Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Microbi pisze:
Kuba Brzeziński pisze:a ja mam jeszcze za ten 1000zl 19 ksiązek....i szkolenie trwa pół roku
ksiązki sobie mozna wsadzic nie powiem w co :-)
Tak samo z ksiązkami na temat Forexu, wg. mnie są nic nie warte. Tak samo jak inne bzdety typu formacje świecowe które widać na ogól po historii.
Trochę się z Microbim nie zgodzę chociaż poszerzmy trochę krąg książek do ogólnie materiałów które można przeczytać np w necie. Generalnie mechanika rynku podstawowe informacje o danych są dość przydatne jakaś mała drobna broszurka o AT też by się przydała .... zeby nie bylo głupich pytań co to jest linia trendu etc.... a jeśli ktoś gra na wskaźnikach to informacje jak działają....
Czytać trzeba dużo - postów czy książek jak ktoś woli, jednak bardziej skupić się na mechanice niż.. np doji to formacja odwrócenia trendu - bo tutaj racje ma mikrobi fajnie to wygląda na historii ale kiedy to dostrzeżesz może być po ruchu. Zachowanie ceny, plus wskaźniki czy inne cuda jakie ktoś sobie wymyśli - obserwacja tego zachowania i zależności to jest prawdziwa wiedza. Ludzie odwołują się do szerokich publikacji jak np Analiza techniczna Murphego (czy jak to się pisze) bo jest to łatwiejsze - co to za wysiłek coś przeczytać ? no żaden ale z obserwacją jest gorzej, niektórym brakuje cierpliwości innym percepcji etc.

Lepsze są filmy live jak ktoś gra, ale tego ktosia tez trzeba wytypować dobrze....
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Mav, przeczytałem kilka ksiażek, i to tych polecanych, więcej zaszkodziły niż pomogły. Ale każdy ma swój bagaż doświadczeń .
Kuba Brzeziński pisze:nie oceniaj człowieka po jego wyglądzie
nigdy nie oceniam nikogo , to raczej tej gościu sam siebie ocenił co życie koledze utrudniał ,. ok, koniec Ot

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

muszę sprostować słowa kolegi Mavratus

Kazdy ma inne podejście do tematu...dla was świeca doji to tylko świeca doji....a dla mnie wykorzystanie jej to większe profity...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Raczej chodziło mi o to że jeśli w książce jest tak napisane (jakiejkolwiek) to nie znaczy to że dla nas będzie to działać. Problem w tym że generalnie traktuje się książki jako jakieś wyrocznie prawd objawionych. Dla Ciebie są one okej (tj doji) innych nie będą przekonywać... tu wszystko jest subiektywne - o to mi chodziło.
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
c_e_r_v_u_s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: c_e_r_v_u_s »

Na forex'ie z tego co wiem chodzi o jedno ... bogacenie się ... wolę być zaj*bistym praktykiem niż jeszcze bardziej zaj*bistym teoretykiem :569:

Oczywiście kto czyta nie błądzi ... ale jak ma się system i trzepie kasę to co kogo interesują objęcia hossy, bessy, flagi, chorągiewki ... raz zadziałają raz nie ... nie przeczę, że to nie może być systemem gry ... o pojawiło się to słowo :D ...

... "GRA"cie na forex'ie ? czy przejmujecie się, że kurs waluty jest przewartościowany i gracie na spadki?, tracicie kasę, ale jesteście dumni, że dbacie o walutę :mrgreen: ... ja GRAm :ban: :mrgreen:

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Jedyne pożyteczne szkolenie wg. mnie to takie, które będzie wyjaśniać istotę i działanie rynku. To czy do gry wykorzystamy Linie trendu, kanały, poziomy SD czy SR i inne techniki nie ma znaczenia, bylebyśmy rozumieli co się dzieje. Jeśli zrozumiemy rynek, możemy stworzyć technikę gry czy system odpowiadający naszemu postrzeganiu i psychice. Niestety informacji na temat działania rynku jest niewiele, w zasadzie nigdzie nie piszę się dlaczego cena zrobiła to albo tamto, jeśli nikt nam nie podpowie i nie ukierunkuje możemy męczyć się przez długi czas i grać bezwiednie w oparciu o czysto losowe zagrania+ zabezpieczenie w postaci SL, teoretycznie będziemy zarabiać, ale będzie to tylko hazard.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Mighty Baz pisze:Rozumiem, ze to uwaga skierowana bezpośrednio do mnie, wiec krótko i na temat: taka nauka online nie jest efektywna, więcej jest z tym kłopotu niz warte cale zamieszanie o tym w wątku, osobiście uważam, ze szkolenia "na odległość" mają sens tylko wtedy gdy są uzupełnieniem wcześniej zapodanej wiedzy face to face. Zaś nowe EA pisze się...tzn testuje, ciężko powiedzieć kiedy będzie gotowe. Kwiecien'12? Nie wiem też czy będzie powszechnie dostępne.
To było pytanie do osoby którą cytowałem. Skoro się już uaktywniłeś, czy system ze szkolenia i system z EA są różne?
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

matka pisze:
To było pytanie do osoby którą cytowałem. Skoro się już uaktywniłeś, czy system ze szkolenia i system z EA są różne?
tak, bo wcześniejsza wersja EA była półautomatem i wykorzystywała tylko niewielki fragment wiedzy, potrzebnej do podejmowania akcji na rynku, tzn we/wy. To jest nie lada wyzwanie. Temat jest trudny. Beta testy trwają.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Wszystkich zainteresowanych darmowym poznaniem Systemu MAX zachęcam do odwiedzenia mojego tematu w którym linkuję wrzucone przez Damfrego moje opracowanie Systemu MAX:

SYSTEM MAX
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Kuba Brzeziński
Liczby (na screenie) pod świecami co oznaczają?, tj. jakiś wskaźnik?
Dziękuję i pozdrawiam.

ODPOWIEDZ