FX, umiejętność panowania nad emocjami powinna być już opanowana w stopniu przynajmniej zadowalającym, a ja tu czytam wymianę zdań Pań w ciąży :) Ja rozumiem że w żuciu można gdzieś sie wygłupić i powiedzieć coś w przypływie emocji ale to jest forum, przed kliknięciem "wyślij" możemy pomyśleć czy aby na pewno chcemy to powiedzieć

Reasumując dziennik będzie kontynuowany, camdero nie odejdzie a GWH dalej będzie tu pisał chyba że w końcu ktoś dostanie bana :)

Zablokowany